Friday, May 29, 2009

:: Kawen..kawen ::

urm....cik puteri nak citer pasal kawen nie...bulan nie n bulan depan banyaknyer undangan kawen kawan-kawan sekolah n universiti n kolej cik puteri dapat....tapi rasenya tak semua la yang cik puteri dapat attend wedding diorang..jenuh cik puteri..kalu cik puteri tak berkerjaya bole la pegi mana cik puteri nak pegi tapi...apa kan daya..cik puteri mendoakan kebahagiaan korang dari jauh la yea...tahniah buat sahabat-sahabat cik puteri yang akan melangsungkan perkahwinan tak lama lagi...seingat cik puteri yang menjemput cik puteri adalah :

1. Ecah (kawan kat sek teknik..) akhirnya dapat jugak dia kol cik puteri smlm.... - 31 Mei 2009
2. 'Sumone' (ex-bf yang 1st)..dengar2 nak akad nikah 30 Mei...tapi majlis 21 Jun 2009..(yg ni tak sure betul ke tak..sebab cik puteri dah tak penah pecaya apa yang dia cakap..) heheheh..
3. Erin (kawan sek menengah baling..) - 6 Jun 2009
4. Syathirah (kawan dari sek rendah sampai la kat teknik sama2..) - 7 Jun 2009
5. Norin (kawan kat UUM)..(jadi kawan sebab sama2 kena tipu ngan 'sumone' yang ada kaitan ngan no. 2 diatas ..) - 7 Jun 2009
6. Khairul Munawwar (kawan satu course kat UUM).. - 13 Jun 2009
7. Zana (kawan masa kat Kolej YPM..) - tarikh kena check balik..huhu..luper plak..

ok, rase nya itu je yang cik puteri buat masa nie..next time kalu ada..cik puteri update lagi ekk..




:: L.O.V.E ::

To:

All of You

'Life is too short to wake up in the morning with regrets,

so love the people who treat you right,
forget about the ones who don't,
and believe that everything happens for a reason.

If you get a chance, take it. If it changes
your life, let it. Nobody said
life would be easy, they just
promised it would be worth it.'

Monday, May 25, 2009

:: wedding + gadis melayu ::


Sabtu yang lepas cik puteri ngan cik Y n cik Z ke satu majlis kawen kawan kepada cik Y kat shah alam...pengantin pakai set warna Hijau apple..cantik je cik puteri tengok..meriah dewan tu ngan warna serba kehijauan.
..tengah2 cik puteri makan, abang Dj tu nyanyi live lagu 'Sampai Syurga'..katanya, lagu tu ditujukan khas leh si isteri kepada si suami..(pengantin baru le)...so sweet!!!macam nak nangis..syahdu rasa...cik Z da terus tak bole nak sambung makan...cik Y cepat2 col yang tersayang sebab nak tujukan lagu khas buat yang tersayang dia la kan...cik puteri?ikut nyanyi je la....tahan semua rasa yang kat dalam hati nie..semua nya tinggal kenangan....huhuhuhuhu.....
lepas da setel semua, kitrg ke Plaza Alam Sentral..kunun nya nak g main boling...samapi je g surau dulu..semyang n tukar baju..takkan nak men boling pki kurung kan??hahahah..sampai je tingkat 5 tu, heran kitorg..apesal ramai yang pki kurung nie?
ooo..rupenya ada ujibakat Gadis Melayu..mesti yang kat situ ingt kitorg ni nak try nasib gadis melayu la kan...tak heran la...tak join show tu pun, kitrang da memang gadis melayu kannn..betul tak cik Y n cik Z..hahah...then lepas siap tukar baju...terus ke boling centre...sekali ada yang wat tournament plak kat situ..ramai la...try jugak list nama..tunggu + bergambar lebey kurang 30 min kat situ..kitorg decide nak balik je la..jalan2 kat situ lagi pekdah...dah satu2 level kitrg jalan, lapar le plak..singgah le makan kat kedai gelas besar depan hotel Quality...hotel tu pun ada jugak kenangan cik puteri..penah drop kakak 'sumone' g keje kat situ..kenangan terindah ke?urm...ntahla...past is past okay.....
lepas makan, masg2 da ngantuk....terus je balik..lepak kat umah je la....menghabiskan novel yang tak abis2 baca lagi tue..hahahha

:: Shopping ::

Jumaat lepas, cik puteri tak sempat nak update blog nie..tapi, ada sesuatu yang menarik cik puteri nak share ngan u olls..lunch time tu cik puteri bawak geng pegi alamanda.

