Thursday, October 28, 2010

:: wedding ::



ahad lepas, cik puteri ngan kakak n adek ke satu majlis perkahwinan kawan satu kolej cik puteri iaitu eila...cantek sgt pengantin ms tue..hurm....cik puteri plak, best sgt sbb jumpa kawan2 n kitrg sgtla kecoh sbb bergambar...walhal majlis tu sunyi je sbb buat dalam dewan masjid wilayah, kl...urm, tak tau dah nak citer apa lagi...enjoy da pics ek..(pics tak banyak, sbb tengah dok bergambar tue, kamera cik puteri ada ngan adek..diorang dah keluar dewan..menunggu cik puteri kat luar)cuma mengharap belas ehsan kawan2 je upload nnt...huhuhu...

ngan momy to be - intan

pengantin nak masuk dewan

Congrats iela n husband..semuga kekal ke akhir hayat..

cake yg sgt canteks n chumels..hhihihi



:: to-do-checklist ::

Checklist ni cik puteri dapat dari http://pengantin-to-be.blogspot.com Bagus untuk orang yang baru nak blaja2 prepare macam cik puteri. hikhikhikhik

Checklist untuk pengantin lelaki dan perempuan:

•Menghadiri kursus pra perkahwinan di tempat dan pada tarikh yang telah ditetapkan oleh Jabatan Agama Islam, Pejabat Agama Islam Daerah atau badan-badan Islam swasta.
Alhamdulillah. Kami berdua dah selamat berkursus walaupun secara berasingan.


•Menempah tok kadi untuk majlis pernikahan anda.
Erm, masih terlalu awal lagi kot kalau nak tempah tok kadi..lagipun abah bole tolong dlm hal nie

•Menempah videografi atau jurufoto untuk merakamkan detik-detik indah majlis perkahwinan anda.
amik khidmat photographer adik sendiri je…n printing plak, baru je cik puteri cancel ngan satu company tue…asalnya pakej..tapi baru deal satu item, dah ada bau2 hidden charge..hurm, bek cik puteri hilang rm100 dr rugi rm 999…huhuhu


•Membeli cincin kahwin.
lom beli lagi…rege emas mahal nyeeee!!!!!!!!


•Tentukan sama ada anda ingin memasak sendiri atau menggunakan khidmat katerer. Jika ingin menggunakan khidmat katerer bincangkankan menu hidangan untuk majlis anda, serta harga yang ditawarkan.
bab ni mama n abah cik puteri dah pun tempah ngan satu caterer kat sg petani..n deposit pun dah bayar..so far, puas hati la berurusan ngan caterer nie….


•Menyediakan senarai tetamu yang akan dijemput
InsyaAllah cikputeri akan jemput semua kawan² dan orang² yang cik puteri kenal. Maybe akan start collect address diorang 2 bulan sebelum majlis.

•Menempah sekumpulan pemuzik dan DJ
Majlis maybe guna PA system yang cousin cik puteri handle kat umah nnt..guna je la apa yang ada kat umah tue… Kompang sedang dalam proses pencarian lagi skang nie..


•Lakukan rawatan muka, badan dan rambut.
Tengok keadaan and bergantung pada budget leeeee….

•Jika ingin berbulan madu (dalam negara atau luar negara), tentukan tempat dan budjet untuknya. Segerakan bayaran pendahuluan bagi mengelakkan tempat ditempah orang lain.
wawawawawawawawaw………nampak tak kat soklan tu..."jika" yea...

Wednesday, October 20, 2010

:: ekSideN ::

