Thursday, August 27, 2009

:: Jatuh ::



selasa lepas, cik puteri dengan cik Y n Cik A ke mid valey lepas keje...saje nk berbuka kat sana sebab mlm nya cik puteri ada nk jumpa kawan kat tesco extra, cheras....so, okla..memikirkan jalan2 nk ke kl semua nya jem...cik puteri decide nk lalu Highway Mex jea...takpela bayar lebih skit tol pun...janji tak jem....so, perjalan cik puteri dari putrajaya ke mid valey 30 mid je...best kan..langsung tak jem...cuma dekat2 nk sampai mid tu je yang jem...sikit je la..hahahaaha..satu citer klkar...otw nk ke kl tu cik A tido kat seat blakang...then tetiba kat t.light depan mid tu cik puteri terkonpius lampu merah ke ijau...tetiba ada motor lintas..maknanya merah la kan..hahaha..brek mengejut ingtkan keta je terkejut ttp ada sesuatu yang jatuuh daaaa kat blakang tue..tetiba bunyi"aduh!!".....kikikikikiki...mintak maap ye cik A..tak sengaja...huhuhuhu....kul 6 lebih dah sampai mid...alhamdulillah, parking plak senang...dapat yang dekat ngan entrance jusco...then terus cari Pondok Pizza....menunngu sekejap then dpat table tuk 3 org....kitorng order menu baru kat pondok pizza tue...bak kata cik Y kat blog dia...kitorg ni orang kg...makan mesti nk berkuah & berlauk...so, menu yang di order tu tak der kuah...."menkelan" la orang kedah cakap...terpaksa la makan nasi ngan lauk tue..lauk ok n rasa nasi pun ok...so, cik puteri bole bagi 31/2 bintang la kat menu tue...cik Y n cik A minum air masam tue....cik puteri tak brani la..perut bukan mcm org len..cik puteri amik Milo ais jea...huhuhuhu.....lepas makan, then semayang then shopping skit kat carrefour...beli lauk n barang lain skit la....then kul 9 terus bergegas ke cheras...sesat skit sambil makan buah langsat...jumpa jugak la tesco extra tue..last2 kawan cik puteri yang lambat. .janji kul 10..tapi cik puteri samapi 15min awal...last2 kawan cik puteri lambat sejam..sebab dia pun sesat...hahahah..takpela, janji dapat transfer barang2 cik puteri tue....heheheh....

Wednesday, August 26, 2009

:: WHAT TREE DID YOU FALL FROM? ::

Find your birthday and then find your tree. This is really cool and somewhat accurate. Then send it to your friends, so they can find out what tree they fell from. Find your tree below and see what you are like!

Dec 23 to Jan 01 Apple Tree
Jan 01 to Jan 11 Fir Tree
Jan 12 to Jan 24 Elm Tree
Jan 25 to Feb 03 Cypress Tree
Feb 04 to Feb 08 Poplar Tree
Feb 09 to Feb 18 Cedar Tree
Feb 19 to Feb 28 Pine Tree
Mar 01 to Mar 10 Weeping Willow Tree
Mar 11 to Mar 20 Lime Tree
Mar 21 (only) Oak Tree
Mar 22 to Mar 31 Hazelnut Tree
Apr 01 to Apr 10 Rowan Tree
Apr 11 to Apr 20 Maple Tree
Apr 21 to Apr 30 Walnut Tree
May 01 to May 14 Poplar Tree
May 15 to May 24 Chestnut Tree
May 25 to Jun 03 Ash Tree
Jun 04 to Jun 13 Hornbeam Tree
Jun 14 to Jun 23 Fig Tree
Jun 24 (only) Birch Tree
Jun 25 to Jul 04 Apple Tree
Jul 05 to Jul 14 Fir Tree
Jul 15 to Jul 25 Elm Tree
Jul 26 to Aug 04 Cypress Tree
Aug 05 to Aug 13 Poplar Tree
Aug 14 to Aug 23 Cedar Tree
Aug 24 to Sep 02 Pine Tree
Sep 03 to Sep 12 Weeping Willow Tree
Sep 13 to Sep 22 Lime Tree
Sep 23 (only) Olive Tree
Sep 24 to Oct 03 Hazelnut Tree
Oct 04 to Oct 13 Rowan Tree
Oct 14 to Oct 23 Maple Tree
Oct 24 to Nov 11 Walnut Tree
Nov 12 to Nov 21 Chestnut Tree
Nov 22 to Dec 01 Ash Tree
Dec 02 to Dec 11 Hornbeam Tree
Dec 12 to Dec 21 Fig Tree
Dec 22 (only) Beech Tree