..masuk je alamanda tu..lalu depan butik Viss..kenapa ramai sangat orang tue? rupanya ada SALE..yang best nya ada tulisan "70%"..tu yang buat cik puteri laju ke kaki ni masuk VISS..sanggup suh kengkawan pegi makan dulu..hahaha..so, soang2 la cik puteri round2 dlm VISS tue..last2 tangkap 2 pasng kasut..hehehe..then, baru g makan.
..niat asal nak ke alamanda ni sebab ada sorang opis mate kitorg belanja makan BIG APPLE..mungkin sebb dia dapat APC baru2 nie..alhamdulillah, moga murah rezeki semua.

..sebelum pegi BIG APPLE, singgah dulu kat MPH..cik Y la yang menjerumuskan cik puteri ke situ..bila tengok berlonggok plak novel2 baru kat MPH tu..belek punya belek, nampak plak novel baru..tangkap dua bijik..adoiai..da tak bole lepas dah novel tue..cam no nie?lepas selesai membayar, baru ke tujuan asal...ke BIG APPLE..da setel membeli donut, balik opisla..jam da menunjukkan 2.30ptg....

Thursday, May 21, 2009

:: Teringin ::

~Sesekali ku rasa teringin~Smlm walaupun cik puteri tak join main netball, tapi dalam hati nie, tuhan je yang tahu betapa tingin nyer cik puteri nak lompat ngan diorang semua tue...tapi tengok diorang main, jari injured cik puteri terasa2 je sakitnye tue...adoiai...konpius cik puteri nak layan yang mana satu..sakit ke rasa hati?urm...bila dah abis game je, players lain semua mengharap cik puteri dapat main next game...yang datang peluk la, ckp shooter ni sakit pulak....ada yang marah makcik yang sebb kan cik puteri sakit pun ada..wah!!fanatik sungguh peminat cik puteri ek...padahal, cik puteri bukanla pandai sangat pun main...sebb tu la bole tercedera kot nie..khakahkahkahakha...besok akan cik puteri gagahkan jugak main...hahahah..apa nak jadi pun jadi la....tapi, smlm kawan cik puteri Pn.L ada bawak dia nyer baby..muka copy husband sebijik...huhuhuhu...terhibur jugak la cik puteri ngan baby Payish tue..heheheh..sukerla Payish dapat tengok banyak pompuan kannn...

Wednesday, May 20, 2009

:: Juniors ::




masa cik puteri kat kg hari tue, tetiba mama cik puteri panggil...tengah masak kat belakang umah tue...bila cik puteri kuar je,hahahah..sukernya cik puteri..hehehehe...rupa2nya, kucing cik puteri 'ning' tu simpan babies dia kat dlm almari stor kat belakang tue..abis semua barang2 dlm lemari tue tunggang langgang...ada yang diorg wat terowong pun ada!!kreatif jugak kan..hahahah...chumel2 la...geram cik puteri tengok...start dari moment tu, tiap2 hari mesti pegi tengok junior tu main2 sesama diorg..patutla, mama cakap ada dengar bunyi lam lemari tue...ingt ka apa...rupa2 nya junior tue..hahaha..kitrg da decide nak letak nama 'julia robert', 'julia zieglar', n 'julia rais'...hahahah..anak 'ning' tu yang da besar nama 'mikel'...glamor tak nama kucing2 cik puteri..hehehe....

