Monday, November 30, 2009

:: WilL be BacK sooooN ::



hi uolls!!!sorila lama cik puteri tak update blog neh....sebb sepanjang hujung november till awal tahun 2010...cik puteri akan sibuk dengan macam2 perkara...hal keja..outstation..hal peribadi...nntla cik puteri citer yea...pada yang musim cuti sekolah ni..menjalinkan ikatan pertunangan..tahniah cik puteri ucapkan...n tak lupa pada kengkawan semua yang mendirikan masjid....alhamdulillah....tahniah!!!!cik puteri tumpang hepi n sori...tak semua majlis korang cik puteri dapat hadir..ni semua gara2 outstation...cik puteri ke penang la...johor la...n maybe terengganu or kelantan plak nnt..huhuhuhu....okla...daaaa....

Tuesday, November 10, 2009

:: Surprise Party ::

Hari ni kat pejabat cik puteri ada wat surprise party tuk sorang PTO yang nk bertukar ke Sarawak...so, masing2 membawa la hasil2 masakan masing2..kali ni cik puteri nak try wat sumthing new..asik2 bawak spageti n makaroni je..busan jugak...erm...cik puteri try wat agar2 koktel n sagu gula melaka...petang smlm balik keje...mandi2 then terus masuk dapur la....semangat ni nk try wat desert tue..tak penah cik puteri indipendent kat dapur wat desert tue...jam 6 petang..bermula la episod chef puteri...kuikuikuikui....

cik puteri mula dengan masak sagu dulu...confident je masak...sekali sagu dah jadi bubur da....asik dok kacau sagu tu...tak jugak nampak cam sagu yang dah masak...last2 cik puteri terpaksa la tepon master chef kat kg...dengan dapur sebelah lagi dok cairkan gula kabung@ gula melaka....fuhhh...peluh jugak le cik puteri wat sorang2...huhuhu...mama cik puteri gelak je...dia cakap "sagu hang dah jadi bubur la tue"...aduiiiii...sib baik ada lagi extra sagu kat umah tue...so, cik puteri cuba lagi wat...rendam dulu sagu tue.....then cuba next recipe plak....agar2 koktel...
mula2 masak agar2 dulu....pastu tepon cik milia jap..nk confirm bila nk masuk susu...telur..n buah....yela...tak nk la buat kesalahan lagi kan...membazir namanya tue...bila dah confirm dapat cara yang betul...cik puteri pun masak la dengan berhemah nya....akhirnya...menjadi jugak la agar2 koktel cik puteri...heheheh.....cuma banyak skit la agar2 tue...takpe, first time...tak reti nk agak lagi amaun nya...huhuhuhu....
lepas dah setel masak agar2 tue..baru masak sagu balik...kali ni Alhamdulillah...menjadi sagu cik puteri..huhuhuhuh......
dah tuang semua masuk lam bekas yang sepetutnya....barula lega hati nie....

so, hari nie..dengan hati yang senang cik puteri bawak semua hasil masakan cik puteri ke opis....alhamdulillah...abis semuanya..hihihihi...
tadaaa!!!
sedap....(berani ckp tak sedap kannnn)
potong nasi impit...
antara menu yang ada....
ni la cik Yong Hie Hee yang nk bertukat tue....
nak jugak....huhuhuh
en MC n wakil bos besar...

Friday, November 6, 2009

:: Thai Massage Odissey ::

kesinambungan dari sakit2 semlm....hari ni time rehat, cik puteri n cik milia ke mines...mula2 temankan cik milia beli blouse kat Nichii dulu..then kitorg terus ke Thai Massage Odissey...mula2 takut2 jugak..tapi nk try urut la kat tempat sakit nie....first, consult dlu ngan staf kat kaunter dulu...ty itu ini...pastu buat bayaran dulu....then kitrg di bawak ke bilik urut...yang ni bilik nya tempat foot massage....sempatla jenguk2 kat bilik yang buat full massage@body massage..then bermula la episod berurut...suspen jugak...ckp ngan staf tu area bahu n tengkuk cik puteri yang sakit..perlu diurut...cik milia pun berurut jugak..temankan cik puteri..hihihi...mula2 berselang-seli 'aduh'...then lama2 ok la....alhamdulillah....cik puteri puas ati staf tu berurut...dia ckp bahu sebelah kiri cik puteri still ada urat yang keras...dok pulun urut kat situ la samapi tertunduk2 cik puteri menahan sakit...kepala pun diurut n dipicit2 jugak...lega..ilang sakit cik puteri...staf tu ckp, sebb mengadap komputer..tu yang lagi teruk...dlm loghat thailand dia bersembang ngan kitrg....heheheheh...bole la paham skit2..huhu..

untuk yang stress...nk ilang kan stress...cik puteri bole suggestkan tempat ni...puas ati..next time..ada rezeki lebih..nk berurut aromaterapi plak....heheheh...