TREES (in alphabetical order)

Apple Tree (Love) -- quiet and shy at times, lots of charm, appeal, And attraction, pleasant attitude, flirtatious smile, adventurous, sensitive, loyal in love, wants to love and be loved, faithful and tender partner, very generous, many talents, loves children, needs affectionate partner.

Ash Tree (Ambition) -- extremely attractive, vivacious, impulsive, demanding, does not care for criticism, ambitious, intelligent, talented, likes to play with fate, can be very egotistic, reliable, restless lover, sometimes money rules over the heart, demands attention, needs love and much emotional support.

Beech Tree (Creative) -- has good taste, concerned about its looks, materialistic, good organization of life and career, economical, good leader, takes no unnecessary risks, reasonable, splendid lifetime companion, keen on keeping fit (diets, sports, etc.).

Birch Tree (Inspiration) -- vivacious, attractive, elegant, friendly, unpretentious, modest, does not like anything in excess, abhors the vulgar, loves life in nature and in calm, not very passionate, full of imagination, little ambition, creates a calm and content atmosphere.

Cedar Tree (Confidence ) -- of rare strength, knows how to adapt, Likes unexpected presents, of good health, not in the least shy, tends to look down on others, self-confident, a great speaker, determined, often impatient, likes to impress others, has many talents, industrious, healthy optimism, waits for the one true love, able to make quick decisions.

Chestnut Tree (Honesty) -- of unusual stature, impressive, well-developed sense of justice, fun to be around, a planner, born diplomat, can be irritated easily, sensitive of others feelings, hard worker, sometimes acts superior, feels not understood at times, fiercely family oriented, very loyal in love, physically fit.

Cypress Tree (Faithfulness) -- strong, muscular, adaptable, takes What life has to give but doesn't necessarily like it, strives to be content, optimistic, wants to be financially in dependent, wants love and affection, hates loneliness, passionate lover which cannot be satisfied, faithful, quick-tempered at times, can be unruly and careless, loves to gain knowledge, needs to be needed.

Elm Tree (Noble-mindedness ) -- pleasant shape, tasteful clothes, Modest demands, tends not to forgive mistakes, cheerful, likes to lead but Not to obey, honest and faithful partner, likes making decisions for others, noble-minded, generous, good sense of humor, practical.

Fig Tree (Sensibility ) -- very strong minded, a bit self-willed, honest, loyal, independent, hates contradiction or arguments, hard worker when wants to be, loves life and friends, enjoys children and animals, sexually oriented, great sense of humor, has artistic talent and great intelligence.

Fir tree (Mysterious ) -- extraordinary taste, handles stress well, loves anything beautiful, stubborn, tends to care for those close to them, hard to trust others, yet a social butterfly, likes idleness and laziness after long demanding hours at work, rather modest, talented, unselfish, many friends, very reliable. Extremely intelligent. Loves life.

Hazelnut Tree (Extraordinary ) -- charming, sense of humor, very demanding but can also be very understanding, knows how to make a lasting impression, active fighter for social causes and politics, popular, quite moody, sexually oriented, honest, a perfectionist, has a precise sense of judgment and expects complete fairness.

Hornbeam Tree (Good Taste) -- of cool beauty, cares for its looks and condition, good taste, is not egoistic, makes life as comfortable as possible, leads a reasonable and disciplined life, looks for kindness and acknowledgment in an emotional partner, dreams of unusual lovers, is seldom happy with its feelings, mistrusts most people, is never sure of its decisions, very conscientious.

Lime Tree (Doubt) - intelligent, hard working, accepts what life dishes out, but not before trying to change bad circumstances into good ones, hates fighting and stress, enjoys getaway vacations, may appear tough, but is actually soft and relenting, always willing to make sacrifices for family and friends, has many talents but not always enough time to use them, great leadership qualities, is jealous at times but extremely loyal.