:: Injured ::


maaf semua...cik puteri tak update blog nie ada sebab nya...cik puteri injured!!adoiai...excited sgt main sampai bengkak jari cik puteri nie...jumaat lepas la...main tepis bola sampai jari yang jadi mangsa..salah teknik kot...malam nya balik kg..seksa sakit tu cik puteri tanggung soang2 la...sebab tak mo la nak menyusahkan makngah cik puteri..tahan je sakit tue..dah sampai umah, terus cik puteri tunjuk kat mama...diorang rilek lagi..balik kg, sebab nak pegi kenduri sedara cik puteri kawin..tapi sakit punya pasal, cik puteri dok umah je la.....petangnya, saje ikut mama pegi jugak umah kenduri, konon nya nk pegi tolong basuh pinggan ke...tapi semua nya da beres kat umah tue...so, lepak je la...tunggu mama sembang2...hahah..sambil2 tu tunjuk jugakla jari bengkak cik puteri nie...ada yang cakap, ni teruk nie...patah nie...terseliuh nie..macam2 la..nak takut cik puteri..so, mama n cik puteri pegi la hospital..kebetulan abah cik puteri pun tengah keje..cal dulu..abah wat kad pesakit dulu..g sana, check je sebb da petang..staf nak xray dah tak der..so, balut n 'splint' dulu..nak rehatkan jari manis cik puteri nie..so, bermula la episod 'manja' cik puteri..hahahaha..balik, mama yang drive kan kete...heheh..tapi sempat lagi kitorng singgah umah sedara...nak tengok baby baru...sedara tu umo sama cik puteri tapi dah da anak satu pun...takpe2, rezeki n jodoh dia awal kan..apa nak buat..semua nya ketentuan tuhan..baby nya nama 'puteri balkish'..ada keturunan raja ke?setahu cik puteri tak der pun...hahah..nak ikut cik puteri la kan...heheh..da lewat petang, kitorang pun balik le umah...cik puteri rehat je..tak buat apa pun kat umah..'sakit'la katakan..huhuhuh...

ahad(17hb)

bangun pagi,abah cik puteri yang kejutkan...katanya nak pegi xray...bila cik puteri bangun je, adoai..sakitnye!!!!mgkin sebb sejuk sgt mlm tue...menangis cik puteri..panik semua orang..hahahah..panik ke?takla,mama abah dah biasa..hehehe..cepat2 bukak splint tue...mandi2 siap..terus g sepital...suspen jugak nak tau patah ke idak..kalu patah, wah 3 minggu cik puteri lepak kat umah...tapi alhamdulillah, cantek je tulang2 cik puteri..dalam keadaan yang elok...doc kata maybe soft tissue jari cik puteri yang cedera...so, alhamdulillah la...dapat mc 2 hari jea...


isnin (18hb)
cik puteri n family pegi balik kg jap..antar nenek cik puteri..da lama dia kat umah cik puteri sebab tak sihat..demam teruk da seminggu lebih..tapi hari nie dia dah ok sikit..nak balik umah katanya..so, kitorang pun antar la dia balik...then lepas antar, kitorang pegi tesco kat alor setar..mama nak lekat batu 'merelit' kat baju plak..lepas siap urusan baju nak pakai kat kelantan nanti..(kenduri kawen kakak cik puteri), kitorang rushed ke pacific plak..eh2, sebelum tu mama nak makan pizza..so, singgah jap kat 'pondok pizza'...hajat di hati nak try pizza baru yang ada udang tue, tapi frust nyer, sebab staf pizza tu cakap udang tak cukup nak wat pizza baru tue..tapi kalu spagetti baru yang ada udang bola la...apa punya pesen tue?pelik kan?kena la perli sebijik dua ngan cik puteri..hahah...bengang je akak pizza tue.kahkahaahkah...da siap makan baru kitorang pegi pacific...abah cik puteri nak beli hp baru!!!wah2..da sampai pun kul 9mlm lebih..banyak kedai yang dah nak tutup..so, sampai je satu kedai hp, tengok2..abah bekenan, terus je beli..mmg tak sempat nak survey dulu...dah lepas tu ingat nak terus balik, abah singgah plak kedai camera..nak beli camera lagi?cik puteri ingat kan da beli hp Nokia Express Music tu dah tak nak beli camera..tup2 nak beli jugak camera..tak apala, mama cakap keja teruk2 bila lagi nak guna duit2 tue..hahahah..kata2 motivasi seorang isteri..kuikuikui..dapat la camera olympus sebiji...mlm tu abah senyum je la..hahahahha...

