Tuesday, November 10, 2009

:: Surprise Party ::

Hari ni kat pejabat cik puteri ada wat surprise party tuk sorang PTO yang nk bertukar ke Sarawak...so, masing2 membawa la hasil2 masakan masing2..kali ni cik puteri nak try wat sumthing new..asik2 bawak spageti n makaroni je..busan jugak...erm...cik puteri try wat agar2 koktel n sagu gula melaka...petang smlm balik keje...mandi2 then terus masuk dapur la....semangat ni nk try wat desert tue..tak penah cik puteri indipendent kat dapur wat desert tue...jam 6 petang..bermula la episod chef puteri...kuikuikuikui....

cik puteri mula dengan masak sagu dulu...confident je masak...sekali sagu dah jadi bubur da....asik dok kacau sagu tu...tak jugak nampak cam sagu yang dah masak...last2 cik puteri terpaksa la tepon master chef kat kg...dengan dapur sebelah lagi dok cairkan gula kabung@ gula melaka....fuhhh...peluh jugak le cik puteri wat sorang2...huhuhu...mama cik puteri gelak je...dia cakap "sagu hang dah jadi bubur la tue"...aduiiiii...sib baik ada lagi extra sagu kat umah tue...so, cik puteri cuba lagi wat...rendam dulu sagu tue.....then cuba next recipe plak....agar2 koktel...
mula2 masak agar2 dulu....pastu tepon cik milia jap..nk confirm bila nk masuk susu...telur..n buah....yela...tak nk la buat kesalahan lagi kan...membazir namanya tue...bila dah confirm dapat cara yang betul...cik puteri pun masak la dengan berhemah nya....akhirnya...menjadi jugak la agar2 koktel cik puteri...heheheh.....cuma banyak skit la agar2 tue...takpe, first time...tak reti nk agak lagi amaun nya...huhuhuhu....
lepas dah setel masak agar2 tue..baru masak sagu balik...kali ni Alhamdulillah...menjadi sagu cik puteri..huhuhuhuh......
dah tuang semua masuk lam bekas yang sepetutnya....barula lega hati nie....

so, hari nie..dengan hati yang senang cik puteri bawak semua hasil masakan cik puteri ke opis....alhamdulillah...abis semuanya..hihihihi...
tadaaa!!!
sedap....(berani ckp tak sedap kannnn)
potong nasi impit...
antara menu yang ada....
ni la cik Yong Hie Hee yang nk bertukat tue....
nak jugak....huhuhuh
en MC n wakil bos besar...

0 comments:

:a: :b: :c: :d: :e: :f: :g: :h: :i: :j: :k: :l: :m: :n:

Post a Comment