Maple Tree (Independence of Mind ) -- no ordinary person, full of imagination and originality, shy and reserved, ambitious, proud, self-confident, hungers for new experiences, sometimes nervous, has many complexities, good memory, learns easily, complicated love life, wants to impress.

Oak Tree (Brave) -- robust nature, courageous, strong, unrelenting, independent, sensible, does not like change, keeps its feet on the ground, person of action.

Olive Tree (Wisdom) -- loves sun, warmth and kind f! feelings, reasonable, balanced, avoids aggression and violence, tolerant, cheerful, calm, well-developed sense of justice, sensitive, empathetic, free of jealousy, loves to read and the company of sophisticated people.

Pine Tree (Peacemaker) -- loves agreeable company, craves peace and harmony, loves to help others, active imagination, likes to write poetry, not fashion conscious, great compassion, friendly to all, falls strongly in love but will leave if betrayed or lied to, emotionally soft, low self-esteem, needs affection and reassurance.

Poplar Tree (Uncertainty) -- looks very decorative, talented, not very self-confident, extremely courageous if necessary, needs goodwill and pleasant surroundings, very choosy, often lonely, great animosity, great artistic nature, good organizer, tends to lean toward philosophy, reliable in any situation, takes partnership seriously.

Rowan Tree (Sensitivity) -- full of charm, cheerful, gifted without egoism, likes to draw attention, loves life, motion, urn! est., and even complications, is both dependent and independent, good taste, artistic, passionate, emotional, good company, does not forgive.

Walnut Tree (Passion) -- unrelenting, strange and full of contrasts, often egotistic, aggressive, noble, broad horizon, unexpected reactions, spontaneous, unlimited ambition, no flexibility, difficult and uncommon partner, not always liked but often admired, ingenious strategist, very jealous and passionate, no compromise.

Weeping Willow (Melancholy) - likes to be stress free, loves family life, full of hopes and dreams, attractive, very empathetic, loves anything beautiful, musically inclined, loves to travel to exotic places, restless, capricious, honest, can be influenced but is not easy to live with when pressured, sometimes demanding, good intuition, suffers in love until they find that one loyal, steadfast partner; loves to make others laugh.

:: BUAT PEDOMAN BERSAMA ::

Jika kamu memancing ikan....
Setelah ikan itu terlekat di mata kail,
hendaklah kamu mengambil ikan itu....
Janganlah sesekali kamu LEPASKAN ia
semula ke dalam air begitu saja.....
Karena ia akan SAKIT oleh kerana bisanya
ketajaman mata kailmu dan mungkin ia akan MENDERITA selagi ia masih hidup.

Begitulah juga ..........

Setelah kamu memberi banyak PENGHARAPAN kepada seseorang...
Setelah ia mulai MENYAYANGIMU
hendaklah kamu MENJAGA hatinya....
Janganlah sesekali kamu meninggalkannya begitu saja....
Kerana dia akan TERLUKA oleh kenangan bersamamu
dan mungkin TIDAK dapat MELUPAKAN segalanya selagi dia mengingatmu. .....

Jika kamu menadah air biarlah berpada,
jangan terlalu mengharap pada takungannya dan janganlah menganggap ia
begitu teguh.... cukuplah sekadar keperluanmu. ...
Apabila sekali ia retak.... tentu sukar untuk kamu menambalnya semula....
Akhirnya ia dibuang....

Sedangkan jika kamu cuba memperbaikinya mungkin ia masih dapat dipergunakan
lagi....
Begitu juga jika kamu memiliki seseorang, TERIMALAH seadanya....
Janganlah kamu terlalu mengaguminya dan janganlah kamu menganggapnya begitu
istimewa....
Anggaplah dia manusia biasa. Apabila sekali dia melakukan KESILAPAN bukan
mudah bagi kamu untuk menerimanya. .....
akhirnya kamu KECEWA dan meninggalkannya.

Sedangkan jika kamu MEMAAFKANNYA boleh jadi hubungan kamu akan TERUS hingga
ke akhirnya....

