Friday, September 17, 2010

:: Salam Eidulfitri - part 2::

Tanggal 10hb Sept 2010...bersamaan 1 Syawal...semua umat islam menyambut hari raya di seluruh Malaysia...cik puteri bersyukur dapat menyambut hari raya pada tahun ini...ok, cik puteri nk sambung part 2 plak..hihihi

Di pagi raya, seperti biasa..bangun tido..sarapan ramai2...then amik turn mandi lee..mandi sunat hari raya....then siap2 pakai baju raya...then amik telekung semayang nk ke masjid..n time selepas mandi, bersiap n nk ke masjid tu mesti cik puteri akan kelam kabut..huhu..mama abah dah pegi dulu...kitrg ni pegi satu keta asing..iyela mana nk muat 6 org lam satu keta kannnn...seperti kebiasaan tahun2 yang lepas, raya aidulfitri..kitrg akan semayang dekat masjid di kg mama....sebb ramai sedara mara semayang situ...tapi kalau raya haji, kitrg semayang dekat masjid depan umah je...jangan ditanya kenapa..hikhikhkhi..dah terbiasa begitu...ok, lepas semyang raya....cik puteri n adik beradik semua salam2 n mohon maaf kepada mama n abah..pakcik makcik yang ada, pun salam je terus kat situ....lepas selesai, semua terus ke kubur,...kali ni , bil kubur bertambah..arwah tok wan pergi beberapa hari lagi nak menyambut ramadhan..so, masing2 masih lagi terasa ngan pemergiannya...semuga tokwan sejahtera disana...al-fatihah~

Lepas selesai membaca yassin beramai2....kitrg baru balik terus ke umah tokwan...tapi dlm perjalanan tue, baru la cik puteri dpt tgk hp...marah en tunang...hampir2 nak majuk da ngan cik puteri...heheheh..dah manyak mc nyer...maaf ye en tunang...len kali cik puteri bawak la hp ni yea...kali ni, awal2 lagi adik cik puteri wat announce pada semua....ada sesi pengambaran...so, cik puteri n kakak cepat2 booked cousin cik puteri yang amik course andaman tu tuk mekap kan cik puteri n kakak...barang mekapnye mmg dah ready..siap2 bawak...amik masa jugak le nk siap tue...sorang2 datang jenguk...mmg kecoh abisla...meriah...
Siti Aishah @ ecah
Mohd Amri @ amri
Nurul Husna @kak na
cik puteri..
sis wif husband
irdina @ dina n mohd khairul @ yoe
siti hajar @hajar
Nurul aini @ Rosni
cakk
Anak ke-2 (Mohd Ariffin n family) - boboy tak de..beraya kat oversea tahun nie...
Anak ke-3 (Jamaliah n family)
Anak ke-4 (Hamishah n family) - pakngah beraya kat umah satu lagi..hikhikhik
Anak ke-5 (Nor Azah n family)
Anak ke-7..twin..(Shukri n family...Sobri n family)

1st cucu married - Sis n family

Lepas kakak siap, cik puteri...then mama plak...nak jugakkkk..hihihi..takla, mama just tempek bedak je..tak la berkaler2 mcm kitrg nie...then lepas mama, ada lagi yang sambung...atlast photoshoot kitrg stat lambat sketla...panas terik gakle..huhuhu...tapi happening abisla time tue....walaupun anak sulong tokwan aka paklong Halim tak balik lagi....


lelaki...perempuan..
cucu lelaki....cucu perempuan..
pose sket..

dah berkawin...


big family..

lepas sesi bergambar, family cik puteri n family nk balik ke kg sebelah abah kat jitra, alor setar plak..tapi sementara menunggu yang lelaki g semayang jumaat, yang pompuan ni amik kesempatan bergambar le kejap kat umah..hihihih...




Kitrg pegi 2 keta..sampai umah tok, makan2...lepak2....then malam tu bertolak balik...sampai umah, da lewat..penat terus zzzzzzzz...

Sekian...

:: Salam Eidulfitri - part 1::

Salam semua!!! rasenya tak lambat lagi nk wish SELAMAT HARI RAYA..MAAF ZAHIR BATIN...pada yang terbuat salah, terkhilaf kata tanpa cik puteri sedar..0-0 yea...

okla, nak bercerita ttg raya cik puteri tahun 2011..insyaAllah, rasenya tahun terakhir sebagai cik Siti Salwa..huhuhu..tahun depan Puan le plak...cik puteri bertolak balik dr putrajaya nie, hari rabu (8hb Sept 2010)..tgh hari..lepas singgah kaunter zakat kat p9, cik puteri terus bertolak balik...pagi nyer lepas subuh, cik puteri masak sket wat bekalan tuk perjalanan balik nnt..sure tak sempat nk sampi kg...so, dr nak bersesak kat kedai makan nnt..cik puteri masak lauk sket..n kakak cik puteri masak nasi..tahun nie cik puteri drive samapi tanjung malim je...then tumpang kakak balik ke kedah...adik cik puteri awal lagi dah balik...ok, berbalik pada kisah cik puteri tadi, sambil memasak, en tunang teman kan cik puteri..hikhikhik..takla, saje2 sms...dia nak bagi pesanan pada cik puteri...nnt balik kg, hati2...ingat orang tersayang..cik puteri jawab, of course la ingat pada semua yang cik puteri sayang, kannn...then sempat lagi dia berpesan, kali ni balik beraya la puas2 sebagai anak puan jamaliah n en ahmad...tahun depan sebagai menantu puan siti hajar plak..huhuhu..iyela..cik puteri ingat tue....hikhkhikhik