Thursday, November 5, 2009

:: sudah jatuh di....tangga..::

di pagi yang ceria nie...cik puteri n cik Amilia n cik zaina nk g mamak bistro...nk cari sarapan...mulanya cik puteri promise ngan diorg hari ni nk bawak nasi goreng...last2 bangun pagi tadi pun dah lambat...6.35 baru terbangun...set alarm, tapi hp kong plak...lagipun semlm penat skit..balik keje pun dah 6.30ptg..then terus g amik adik kat uia n then antar dia balik kg nek bas kat jalan duta plak..lepas antar dia, cik puteri balik...sampai je umah terus mandi then bummm...
cerita yang cik puteri nk share nie...gini...tengah seronok bejalan kaki nk ke bistro tue....keadaan kat luar tu ujan renyai2...cik puteri ni pakai selipar je..sebb tadi dah lenguh kaki jalan jauh nk ke parking kete kat umah tadi.. cik puteri n geng bejalan mcm biasa...samapi kat jambatan merah kat mines tu...seronok tengok ikan2 kat situ yang besar2 dok tido lam air....erk...memang la ikan tido lam air kan...takkan nk tido atas katil lak kan...huhuhu...sambil2 asyik texting sumone....gedebukkkkk.....aduhhhhh....cik puteri jatuh terduduk!!!!!mak aih....hp kemana...sib baik tak jatuh lam tasik...kalu tak, menangis la cik puteri....tapi alhamdulillah....diorang tu tumpang menjerit je tgk cik puteri dah gedebuk...tapi msa jatuh tue..sekelip mata sedar2 dah kat anak tangga bawah...erm..careless btoi cik puteri ni tau....
adoiiii...sabar je la....skang ni badan dah mula rasa sakit2..tapi still bole gerak lagi la....tak der la samapi terbaring..hhuhuhu...kebetulan plak cik puteri nyer baju itam....segala kotoran skit2 n basah terduduk atas tangga tu..tak la nampak sgt...bole la bertahan sampai balik nnt..huhuhuu...
untuk semua readers, moral of the story is...berhati2 di jambatan..yea!!!

Tuesday, November 3, 2009

:: air mata ::



smlm...tengah melayan novel..sambil menengok awan dania..tetiba ada satu panggilan dari seseorang yang dah lama tak contact cik puteri..erm..terkejut jugak..apa dia nk nie?..erm,bila jawab salam..sora dia mcm terkejut sebb sora cik puteri yang lain..hehehe..mau nyer, dah mula batuk2 n selsema yang seminggu dah tak baik2 nie...tak der org yang sudi nk ubatkan hati ni..tu yang sakit tak ilang2 lagi..huuhuh....kirg berborak lama la jugak..sejam tu mmg wajib la kalu 'dia' tepon cik puteri..padahal borak2 kosong je..dia ty mak ayah cik puteri...kucing cik puteri yang dah lama mati...erm..(dlm hati pelik jugak, dah tak der soklan ke dia nk ty sampaikan kucing cik puteri pun dia nk ty)..huhuhu....sambil2 tu dia citer la skit2 hal kehidupan dia..cik puteri dengar je la....n rasenya dia tau yang cik puteri tak pecaya pun cakap dia tue..hahahahah...janji layanz je...sebelum menamatkan perbualan...dia ada ajak cik puteri tgk wayang..tapi nk cik puteri belikan dulu tiket...huh, mintak maap le..cik puteri takkan buat le..sori la, not my style...cik puteri wat alasan..tak der duit..pastu sanggup plak dia nk bank-in kan duit kat cik puteri..erm,sesak sgt ke aku nieh?..takkan la cik puteri buat or tunaikan permintaan dia tue...hahahaha....

lepas sejam berborak....cik puteri sambung baca novel...tapi ni lokasi dah lain le...tadi cik puteri berborak lam bilik cik puteri..biasa la..nk privasi skit...then...tetiba...hp cik puteri berbunyi lagik...hah?saper lagi nie..dah malam...owh...satu nama yang cik puteri 'rindu' nk tengok kat skrin hp cik puteri nie....erm, siang tadi kat opis ada jugak dia tepon..tapi hal lain..agaknya bila dengar sora cik puteri len macam..dia risau agknya..(cet, perasan!!!!)huhuhu....mlm tu saje je dia tepon..at first kunun nya hal keja yang tak setel..tapi lepas tu terus ke topic lain..hahaha...dia tu tak abis2 dok ngungkt hal lama...suka nk wat cik puteri tak senang bila pk hal tue...tapi apa pun yang dia ckp n apa pun yang cik puteri rasa...masa tak boleh nk berpatah balik...masing2 kena teruskan hidup masing2...dia sempat lagi bergurau...dia cakap cik puteri ni kena kawin..baru dah tak sakit lagi...huh, ye ke?erm..tak tau la fakta doc mana dia pakai tue...huhuhuh....then...malas nk layan dia....

erm...kekadang orang2 yang macam ni la wat cik puteri berfikir..pk macam2...fenin2...adussss...