Friday, May 15, 2009

:: Tagged by sis muni ::

Setelah sekian lama akak cik puteri suh jawab tag nie, hari nie baru cik puteri dapat tunaikan...ok, this is my turn..

1. snap the picture of both inner and outer of your wallet.
So, what's inside ?

urm, apa yang ada lm wallet?..of course duit..kad bank(kalu idak, camne nak berbelanja..)kad insuran, kad kredit (opppsss..hutang??),lesen, ic, kad membership such as mph,enrich,realrewards,padini,jusco,saloons,and also business card( ada la 2 3 yang berkenaan..)and last but not least, gambar2 yang tersayang termasukla gbr cik puteri sendiri..kuikuikui

2. introduce your wallet brand, price and where you bought it.

Wallet brand: MONT BLANC (xori punn) janji bole simpan duit..
Price: RM30 (murah je)
Where you bought: Tapak jualan kat bangunan JAKIM, parcel D..(dekat jer).

3. take out whatever inside your wallet

4. Snap a picture with your wallet with your self.


haaa..yang ni sesaje je nak enterframe...tak maksud tersirat atau tersurat..sesaje je nak letak..hehehe
5. Tagged another person

1. Cik Z
2. Mimie
3. Ujie
4. Sue

:: Exercise ::


Akhirnya dapat jugak cik puteri ber'exercise' smlm kat padang pusat kejiranan presint 9..setelah lama tak exercise, semput jugak la main ngan kengkawan..cik Y n cik Z pun pancit..lama giler kitorng tak exercise..dahla terus main, tak der warming up lak tue..teruja sangat ke?hahaha..takla, ms kitorg samapi tu dah ada satu team dari jabatan lain yang dah nak start main..diorg ajak team kitorang ni lawan ngan diorang...mmg ngam la sebb kitorang nyer team pun ngam2 je yang datang 6 orang..diorang pun 6 orang..so, satu tempat kosong la buat sementara waktu..cik puteri amik position GS..itu je yang terlintas buat masa nie..hahaha..cik Y amik C n cik Z bertukar2..GK n WD..kitorang masin belasah jea..court tak ok sgt..line tak der..so, main tu pki agak sendiri la kat mana line nyer..hahah..first game, seri 3-3...then last game 3-4...kirg kalah satu mata jea..takpe, itu baru intro cik puteri nak jaringkan bola...ok la tu kan... tapi yang kelakarnya, ingat kan cik puteri sorg je yang terbawak2 samapi mimpi mlm tadi..rupanya ada sorang hamba Allah tue, lagi dasat la...mimpi sampai tangan nak jaringkan bola..terbangun sendiri sebb terkejut..hahahaha....itu baru satu hari main...lom dekat2 nak MAKSPEN nanti..tak tau la mimpi apa nak datang....kuikuikui

Wednesday, May 13, 2009

:: Confirmed ::

Alhamdulillah...syukur cik puteri ke hadrat Ilahi kerana telah diberikan satu lagi kejayaan kecil buat cik puteri...nak tau aper?haaa.....cik puteri dah dapat surat " PENGESAHAN DALAM PERKHIDMATAN "...maknanya cik puteri dah confirm keje ngan kerajaan nie...cik puteri lapor diri keje ngan kerajaan ni 7 Ogos 2007 n 12 Mei 2009 dah dapat surat confirmed...syukurla sebab tak sampai tempoh 3 tahun cik puteri dah dapat confirm..so, kena fokus pada exam PTK le plak lepas nie..nak naik gaji maaa.....heheheh....cik puteri citer la skit rentetan ujian2 nak dapat confirm nie...
first, cik puteri attend kursus induksi khusus KKLW kat genting highland pada 1-5 okt 2007...kursus ni under kementerian..so, tak la strict sgt kursus nya..cuma masa tu bulan puasa..azab sket la nak dengar taklimat sumer tue..hehe..tapi okla, da setel...