Jika kamu telah memiliki sepinggan nasi...
yang kamu pasti baik untuk dirimu.
Mengenyangkan. Berkhasiat.
Mengapa kamu berlengah, cuba mencari makanan yang lain..
Terlalu ingin mengejar kelezatan.
Kelak, nasi itu akan basi dan kamu tidak boleh memakannya.
Kamu akan menyesal.

Begitu juga jika kamu telah bertemu dengan seorang insan.......
yang pasti membawa KEBAIKAN kepada dirimu.
MENYAYANGIMU. .. MENGASIHIMU. ..
Mengapa kamu berlengah,
cuba MEMBANDINGKANNYA dengan yang lain.
Terlalu mengejar kesempurnaan.
Kelak, kamu akan KEHILANGANNYA apabila dia menjadi milik orang L ain
Kamu juga yang akan MENYESAL....

pesan cik puteri...bersyukurla dengan apa yang ada...ngehngehngeh

Monday, August 24, 2009

:: 1 Ramadhan ::

1 Ramadhan (sabtu)
cik puteri n family ke shah alam...nak mencari baju melayu raya tuk abah, adik n sepupu yang dah macam adik cik puteri sendiri...pusing2 last jumpe jugak baju...adk cik puteri dapat warna royal blue..abah biru turqoise n cousin biru cair.....yang pelik nya baju cik puteri ijau ..mama pun ijau..so, tema kitorang tahun ni ijau biru le....heheheheh....


2 Ramadhan(ahad)
cik puteri n family ke kuala lumpur lak...kali ni kitorang straight je ke semua house.....masuk je semua house..ke top girl dulu...cik puteri beli skirt kat situ..then pusing2 cari blouse tak jumpa yang bekenan...then masuk butik PSIA lak...kat situ jumpa banyak yang bekenan tapi satu je cukupla...heheheheh..then turun tingkat bawah..mama nk cari lagi baju kurung moden siap kat butik bawah....mama borong 3 pasang kat situ...


mama n kakak tengah memilih baju


cik puteri menengok aje...heheheh

1 @ 2 pasang tuk pakai sendiri n 1 lagi untuk dijual...erm, kalu dah bisnes minded tu mcm tue la..mesti nak beli untuk dijual...samapikan baju beli tuk diri sendiri pun kalu ada cust yang bekenan, dijual nye jugak...hahahahah....then kitorang g sogo lak...jalan2 pusing2...nk cari handbag......puas berpusing kat bawah tue...


beg kakak


beg mama...dalm kotak..malas nk bukak...


beg cik puteri!!!cantik tak?ada 2 "S" kat bawah hbag tu...thats why i like...

last2 setiap sorang dapat beg...cik puteri mama kakak dapat handbag..abah n adik beli wallet...kali ni beg2 abah cik puteri yang belanja semua orang...heheheheh..thanks abah!!!!muahks!


menu hari pertama....


menu hari kedua...banyak yang beli aje kat uia...

hari pertama ngan kedua berpuasa cik puteri n family berbuka kat umah je..senang..sebab ramai...abg ipar cik puteri pun ada..dia ikut kitorang jalan2 kat shah alam je...kl tu dia surrender,tak nk ikut..tak larat la tue...hahahahah...dia kena blaja lagi berjalan n sabar menunggu ladies en ahmad bershopping..hehehe..adik n abah dah biasa jalan lama2...

Friday, August 21, 2009

:: Ramadhan Datang lagi... ::

Assalamualaikum,

Do'a malaikat Jibril menjelang Ramadhan " "Ya Allah tolong abaikan puasa ummat Muhammad, apabila sebelum memasuki bulan Ramadhan dia tidak melakukan hal-hal yang berikut:

* Tidak memohon maaf terlebih dahulu kepada kedua orang tuanya (jika masih ada);
* Tidak berma'afan terlebih dahulu antara suami isteri;
* Tidak bermaafan terlebih dahulu dengan orang-orang sekitarnya.

Maka Rasulullah pun mengatakan Amiin sebanyak 3 kali. Dapatkah kita
bayangkan, yang berdo'a adalah Malaikat dan yang meng-amiinkan adalah
Rasullullah dan para sahabat , dan dilakukan pada hari Jumaat.

