Friday, September 17, 2010

:: Salam Eidulfitri - part 2::

Tanggal 10hb Sept 2010...bersamaan 1 Syawal...semua umat islam menyambut hari raya di seluruh Malaysia...cik puteri bersyukur dapat menyambut hari raya pada tahun ini...ok, cik puteri nk sambung part 2 plak..hihihi

Di pagi raya, seperti biasa..bangun tido..sarapan ramai2...then amik turn mandi lee..mandi sunat hari raya....then siap2 pakai baju raya...then amik telekung semayang nk ke masjid..n time selepas mandi, bersiap n nk ke masjid tu mesti cik puteri akan kelam kabut..huhu..mama abah dah pegi dulu...kitrg ni pegi satu keta asing..iyela mana nk muat 6 org lam satu keta kannnn...seperti kebiasaan tahun2 yang lepas, raya aidulfitri..kitrg akan semayang dekat masjid di kg mama....sebb ramai sedara mara semayang situ...tapi kalau raya haji, kitrg semayang dekat masjid depan umah je...jangan ditanya kenapa..hikhikhkhi..dah terbiasa begitu...ok, lepas semyang raya....cik puteri n adik beradik semua salam2 n mohon maaf kepada mama n abah..pakcik makcik yang ada, pun salam je terus kat situ....lepas selesai, semua terus ke kubur,...kali ni , bil kubur bertambah..arwah tok wan pergi beberapa hari lagi nak menyambut ramadhan..so, masing2 masih lagi terasa ngan pemergiannya...semuga tokwan sejahtera disana...al-fatihah~

Lepas selesai membaca yassin beramai2....kitrg baru balik terus ke umah tokwan...tapi dlm perjalanan tue, baru la cik puteri dpt tgk hp...marah en tunang...hampir2 nak majuk da ngan cik puteri...heheheh..dah manyak mc nyer...maaf ye en tunang...len kali cik puteri bawak la hp ni yea...kali ni, awal2 lagi adik cik puteri wat announce pada semua....ada sesi pengambaran...so, cik puteri n kakak cepat2 booked cousin cik puteri yang amik course andaman tu tuk mekap kan cik puteri n kakak...barang mekapnye mmg dah ready..siap2 bawak...amik masa jugak le nk siap tue...sorang2 datang jenguk...mmg kecoh abisla...meriah...
Siti Aishah @ ecah
Mohd Amri @ amri
Nurul Husna @kak na
cik puteri..
sis wif husband
irdina @ dina n mohd khairul @ yoe
siti hajar @hajar
Nurul aini @ Rosni
cakk
Anak ke-2 (Mohd Ariffin n family) - boboy tak de..beraya kat oversea tahun nie...
Anak ke-3 (Jamaliah n family)
Anak ke-4 (Hamishah n family) - pakngah beraya kat umah satu lagi..hikhikhik
Anak ke-5 (Nor Azah n family)
Anak ke-7..twin..(Shukri n family...Sobri n family)

1st cucu married - Sis n family

Lepas kakak siap, cik puteri...then mama plak...nak jugakkkk..hihihi..takla, mama just tempek bedak je..tak la berkaler2 mcm kitrg nie...then lepas mama, ada lagi yang sambung...atlast photoshoot kitrg stat lambat sketla...panas terik gakle..huhuhu...tapi happening abisla time tue....walaupun anak sulong tokwan aka paklong Halim tak balik lagi....


lelaki...perempuan..
cucu lelaki....cucu perempuan..
pose sket..

dah berkawin...


big family..

lepas sesi bergambar, family cik puteri n family nk balik ke kg sebelah abah kat jitra, alor setar plak..tapi sementara menunggu yang lelaki g semayang jumaat, yang pompuan ni amik kesempatan bergambar le kejap kat umah..hihihih...




Kitrg pegi 2 keta..sampai umah tok, makan2...lepak2....then malam tu bertolak balik...sampai umah, da lewat..penat terus zzzzzzzz...

Sekian...

0 comments:

:a: :b: :c: :d: :e: :f: :g: :h: :i: :j: :k: :l: :m: :n:

Post a Comment