second, cik puteri amik exam Undang-undang kerajaan kat bangunan Sapura @Mines, pada 25 Mac 2008...sekali amik jea, da lulus...alhamdulillah....

then, cik puteri attend kursus induksi umum KKLW kat Tanjung Tuan, Port Dickson pada 18-30 Mei 2008...2 minggu cik puteri kat PD..alhamdulillah..lulus jugak akhirnya...

then cik puteri attend kursus BTN...kursus yang best bagi cik puteri,,menaikkan semangat kenegaraan yang kuat dalam diri...cik puteri hadir kursus tu bersama kawan2 yang lain kat kem BTN, kuala Lipis, pahang pada 27 Nov - 1 Dis 2008..BTN ni pun dapat la lulus walaupun tak serius sgt pun buat tugasan yang diberikan..hahahah...tapi janji buat kan...tak kesah le sebb jurulatih nya sporting2..

erm, ape lagi yea...ujian tapisan keselamatan cik puteri pun dah lepas..dapat Sijil pengesahan tapisan keselamatan kasar pada 3 Julai 2008...then surat pengesahan perlantikan pun sampai kat meja cik puteri pada 11 November 2008...

so, complete la semua perkara2 or syarat nak confirm ngan kerajaan nie..tak la mudah tapi takla susah sgt nak dapat nie..cuma kena sabar le skit..hr pun kena push jugak..baru diorg alert skit ngan urusan kiter nie..hahah..neway, thanks to semua pihak yang terlibat dalam rentetan kejayaan cik puteri nie..thanks so much guys!!

pada kengkawan cik puteri, sabar yea..insyaallah..turn korang akan menyusul tak lama lagi..sama2 kita doakan yea..nnt bila semua dah confirm, kiter celebrate yea...INSYAALLAH...

Tuesday, May 12, 2009

:: Syurga Cinta ::


"cinta itu untuk yang ikhlas mencintai, bukan untuk dipersendakan"

urm..sedap pepatah tuk muvie Syurga Cinta ni kan..pelakon biasa jea...cik puteri agak muvie ni takla heavy..just simple message untuk yang bercinta di dunia nie..tak kesahla cinta sesama manusia ke apa ke kan... trailer ni cik puteri paling suka...music nyer syahdu jea...so, enjoys!! http://www.youtube.com/watch?v=ctpUnUEQXkg

:: Happy Nursing Day ::

Selamat Hari Jururawat Mama!!..ha, mama cik puteri seorang ketua jururawat di salah sebuah Hosp kat utara sana..dah lama mama berkecimpung dlm bidang kejururawatan nie...ramai sepupu2 cik puteri yang mama dah sambut...bidan la katakan..hehehe...

Hari Jururawat disambut seluruh dunia setiap 12 May. Tarikh itu dipilih sebagai mengenang tarikh lahir Florence Nightingale iaitu 12 May 1820.

Syabas cik puteri ucapkan pada semua jururawat di dunia nie...jasa diorang merawat insan yang sakit dan memerlukan sokongan untuk sihat amatlah dihargai...tapi cik puteri ni, tak pernah plak nak bercita2 nak jadi jururawat sebab cik puteri ni kurang sabar la nak menghadap orang ramai nie...ciri-ciri seorang jururawat tu mmg tak da la kot kat cik puteri nie...tapi ramai yang memandang cik puteri nie cikgu adala..pelik pun ada sebab ada yang penah panggil cik puteri ni cikgu..hahahah..kelakar plak bila ingat balik..heheh...cikgu pun cik puteri tak minat camne nak jadi cikgu..?


ni cik puteri ada letak gbr maklong cik puteri yang penah jadi jururawat..tapi skang ni dia dah pencen..jaga cucu plak...yang paling kiri tue...uniform putih...

