Friday, September 17, 2010

:: Salam Eidulfitri - part 1::

Salam semua!!! rasenya tak lambat lagi nk wish SELAMAT HARI RAYA..MAAF ZAHIR BATIN...pada yang terbuat salah, terkhilaf kata tanpa cik puteri sedar..0-0 yea...

okla, nak bercerita ttg raya cik puteri tahun 2011..insyaAllah, rasenya tahun terakhir sebagai cik Siti Salwa..huhuhu..tahun depan Puan le plak...cik puteri bertolak balik dr putrajaya nie, hari rabu (8hb Sept 2010)..tgh hari..lepas singgah kaunter zakat kat p9, cik puteri terus bertolak balik...pagi nyer lepas subuh, cik puteri masak sket wat bekalan tuk perjalanan balik nnt..sure tak sempat nk sampi kg...so, dr nak bersesak kat kedai makan nnt..cik puteri masak lauk sket..n kakak cik puteri masak nasi..tahun nie cik puteri drive samapi tanjung malim je...then tumpang kakak balik ke kedah...adik cik puteri awal lagi dah balik...ok, berbalik pada kisah cik puteri tadi, sambil memasak, en tunang teman kan cik puteri..hikhikhik..takla, saje2 sms...dia nak bagi pesanan pada cik puteri...nnt balik kg, hati2...ingat orang tersayang..cik puteri jawab, of course la ingat pada semua yang cik puteri sayang, kannn...then sempat lagi dia berpesan, kali ni balik beraya la puas2 sebagai anak puan jamaliah n en ahmad...tahun depan sebagai menantu puan siti hajar plak..huhuhu..iyela..cik puteri ingat tue....hikhkhikhik

perjalanan balik kg, alhamdulillah...lancar...kereta still banyak tapi bergerak...takde jem sgtla...kitrg benti kat gerik, untuk berbuka..sebenarnya da sekat sgt..tapi tak nk la rushing2 kan..slow n steady je..tak de apa yang nk dikejar pun....bercerita ttg berbuka nie, cik puteri ingat lagi...bila kitrg benti kat satu medan selera tue...da jumpe la pondok nk bertenggek tuk berbuka nnt...pondok kat situ ada 2..satu pondok tu dah dichopp ngan satu big family nie...adela lebey kurang 20org..budak2 dewasa semua ada...kitrg tengah menunggu waktu berbuka..n cik puteri tetiba terkejut bila nmpk diorg dah stat makan padahal jam waktu tu baru 7.15...pelik kitrg..pondok cik puteri duduk tu ada lagi 4 family...semua tercengang2 tgk diorg makan...ntah ajaran mane diorg pakai pun tatau la..huhuhu..kalau alasan musafir, baik makan awal lagi siang2 tue kan??hurm, pelikla...muka masing2 macm tau org perhatikan diorg tapi gelak2 makan...hisk..pelikla....

then,selepas makan..perjalanan diteruskan...samapi kata pekan grik...kitrg singgah..nk cari barang sket..abg mat nk cari mercun tuk budak2 tue...cik puteri plak nk cari barang baby skit wat hadiah anak kawan cik puteri, MIRA yang dah selamat bersalin 28hb ogos ritue..comei bb dia...okla, dah lepas sopink2 semua baru sambung balik perjalanan..sejam lepas tue, sampi la umah cik puteri..semua dah ready2 kat umah tue..pasang lampu banyak2...mama abah ceria je sambut kitrg..heheh..yela, mak ayah mana tak suka anak2 dia balik kg kannnn...tapi kat pintu pagar tue, kitrg heran nape ada lori neh??hurm, da masuk umah,lebarrrrr je senyuman mama...rupenya set meja makan baru....dah bertambah bilangan kerusi nampak..hihihi...yang lama 6 kerusi...now dah jadi 8!!hikhikhik...paham2 le kan...then kitrg sembang2 kat ruang tamu...muka abah then tetiba serius plak...kebetulan abah tak seihat sgt..maybe sbb tu la muka abah serius...pastu mama nk p umah tokwan jap..nak hantar barang...so, cik puteri tak sempat la nk masuk bilik lagi....p umah tokwan...sembang itu ini,,then balik umah....n surpriseeeeeeeee...tejuk nyer bilik cik puteri!!!!rupenye, abah dah pasang a-cond la...huhuhu..maceh abah!!!tuk bilik pengantin..hikhikhikhik..patutla abah muke gitu..nak cover line ghupenya...n then untuk kakak cik puteri, abah belikan mesin basuh baru..nnt kan diorg nk masuk umah sendiri, sbb tu la abah belikan tuk diorg...n untuk adik plak...abah belikan body camera dslr sony...lagi canggeh dr yg lama..hurm, adil la kan..sorang dpt satu hadiah...

mlm tu cik puteri tido dengan senyuman laaa..hihihhiihih...tido2..besok nk bangun sahur.last sahur tuk ramadhan kali nie...tataaaa....

cont. part 2 plak ek..


0 comments:

:a: :b: :c: :d: :e: :f: :g: :h: :i: :j: :k: :l: :m: :n:

Post a Comment