Oleh itu Cik Puteri TERLEBIH DAHULU MEMOHON MAAF jika ada berbuat kesalahan, baik yang tidak di sengaja maupun yang di sengaja , semoga kita dapat menjalani ibadah puasa dengan khusyuk, diberkati dan dirahmati Allah S.W.T, Insyaallah.


'Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak'.

Bersama-sama kita menyambut bulan Ramadhan Al Mubarak dan menghimpun pahala.

Amin.

:: Murni ::

akhirnya dapat jugak cik puteri jejak Restoran Murni kat SS2, PJ...ini menu yang cik puteri makan...tapi tak abis pun...saje tingin je lebih....hahahah....


karipap gergasi @ drag on pizza


lo c fun


air "pink panther" n fresh orange

tapi sebelum tue, kat opis cik puteri..ada sorang staf member kotorang yang bekerja di Kg. Paya Bungor (Pengurus MID) datang jauh dari kuantan ke sini untuk hantar buah2 dusun diorang...buah cempedak ada..rambutan ada..langsat ada...dokong ada...kenduri buah la kitorang smlm....

buah cempedak yang menimbun...


buah rambutan...

Wednesday, August 19, 2009

:: berbuka ::




semalam cik puteri berpuasa lagi..penat seharian discussion sepanjang hari kat bilik SUB...petang nya kul 5.40ptg baru bole balik..otw balik tu berpk je nak masak apa hari nie ek...erm, datangla idea...nak wat ikan keli masak dendeng la...pastu nak wat sup bebola daging.....erm, yummy!!!tapi, cili besar ada tak kat umah?col cik Y, tak pick up...try col cik Z plak....sora lemah je...rupanya member di awang2an...tido....takpela, singgah kedai jap beli barng...singgah kedai tu niat dihati nk beli cili jea..last teramik koew tiaw plak...bole wat goreng tuk sarapan...balik umah dah 6.30ptg...tukar baju then terus masak...kelam kabut jugak..tapi tengah2 prepare bahan tue..pk, camne nk wat sup bebola daging tu ek...nak ty chef, tido plak..takpela, sediakan bahan tue..masak tu nnt pk len....so, cik puteri pun sediakan bahan2 nk masak...tapi jangan lupa mask nasi dulu..nnt elok je lauk da masak, nasi plak tak der..nangis la....da setel masak nasi, baru sambung sediakan bahan...then masak le ikan keli masak dendeng....tengah menumis tue...cik Z da siap mandi dah...alhamdulillah...(ada jugak yang bole masakkan sup nnt)...heheheh...dengan baik hatinya cik Z masakkan sup bebola daging tue...heheheh..then tak lama tue, cik Y plak da ballik...terus dia amik tugas goreng telur dadar..fuhhhh...berkat kerjasama memasak, before 8mlm dpat la kitorang makan malam....heheheheheh....da siap makan sambil bergosip@ update news....masing2 amik port depan tv...tak samapi 1 jam tayangan, cik puteri dah ada tayangan sendiri...heheheh..bermimpi la...kata cik Y tadi, puas dia kejutkan cik puteri bangun tapi tak bangun...huhuhuhu...tido tak sedar donia rupenya....cik puteri terbangun sendiri kul 1 pg sebab panas....so, sambung masuk tido bilik....kul 5.30pg lagi cik puteri da bangun hari nie...dengan niat nak goreng koew tiaw tapi last2 yang jadi nasi goreng...huhuhu..nak wat koew tiaw goreng tak jadi sebab sayur tak der la plak...huhuhuhu...menu tuk sarapan besok le jawabnye...heheheh...

Tuesday, August 18, 2009

:: Semalam ::