Monday, May 11, 2009

:: i wish ::


Sumtimes i wish there is sumone can cheer me up when i'm sad...
sumtimes i wish there is sumone can hear what i'm gonne say..what i feel...
sumtimes i wish there is sumone wanna share with me what he/she feel today..yesterday..
but that only my wish...what i want....

Friday, May 8, 2009

:: Televisyen ::



cik puteri dok menghitung masa je nie..tak sabar nak balik umah!!!keadaan kesihatan cik puteri tak stabil plak hari nie...tak fokus cik puteri nak wat keje..adoiai...cepat la ilang rasa sakit nie..plzzzz....

tadi lunch time, cik puteri rasa nak sgt shopping...so, cik puteri n cik Y pagi avon dulu..beli satu barang jea..dapat plak tupperware free...ada kisah tak best kat avon tu tapi biarla cik Y yang citer kat blog dia kot nnt...budak salesgirl avon tu asik mintak maaf je kat cik puteri padahal yang sepatutnya dia mintak maaf pada cik Y bukan cik puteri..tu semua gara2 amik pekerja indon yang tak tau apa2 tapi nak keja kat situ jugak..menyusahkan pelanggan jea..then kitorg g makan kat rest yang berdekatan...cik puteri nmpk ada cust meja sebelah makan koew tiaw kungfu..mcm sedap jea..cik puteri pun order la jugak..rasa ok je la...bole la setakat nak ilangkan rasa lapar..heheheh...then tangan ni gatal lagi nak shopping...pegi la mydin sebb dekat ngan tempat tue...ada la barang2 yang dibeli...then cik puteri ada dpt hadiah dari barang yang dibeli tue..pegi kaunter perkhuidmatan pelanggan tu, staf tu tengah konpius nak bagi voucher kat akak customer tue...sambil menunggu turn tu, cik puteri dok menengok je staf lagi sorang tengah membalut hadiah...ya tuhan, punya la tak cantik budak tu balut..kalu cik puteri, tak nak la...dalam hati pikir, camne la akak cust sorang ni bole sabar tengok barang hadiah tu dibalut tak kemas cam tu..isk2..lepas da lebey kurang 15 min menunggu, dapat la hadiah free cik puteri..nak tau apa hadiah nya..jeng jeng jeng..air milo kotak jea..ngehngehnegh....tak apela, janji free..letak lam peti sejuk...sedap diminum tue..hahahah...tetiba tingin plak nak minum air kotak tue..isk2 sabar sket cik puteri......

ha, luper plak nak citer...smlm balik je dr melaka...sampai je kat umah frust nyer cik puteri bila tv kat umah tu tak bley nak on...panas je..dah la bosan dok umah sorang2..sib baik ada broadband..try la nasib on tenet...layan je la drama "gelora di hati sara"..best jugak tapi sampai tetido..heheheh....sedar2 je da kul 5..isk, janji ngan cik Y nak g cari tv baru..alamak, kelam kabut cik puteri mandi n siap2..dah siap semua cik puteri tunggu je la cik Y kat bawah blok umah tue..angin kuat sgt...mcm nak terbang cik puteri..tapi rasa je..kenyataan nya idakle...cik puteri ni kan berat...aci potong kuku la kalu cik puteri bole terbang dibawa dek angin...khekehkehekh....

lama menunnggu, samapi la cik Y ngan keta baru nya itu...kitg bertolak le ke Sri Kembangan..cari punya cari kat kedai kedua je cik puteri da decide nak beli tv yang bagi cik puteri agak ok la price tue..still can afford la..heheh..sori, tak dapat la nak letak pic tv tu sebb hp cik puteri lupa bawak dtg keja hari nie..ntah kenapa la, asik lupa je 2 3 hari nie..dah tua kot...heheheh..tapi cik puteri tak beli tv aje smlm...cik Y pun beli mesin basuh..warna ijau lagi tau...nak tgk, kena la pegi kat blog cik Y yea...daaa..