perjalanan balik kg, alhamdulillah...lancar...kereta still banyak tapi bergerak...takde jem sgtla...kitrg benti kat gerik, untuk berbuka..sebenarnya da sekat sgt..tapi tak nk la rushing2 kan..slow n steady je..tak de apa yang nk dikejar pun....bercerita ttg berbuka nie, cik puteri ingat lagi...bila kitrg benti kat satu medan selera tue...da jumpe la pondok nk bertenggek tuk berbuka nnt...pondok kat situ ada 2..satu pondok tu dah dichopp ngan satu big family nie...adela lebey kurang 20org..budak2 dewasa semua ada...kitrg tengah menunggu waktu berbuka..n cik puteri tetiba terkejut bila nmpk diorg dah stat makan padahal jam waktu tu baru 7.15...pelik kitrg..pondok cik puteri duduk tu ada lagi 4 family...semua tercengang2 tgk diorg makan...ntah ajaran mane diorg pakai pun tatau la..huhuhu..kalau alasan musafir, baik makan awal lagi siang2 tue kan??hurm, pelikla...muka masing2 macm tau org perhatikan diorg tapi gelak2 makan...hisk..pelikla....

then,selepas makan..perjalanan diteruskan...samapi kata pekan grik...kitrg singgah..nk cari barang sket..abg mat nk cari mercun tuk budak2 tue...cik puteri plak nk cari barang baby skit wat hadiah anak kawan cik puteri, MIRA yang dah selamat bersalin 28hb ogos ritue..comei bb dia...okla, dah lepas sopink2 semua baru sambung balik perjalanan..sejam lepas tue, sampi la umah cik puteri..semua dah ready2 kat umah tue..pasang lampu banyak2...mama abah ceria je sambut kitrg..heheh..yela, mak ayah mana tak suka anak2 dia balik kg kannnn...tapi kat pintu pagar tue, kitrg heran nape ada lori neh??hurm, da masuk umah,lebarrrrr je senyuman mama...rupenya set meja makan baru....dah bertambah bilangan kerusi nampak..hihihi...yang lama 6 kerusi...now dah jadi 8!!hikhikhik...paham2 le kan...then kitrg sembang2 kat ruang tamu...muka abah then tetiba serius plak...kebetulan abah tak seihat sgt..maybe sbb tu la muka abah serius...pastu mama nk p umah tokwan jap..nak hantar barang...so, cik puteri tak sempat la nk masuk bilik lagi....p umah tokwan...sembang itu ini,,then balik umah....n surpriseeeeeeeee...tejuk nyer bilik cik puteri!!!!rupenye, abah dah pasang a-cond la...huhuhu..maceh abah!!!tuk bilik pengantin..hikhikhikhik..patutla abah muke gitu..nak cover line ghupenya...n then untuk kakak cik puteri, abah belikan mesin basuh baru..nnt kan diorg nk masuk umah sendiri, sbb tu la abah belikan tuk diorg...n untuk adik plak...abah belikan body camera dslr sony...lagi canggeh dr yg lama..hurm, adil la kan..sorang dpt satu hadiah...

mlm tu cik puteri tido dengan senyuman laaa..hihihhiihih...tido2..besok nk bangun sahur.last sahur tuk ramadhan kali nie...tataaaa....

cont. part 2 plak ek..


:: Re-stock kueh raya ::

Salam semua...best nyer beraya ek...sakan...bagi cik puteri, raya kali ni enjoy jugak..walau tak lama kat kg..tapi okla....hurm, cik puteri rase minggu nie , ramai lagi kat kg...tapi minggu depan onwards mesti dah ada yg terpikir nak wat open house kan???dah cukup bekalan kueh raya????haaa...kalau nak tambah...cik puteri ada stok kueh raya lagi...sapa cepat dia dapat yea...sebb lepas ni dah tak tambah stok lagi dah..hihihi...harga still da same la yea...RM 30 satu kotak..bilangan kueh dlm satu kotak 50 keatas..mahal ke???tak kan...hhehehehehe

Tiramisu cookies - 1
Pecan choc - 1
marble - 1
makmur kacang -1
almond london - 1
almond crunchies - 2



Sebarang pertanyaan sila berhubung terus dengan cik puteri yea...

Tuesday, September 7, 2010

:: Gathering ::


Sabtu yang lepas, annual gathering informal kitrg dak x-ypm kb berlangsung dengan bestnyer..walaupun yang datang kurang dari tahun lepas, tapi bagi cik puteri..amatla best..sesekali berjumpa..borak2..update itu ini...n yang paling best..makan nyer yang sangat2 superb!!!nak tau rasanya, meh le datang ke Redwok, seksyen 7, Bandar Baru Bangi...(promote sket)..hikhikhik...

geng cik puteri tahun ni yang join hanyalah cik puteri n sue...tahun lepas, ada aishah..tapi tahun ni aishah da kawen...so, maybe tak dapat nk commit la...mcm tahun lepas, ada yang datang single..tapi tahun nie, dtg ngan title baru....tahun lepas datang berdua tapi title lain, buat tahun nie...title baru...yang datang berdua tahun lepas..tahun ni bertiga...n ada yang datang bertiga tahun lepas..tahun ni berempat!!!tahniah2x!!!ada jugak yang tahun lepas bb dok lam stroller...tahun nie, bb dah bole jalan..geram je cik puteri tgk..overall semua nya datang dengan kemajuan yang positif la..hihihi..okla, nak bagi uols tgk pics je la...harap dapat berjumpa lagi tahun depan!!!InsyaAllah...



Dikesempatan ini cik puteri nak mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI..maaf zahir batin pada semua yang mengenali cik puteri...pada yang nak balik kg, pandu berhati2 ya...