semalam, cik puteri rasa adalah satu hari yang memenatkan n seronok..dugaan orang yang berpuasa kot...sebabnya, pagi2 lagi opis tak ramai orang tapi keja banyak....sesekali rasa cam cik puteri ni P.A pun ada....orang tu col nak itu nk ini...jap g orang mana2 col nak itu ni...pesan itu ini....wah2...sibuknyer!!!!!tak sabar nk balik awal....then, petang nyer cik puteri amik perlepsan 2 jam awal dari biasa sebab ada urusan yang importante!!!jam 3 petang cik puteri bergegas balik putrajaya...mulanya singgah umah dulu amik buku bank...then pegi balik ke anjung....yang letihnya, dah dekat dah ngan simpang nak ke anjung tapi dek kerana on col...terlepas simpang ke anjung tue...terpaksa la pusing lagi sekali round about besar tue...adoiai....sekali lagi masalah parking plak.....pusing2 dapat la menempek sekejap kat tepi jalan tue...bergegas amik duit..then baru le dapat g amik "dia" yang menanti cik puteri kat bawah rumah cik puteri...huh!!!penatnyer....dah amik si dia tue..baru la terus ke mid valey...senang plak dapat parking kat mid valey tu sebab dah bawak orang yang kunun nya mid valey tu rumah ke-2 dia...erm, then terus mencari tempat mengambil barang kiriman mama tue....mujurla, ada dia...bole jugak tolong bawakkan barang cik puteri yang berat tue...heheheh....jalan balik..otw nk ke parking tue...berpk2 si dia sebab asalnya nak jumpa client kat shah alam....erm, tapi dia ni nak menuntut janji..janji cik puteri nak temankan dia tengok wayang...cik puteri on aje...tak kisah kemana2 pun...hahahah...pk punya pk...akhirnya kitorang g tengok dulu tiket wayang kul bape yang ada...muvie G.I Joe...tup2 ada plak muvie kul 5.10ptg...bergegas lagi kotrg masuk panggung....dia amik seat paling belakang...sbb confrim sempat punya dapat duduk sebelum start muvie..hahaha...sib baik sempatla..sebab iklan kat panggung tu mcm ape je banyak nya...cik puteri amik seat paling tepi sebab dalam hati ada niat nak tido..heheheh...penat seyy...dah la puasa..jalan lak jauh...erm....tapi best plak citer tue...tak jadi tido le....mata tak le pejam sebab tak nak miss satu scene pun....mmg kitrg cocentrate abisla tgk muvie tue...tak sembang langsung....suddenly.....henset cik puteri gggrrrrr...erk, saper lak kol nie?..mula2 tgk mama yang phone..biasala, nk update keadaan cik puteri sebab g amik barang mama kan...cik puteri tak pick up lerrr.....(mana nk dengar sore kann....)cik puteri msg je mama..."barang dah setel amik tadi"...ok, setel satu hal..kekheehkehekhek....then tetiba...erk, no opis plak col...apesal lak nie?dah risau tapi tak le pick up col....dah lepas time keja kannn...my leisure time mana bley ganggu....biar aje hp tue...then gegar lagi...sub col plak...ala, apa lagi dia nk nie.....biar aje....then tak puas ati...sms la cik A...ty ader tuan sub kol ke?...rupenya nk ty no pengurus jea...oohh..small matters je tue....lega ati...huhuhu...then layan muve sampai abis...

kuar panggung je dah kul 7.15..da dekat nk waktu berbuka...so, bergegas lagi mencari apa2 makanan sebelum nak makan yng berat sket....cadangnya nk g makan kat satu kedai makan nama "murni"...suker cik puteri dengar bila dia ajak g sana...tempat kenangan lama tue...hehehe..tempat kitorang lepak dulu2....tapi semalam kan, isnin..kedai tu tutup le plak...cik puteri beli kek secret recipe jea..posa kan...tingin macam2 la...pastu g jusco kejap....beli air...pastu terus naik keta ke shah alam....otw ke shah alam tu mama col lagi...tak puas ati agaknya tak dapat dengar sora cik puteri..kekhekhekhe...yela2 cik puteri pick up je la kol tue...citerla proses membeli barang kiriman mama tue..then, ,mama tetiba tanya..."hang kat mana nie?"erk...alamak,instint ibu daaaa....ngehngehngeh..."tak balik lagi la mama...jalan2 dulu....".."ngan sapa?ada kawan ka?".."cepat je jawab"adaaaa"...fuhhhh..lega....tak soal banyak....kehekhekhekhe....sampai kat SACC Mall jam 8mlm...menunggu je la client dia kejap..sambil2 tue pusing2 cari kedai makan...tak jumper yang menarik...ikut hati cik puteri, noodle station pun da ok...tapi dia tak nak...kununnya nk cari tempat yang makanannya banyak n sedap....layan je la...jalan lagi...jam 9 mlm, dia jumpa client jap then terus g uptown damansara...cik puteri ikut jea....da samapi situ, baru dapat makan..tapi cik puteri tak der rasa nak makan pun...sebab da lepas time makan...nmpk bantal je time tue..nk tido!!!!kek yang beli tadi ada je kat blakng keta tue...simpan je le...kat down town tue...2nd time cik sampai semlm...ngan orang yang berbeza..kisahnya, orang yang pegi ngan cik puteri dua2 dah jadi kenangan...huhuhuhu...frenz forever ya!!!cik puteri order fish n chip...beria2 dia nk cik puteri makan nasi..tapi bila ckp nk makan nasi goreng, wat muka tak puas ati...last2 amik fish n chip je la...tak sedap!!!!!tak abis la makan...da lepas makan, baru kitorang balik putrajaya....dekat2 nk sampai putrajaya, abah plak kol...."kat mana nie?"..."da kat putrajaya la abah".."ok"..itu je soklan abah slalu pun..bila dia tau cik puteri kat luar...heheheheh....kitorang samapi umah kul 11 mlm....cik puteri naik umah, dia pun balik le...tunggu apa lagi...da malam kannn...besok keje...."terima kasih,awak"...!!