:: Perlukah sebab untuk menyintai? ::

Dalam satu kisah percintaan yang menarik. Sepasang suami isteri berjalan
di tepi sebuah tasik yang indah. Kemudian mereka berhenti di sebuah
bangku yang disediakan di tepi tasik. Kemudian si isteri bertanya kepada
si suami. Ini dialog mereka

Isteri : Mengapa abang menyukai saya? Mengapa abang cintakan saya?

Suami : Abang tidak boleh menerangkan sebabnya, namun begitu abang
memang menyayangi dan mencintai Sayang!

Isteri : Abang tak boleh terangkan sebabnya? Bagaimana abang boleh
katakan abang sayang dan cintakan saya sedangkan abang tidak boleh
menerangkannya.

Suami : Betul! Abang tak tahu sebabnya tetapi abang boleh buktikan
bahawa abang memang cintakan Sayang!

Isteri : Tak boleh beri bukti! Tidak! Saya hendak abang terangkan kepada
saya sebabnya. Kawan-kawan saya yang lain yang mempunyai suami dan teman
lelaki, semuanya tahu menerangkan mengapa mereka mencintai. Dalam bentuk
puisi dan syair lagi. Namun begitu abang tidak boleh terangkan sebabnya.

Si suami menarik nafas panjang dan dia berkata, "Baiklah! Abang
mencintai Sayang sebab sayang cantik, mempunyai suara yang merdu,
penyayang dan mengingati abang selalu. Abang juga sukakan senyuman manis
dan setiap tapak Sayang melangkah, di situlah cinta Abang bersama
Sayang!"

Si isteri tersenyum dan berpuas hati dengan penerangan suaminyan. Namun
begitu selang beberapa hari si isteri mengalami kemalangan dan koma. Si
suami amat bersedih lalu berkata kepada isterinya walaupun isterinya
masih dalam keadaan koma kerana si suami tahu bahawa isterinya tetap
mendengar,

"Sayang! Jika disebabkan suara aku mencintai mu... sekarang bolehkah
engkau bersuara? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintaimu.

Jika disebabkan kasih sayang dan ingatan aku mencintai mu...sekarang
bolehkah engkau menunjukkannya? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh
mencintaimu.

Jika disebabkan senyuman aku mencintai mu... sekarang bolehkah engkau
tersenyum? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.Jika disebabkan
setiap langkah aku mencintaimu.... sekarang bolehkah engkau melangkah?
Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.

Jika cinta memerlukan sebabnya, seperti sekarang. Aku tidak mempunyai
sebab mencintai mu lagi. Adakah cinta memerlukan sebab? Tidak! Aku masih
mencintai mu dulu, kini, selamanya dan cinta tidak perlu ada sebab.
Kadangkala perkara tercantik dan terbaik di dunia tidak boleh dilihat,
dipegang. Namun begitu... ia boleh dirasai dalam hati."

Maka menitis lah air mata si isteri yang masih dalam keadaan koma
itu..... -end of story-

Wednesday, May 6, 2009

:: MEN vs LELAKI ::

Men Are Hard To Please...The problems with GUYS:

If u TREAT him nicely, he says u are IN LOVE with him;
If u Don't, he says u are PROUD.
If u DRESS Nicely, he says u are trying to LURE him;
If u Don't, he says u are from KAMPUNG.
If u ARGUE with him, he says u are STUBBORN;
If u keep QUIET, he says u have no BRAINS.
If u are SMARTER than him, he'll lose FACE;
If he's Smarter than u, he is GREAT.
If u don't Love him, he tries to POSSESS u;
If u Love him, he will try to LEAVE u.(very true huh?)
If u tell him your PROBLEM, he says u are TROUBLESOME;
If u don't, he says that u don't TRUST him.
If u SCOLD him, u are like a NANNY to him;
If he SCOLDS u, it is because he CARES for u.
If u BREAK your PROMISE, u Cannot be TRUSTED;
If he BREAKS his, he is FORCED to do so.
If u SMOKE, u are BAD girl; If he SMOKES, he is GENTLEMENT.
If u do WELL in your exams, he says it's LUCK;
If he does WELL, it's BRAINS.
If u HURT him, u are CRUEL;
If he HURTS u, u are too SENSITIVE!!
& sooo hard to please!!!!!