huhuhuhu...huwaaaaaaaa...mataku eksiden...hikhikhikhik..saje je topic wat gempak sket..heheheh..akceli mata cik puteri yang eksiden..abes semua cik puteri kaco mlm tadi ngan mms mata merah cik puteri...
kisah nya begini, cik puteri nak cuci ikan n udang...ikan dah ada lam sinki..cuma nk amik udang la...udang tu ada lam plastik je...so, langkah mudah n cepat, cik puteri rentap je plastik udang...tak pasan plak pintu ice box tu dibuka separuh, maybe sbb tu just nk rentap plastik udang tue...dah rentap tu, terkena plak ice cube...ice cube nk jatuh dr peti...cepat2 nak tunduk amik..mata ku terhantuk le pada bucu pintu tu...aduhhhhhhh....rase gelap mata sebelah..iyela, sbb cik puteri tutup mata tu ngan tangan cik puteri..hikhikhik...takut nak bukak, sbb masa tu jugak pk buatnya mata ni buta???huhuhu..simpang malaikat 44..alhamdulillah, lepas tu cik puteri cuba untuk melihat...masih terang..hehehehehe..tapi lepas tu air mata asik mengalir je...cik puteri tak nangis pun..sbb tak sakit..cuma rase skit anak mata tu mcm bengkak..cepat2 g tgk cermin...merahnyeee!!!!gerun tengok...apa lagi, cepat2 amik hp..snap 2 3 kali...hurm, pk..apa nak wat ngan pic nie...hehehehe..idea nakal dtg lagi....cik puteri cepat2 mms ke zaina(opismate) n en tunang la....sementara nak menunggu respon tue, cik puteri kol mama dulu..ty dia ok ke kalau mcm nie...katanya maybe terkena kat luar mata...lega cik puteri dengar..then sembang2 la kejap ngan cousins cilik cik puteri tue...mula2 cakap ngan hajar..then sapa lagi...kalau dia tgk si hajar becakap, dia pun mesti nak jugak...soklan dia mula2..."awa kat na nie?"heheheh..chumel nyer..geram rase...then cik puteri ckp balik ngan mama....bgtau dia, nnt mms gbr mata tue...bila dah dpt tue, mama tepon cik puteri balik...confirmkan, terkena kat luar mata je...patutla cik puteri tak sakit..heheheh..cuma merah je la.....then si irdina tu pun kalut la nk cakp..kata mama, dia dok simpati sgt ngan cik puteri bila dia dah tgk mms tue...bila ckp ngan cik puteri , soklan nyer " awa aceettt(sakit)?"...." awa leh awak(bawak) eta(keta) dak?"..n last soklan dia yang buat cik puteri rase nak terbang balik peluk cium dia is " awa p amik ubat naaaaa"hikhikhikhik..siap 2kali lagi dia ckp ngan cik puteri tau..huhuhuhu....

berbalik kepada mms yang cik antar kepada 2 insan tadi...seperti yang dijangkakan...masing2 terkejut tapi tak la sampi panic..cool la kunun..hikhikhik...cik puteri yang baik hati ini telah pun mengjelaskan hal yang sebenar...tup tup kena perli balik lagi ada..huhuhuhu..apa yang dapt cik puteri simpulkan disini, udang tu yang bersalah..buat cik puteri macm nie...dek kerana marah, cik puteri goreng udang tu pagi tadi...amik kau...hahahahahahha

keadaan mata cik puteri besoknye..dah ok skit..;-)

Wednesday, October 13, 2010

:: Pelan Induk Pembangunan Luar Bandar ::


gadis "miss malaysia"????

Smlm cik puteri n semua dak opis dikerahkan untuk bertugas diluar..bagi majlis "Pelancaran Pelan Induk Pembangunan Luar Bandar" yang akan dilancarkan oleh Perdana Menteri Malaysia..event yang sangat besar kerana melibatkan kurang lebih 12 ribu JKKP Kampung diseluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak. hari yang sangat enjoy dan amat la meletihkan...cik puteri balik umah, tetido kepenatan dari 630ptg hinggalah 5pg besoknya...tak de saper yang kejutkan cik puteri..huhuhuhu

:: pre wed ::


Salam semua,

lama nyer cik puteri tak update blog nie kan..hhuhuhu...agak bz sket la...n tak de sgt story yang best nk diceritakan..but now,just got sumthing to share here!!wink wink..

baru2 ni, cik puteri baru je selesai pre wed photoshoot...dr jauh en.tunang datang bersama adik2nya aka bakal adik ipar cik puteri la...thanks ye, untuk semua yang sudi menjayakan sesi pre wed "HESS" nie...n buat adik cik puteri as our photographer, u did a good job..ngeee...walaupun ada beberapa dugaan n cabaran, sama2 kita tempuh n cik puteri syukur,semuanya setel n cik puteri sgt2 la berpuas hati...