Monday, August 17, 2009

:: Jika Cinta Dia - Geisha ::

terlampau sering kau buat air mataku
tak pernah kau tahu dalamnya rasa cintaku
tak banyak inginku jangan kau ulangi
menyakiti aku sesuka kelakuanmu
ku bukan manusia yang tidak berpikir
berulang kali kau lakukan itu padaku


reff:
jika cinta dia jujurlah padaku
tinggalkan aku disini tanpa senyumanmu
jika cinta dia ku coba mengerti

teramat sering kau membuat patah hatiku
kau datang padanya tak pernah kutahu
kau tinggalkan aku disaat ku butuhkan mu
cinta tak begini selama kutahu
tetapi ku lemah karena cintaku padamu

*
jika cinta dia jujurlah padaku
tinggalkan aku disini tanpa senyumanmu
jika cinta dia ku coba mengerti
mungkin kau bukan cinta sejati dihidupku

back to * [2x]

By : Geisha
Lagu : Jika Cinta Dia

p/s: i like this song so much...mulanya dapat dari cik A then lama2 dengar, jatuh cintan ngan lagu nie..huhuhuh...oopppsss, tak der kena mengena ngan diri cik puteri ek..shaje jea minat nie....sesekali layan lagu yang mcm nie..best!!!

Friday, August 14, 2009

:: Road Safety Exibition '09::



Jeng..jeng..jeng...tadi time rehat cik puteri n cik A singgah jap kat MIROS Road Safety Exibition '09 yang diadakan di tingkat atas opis cik puteri nie...MIECC...pameran ni da start semalam tapi hari nie baru berkesempatan nak singgah..tujuan utama nak mengutip goodies kat situ..heheheh...
akhirnya, ini yang kami dapat...bebola stress..beg..pen n ntah la nak panggil benda tu apa..macam book mark pun ada tapi untuk check tayar pun bole..sikit je yang dapat sebab booth yang ada sikit sangat..kitorang aim satu organiser..tapi tak da luck la hari nie...so, tak dapat la...

.

Wednesday, August 12, 2009

:: pagi yang ceria? ::

cik puteri nak share pics...di suatu pagi yang ceria (isnin lepas)....sebab sumone tak der kat opis...so, cik puteri, cik A n cik Z kuar cari bekfast....penat pusing2 mines nie..gara2 nak mencari kedai makan.....demi sesuap nasi...akhirnya jumpa jugak kitorang ngan mamak baiduri...




roti canai..share ngan cik A...

:: Semangat ::

Hari ni cik puteri rasa sumthing yang tak bagus la...dari smlm cik puteri berfikir2...cam malas je nak g keja....mood nak bekerja dah kurang sejak insiden jumaat lepas...malas la nak pikir lagi benda yang dah lepas tapi parut sakit tu stil ada...tak tau samada nak maafkn atau tak..biarla masa yang menentukan...selagi bole bertahan, cik puteri bertahan je la....mujur jugak ada cik A kat opis nie...papehal ada yang memahami sebab kitorang sama2 kena marah disebabkan hal yang kecik...hari ni apa nasib kitorng pun tak tau la.....sabar n tawakal je la.....ok, cik puteri nak start wat keja...tuan SUB nak tengok keja ni petang nie...daaaaa......