------------------------------
komen cik puteri...urm..nilaikan sendiri la yea...

Tuesday, May 5, 2009

:: Puter! Resort, Melaka ::

Puteri resort...erm, mcm sama jea ngan cik puteri nyer gelaran nie kan...hahahah...bukan cik puteri nyer resort yea..sekadar menumpang nama..huhuh...apa yang best kat resort nie? tak derla menghadap laut pun tapi hotel ni ada yang unik nya...bilik hotel yang luas..tapi panas!!!ada acond mcm takder..panas je cik puteri..tapi disebbkan kementerian yang bayar, sabar je la...mula2 terpandang hotel nie, nmpk mcm klasik skit...dekat je ngan exit tol ayer kroh,melaka..cik puteri tido sebilik ngan cik A...sib baik ada cik A..kalu tak, seremm jugak le cik puteri nak tido sorang2...

lepas abis keje isnin lepas, cik puteri bertolak ke hotel ni ngan cik A n Pn. M... perjalann kitorng sejam lebih la baru sampai...kitorang sampai time bebudak kursus makan..so, apa lagi.. pucuk dicita ulam mendatang la...heheheh..makan lebih kurang..cik puteri lapar sgt2 time tue..makan tak hengat la kan...pastu masuk plak kelas kursus tue..buat keje lebih kurang sampai la kul 11mlm..ngantuk tu hanya tuhan je yang tau..balik bilik, cuci muka lebih kurang...tukar baju...bummmm..tido...selamat malam semua..heheheh...

malam ni (5hb mei), turn slot elatihan..cik puteri kena demo sistem yang cik puteri amik alih dari jabatan lain..tujuan demo tu nak dapatkan respon dari real user apa yang perlu ditambah or dibuang dari sistem tue..at first, berdebor jugak..cik puteri tak nak la expose sgt...just nak kat depan tu, show diorg system tue..tapi alih2 budak2 tu nak cik puteri yang explain segalanya tentang sistem tue..ala, terpaksa la cool down kan perasaan gemuruh cik puteri ni..erm, dah lama tak bercakap depan org ramai...tapi alhamdulillah, cik puteri bisa handle semua tue..at last, mcm best plak bercakap ngan budak2 tue..ala2 discussion la katakan..heheheh....

besok, turn portal slot n easet lagi...tak tau la apa yang akan berlaku..harap2 semuanya ok la...

ha,baru ingat...tadi petang, sempat lagi cik puteri n cik A, cik A, Pn. Z n Pn. M ke banda hilir...abis semua jalan kitorng redah..maklumla, semuanya bukan berasal dari melaka...tapi akhirnya kitorg jumpa jugak dataran melaka.yang penting nak cari tempat shopping..pusing punya pusing jumpa jugak heritage mall....rupenya kat bawah tanah...atas tu mall..cik puteri sempat belikan mama cencaluk...nak buat nasi goreng cencaluk katanya...jangan ty cik puteri camne nak buat..cik puteri tak tau..rase pun tak penah nasi grg tue...heheheh..then ada la skit buah tangan tuk opis mate n house mate..tunggu......

Monday, May 4, 2009

:: kerja ::

alhamdulillah..semua dah selesai..berjalan lancar..cik puteri pun da masuk opis balik hari nie...tapi tak ilang penat lagi dah kena outstation lagi..petang ni da nak ke melaka plak..cik puteri tak le spend time banyak kat blog nie..banyak lagi keje nak kena setel nie..nnt ada kelapangan cik puteri update blog lagii...daaa