Wednesday, May 13, 2009

:: Confirmed ::

Alhamdulillah...syukur cik puteri ke hadrat Ilahi kerana telah diberikan satu lagi kejayaan kecil buat cik puteri...nak tau aper?haaa.....cik puteri dah dapat surat " PENGESAHAN DALAM PERKHIDMATAN "...maknanya cik puteri dah confirm keje ngan kerajaan nie...cik puteri lapor diri keje ngan kerajaan ni 7 Ogos 2007 n 12 Mei 2009 dah dapat surat confirmed...syukurla sebab tak sampai tempoh 3 tahun cik puteri dah dapat confirm..so, kena fokus pada exam PTK le plak lepas nie..nak naik gaji maaa.....heheheh....cik puteri citer la skit rentetan ujian2 nak dapat confirm nie...
first, cik puteri attend kursus induksi khusus KKLW kat genting highland pada 1-5 okt 2007...kursus ni under kementerian..so, tak la strict sgt kursus nya..cuma masa tu bulan puasa..azab sket la nak dengar taklimat sumer tue..hehe..tapi okla, da setel...

second, cik puteri amik exam Undang-undang kerajaan kat bangunan Sapura @Mines, pada 25 Mac 2008...sekali amik jea, da lulus...alhamdulillah....

then, cik puteri attend kursus induksi umum KKLW kat Tanjung Tuan, Port Dickson pada 18-30 Mei 2008...2 minggu cik puteri kat PD..alhamdulillah..lulus jugak akhirnya...

then cik puteri attend kursus BTN...kursus yang best bagi cik puteri,,menaikkan semangat kenegaraan yang kuat dalam diri...cik puteri hadir kursus tu bersama kawan2 yang lain kat kem BTN, kuala Lipis, pahang pada 27 Nov - 1 Dis 2008..BTN ni pun dapat la lulus walaupun tak serius sgt pun buat tugasan yang diberikan..hahahah...tapi janji buat kan...tak kesah le sebb jurulatih nya sporting2..

erm, ape lagi yea...ujian tapisan keselamatan cik puteri pun dah lepas..dapat Sijil pengesahan tapisan keselamatan kasar pada 3 Julai 2008...then surat pengesahan perlantikan pun sampai kat meja cik puteri pada 11 November 2008...

so, complete la semua perkara2 or syarat nak confirm ngan kerajaan nie..tak la mudah tapi takla susah sgt nak dapat nie..cuma kena sabar le skit..hr pun kena push jugak..baru diorg alert skit ngan urusan kiter nie..hahah..neway, thanks to semua pihak yang terlibat dalam rentetan kejayaan cik puteri nie..thanks so much guys!!

pada kengkawan cik puteri, sabar yea..insyaallah..turn korang akan menyusul tak lama lagi..sama2 kita doakan yea..nnt bila semua dah confirm, kiter celebrate yea...INSYAALLAH...

6 comments:

Cahaya said...

Tahniahyer..Bestyer..Doakan i plak lepas ni ye..hope selesai segala masalah yang timbul..:-(
Melihatkn rentetan2 yang ada,alahai ada kenangan yg tercatat,ada luka yg tercalar..Andai masa diundur kembali"TAK KU MINTA PERTEMUAN INI"

cik puteri said...

maceh cik cahaya....same to me also..andai masa dapat di undur kembali, tak ku pinta pertemuan itu...that's why cik puteri tak citer banyak kenangan disebalik setiap yang berlaku tue..just let it be...past is past okay!!!we will survive!!go go gurlz!!

Cnidaria said...

congratsss!!!!!!!!

amylia said...

Cik Puteri,

Congrats!!! Smoga lbih success, kuatkan semangat dan tabah hadapi hidup ni tau...
Utk cik puteri dan cik cahaya, hayati kata2 ni ok...

"bila engkau memandang segalanya dari Tuhanmu, yang mencipta segalanya, yang menimpakan ujian, yang menjadikan sakit hatimu, yang membuatkan keinginanmu terhalang, serta menyusahkan hidupmu, pasti akan damailah hatimu, kerana masakan ALLAH sengaja mentakdirkan segalanya untuk sesuatu yang sia-sia, bukan ALLAH tak tahu, deritanya hidupmu, retaknya hatimu, tapi mungkin itulah yang DIA mahu kerana DIA tahu hati yang sebeginilah yang selalunya lebih lunak dan mudah untuk dekat dan akrab denganNYA..."

cik puteri said...

thanks so much amilia...

PUTERIPISCES said...

congrats sis!!!!

:a: :b: :c: :d: :e: :f: :g: :h: :i: :j: :k: :l: :m: :n:

Post a Comment