Monday, August 10, 2009

:: FloRia '09 ::






kali nie cik puteri nak share few pics taken masa cik puteri n adik ke Floria '09 sabtu lepas...kitorng g malam sket la sebabnya siang tu cik puteri ada urusan kat batu caves...then petang baru dapat amik adik cik puteri kat Uia.....gbr2 ni adik cik puteri yang amik guna kamera tak baru tak lama dia la....kire sebulan yang lepas dia beli...sebab dah teringin sangat nak ada camera cam photographer yang len tue.....so, enjoy da pics ya!!!

more pics at cik puteri nyer friendster....okkay!!

Tuesday, August 4, 2009

:: Pindah ::

cik puteri n semua team MID (KKLW) akan berpindah ke mines...so, secara opiciaally, new opis kitowang adalah kat mines..mungkin untuk setahun dua lagi sementara bangunan sepenuhnya milik KKLW siap yang dekat ngan PICC tue....skang ni cik puteri n beberapa lagi staf sedang melakukan operasi mengemas barang2 secara diam2...(iyela, takkan nak bising2 kan.....ni kan opis..bukan pasar nak bising2...)heheheheh...so, khamis ni mover datang amik barang2 kitowang nie..sementara tunggu hari khamis, memang tunggang langgang la tempat nie..jalan pun banyak selekoh sebab kotak2 besar mengusai ruang yang ada..heheh...meh tatap gambar2 yang sempat cik puteri rakamkan...tapi ni workstation cik puteri je la...yang len2 tu wat pe nak amik..tak koser la kannnn...

sebelum....semak giler!!!

80% siap....




workstation baru...


workstation cik puteri sebelum di'semakkan' ngan barang2 keje..

Monday, August 3, 2009

:: jalan2 cari pasal ::

"chubby tak baby nie?"geram je cik puteri tengok...

semalm, ahad 2 ogos...cik puteri n cik Y kuar jalan2 kat mines....saje..niat dihati nak kuar lepak jea...cik Y plak nak cari softener jea....okla, lepas makan tengah hari n solat zohor...dengan bersahajanya kitorang kuar..heheheheh...samapi kat mines, dah suspens...orang ramai sgt2 n keta banyak...kenapa plak nie..sempena apa nie mines ramai orang?erm....masing2 membuat andaian masing2 la kan...samapi ke sudah tak der jawapan...hehhehehe..okla, da siap parking..kitorang masuk ikut pintu TEWAH....mula2, jalan then nampak ada sale skirt...cik Y dah tangkap selai...iman cik puteri tebal lagi...then jalan2 lagi.....cari kedai jam....konon nak tukar bateri..tetiba singgah kat booth kat depan giant tue...belek punya belek, cik puteri tangkap jam satu...cik y pun tak jadi nak tukar bateri...dia beli terus jam baru...hehheheh...then terus masuk giant...mencari barang2...da setel tue..tetiba dahaga plak.


lepak kat BIG APPLE..

..pusing2 nampak BIG APPLE...singgah...minum2 n makan donut free..cik puteri order air "americano"..dalam hati rase2 mcm air kopi 'o' jea...takpela, try sumthing new....atlast, hah, tepat sekali instint cik puteri...memang kopi o....tak pela...cik y amik air capuccino jea..dapat plak free donut...makan2 lepak jea la...menengok orang arab yang ramai sangat kat mines tue....bila da setel makan, kitorang sambung jalan2...konon nya nak balik la kan....


kasut baru...heheheh

tetiba tersinggah plak kat kedai kasut..adoiai..nampak plak yang bekenan di hati...try2...apa lagi masing2 dapat sorang sepasang..tersenyum simpul..hehehhehe...then terus balik...kali nie nekad la nak balik terus..barang dah penuh di tangan......so, itu je la misi balas dendam cik puteri..setelah seharian tension kan....