Monday, January 25, 2010

:: Bad news..::



sabtu lepas, cik puteri n kakak n adik n abg ipar ke IKEA..pagi2 lagi cik puteri n kakak da masak nasi n lauk...nk makan awal..sebb hari ni nk jalan2...kakak cik puteri da beli lauk ikan n sayur..plan asalnyer nk mask2 je kat umah dia kat TM tue..alih2 diorg decided nk dtg tido umah cik puteri wekend ni...so, bawak le semua bahan2 tu..umahcik puteri plak tak der peti ais nk simpan benda2 tue..maklumkan...house mate baru je pindah..bawak kuar barang masing2..so, apa sgt la yang tinggal lam umah cik puteri tue...belum tepikir lagi nk beli barang2 besar tue..ada lagi yang lebih penting yang nk diguna skang nie kan....
lepas mandi siap2 n makan....kitrg bertolak ke IKEA....hari tu ikea tak ramai org....sebb lum gaji kan...so, best je jaln2....amik itu..tengok ini....dari jam 11 lbh jam 2ptg baru setel membayar..huhuhu..bayang kan bape lama kitrg jln2...sikit pun tak rase penat...hhahahah....seblm kuar..singgah makan karipap..ramai yg ckp sedap..nk jugak rase...bagi cik puteri..urm.just not bad la kot...ada la rase....dr tak der langsung kan....then dah siap makan...rilek...
kitrg sambung perjalanan.....ke the curve plak..kakak cik puteri cari kedai nama "DAISO"..kedai tu semua item rm5...barang2 dllm kedai tue....jenis yang barang dr china yang inovasu nyer barang...nk cari barang2 umah yang pelik2 tu mesti ada kat kedai ni...ha...apa lagi...dari tak der list...tetiba masa kuar tu 5 6 barg jugak la....
penuh bonet keta cik puteri ni..ngan barang kat ikea tadi lagi...huhuhuhu...banyak tul membeli..ilang stress cik puteri ..hahahhahaa....
jam 3 kitrg da bertolak kuar ke jalan duta...nk antar adik cik puteri balik kg...nek bas...lepas antar adik...cik puteri bergegas ke balakong plak..nk amik almari kasut yang cik puteri beli minggu lepas kat cavenzi tue...urm...sib baik la,,muat masuk lam keta...itupun ruang dah kecik je..ngan cik puteri sorng kat belakang tue...then balik putrajaya..kakak cik puteri nk makan....then terus ke warisan kat p16...mcm biasa..cik puteri makan sup2 tue la...itu je pilihan yng ada...lepas makan..terus balik...excited nk bukak barang2 yg dah dibeli....tetiba ingat..ada lagi barang yang takder nih..kena la cari kat mydin plak...lepas maghrib..kitrg kuar lagi....tetiba plak ujan lebat...tapi perjalanan tetap diteruskan..hihihih...masuk mydin...dari list 2 item..tetiba jadi 5 item..bawak duit ni ngam2 je..sib baik la...huhuhuhuu....then balik umah....
da smapi umah...tukar baju....terus start mengemas apa yang patut..mlm ni la baru cik puteri jumpa kotak yang cik puteri simpan kasut2 cik puteri sejak pindah masuk umah hr tue....da cukup setahun..kahkahkahakh...bila dah susun masuk lam almari..penuh!!!!dah tak bole nk tumpang kasut org len..huhuhuu..so, dah tak bole bali kasut dah la tahun nie...then pasang langsir yg dibeli tadi kat ikea...sib baik ada abg ipar..bole dia tolong...ngeee....da lewat mlm kan....jam 12 lbh cik puteri tido dalm kepenatan...huhuuhu

ahad pagi..kakak cik puteri kejutkan cik puteri..diorg da nk balik...tapi singgah bali sarapan tuk cik puteri dulu...pagi2 da bagi nasi lemak!!!!huhuhu...sebelum makan semangat berkobar2 nk mengemas umah..tapi lepas makan mata ngantuk je....malas2 je nk wat keja...tapi still wat la...jalan ke sana ke mari....tak nk duduk je.....makan dasat sgt...huhuuh...last2 ada citer best plak kat tv..(da tak ingat rancangan pe)...terus landing depan tv....samapi la jam 3ptg....tak le jadi ni...terus bangun mandi n start mengemas balik...dari area stor...dapur...ruang tamu....bilik....bilik....hasil dari operasi mengemas tue....2 kotak n 5 beg plastik sampah ada kat depan pintu umah cik puteri tunggu untuk dibuang...n satu jam dinding cik puteri pecah...kunun nk gantung...3x jatuh..berkecai le...dah tak der rupa jam lagi dah...huhuhuuh......operasi cik puteri selesai jam 9 mlm....cepat jugak kan..ngeee.....cik puteri lepak tgk tv je la...sambil2 nk menghilang kan penat...tapi tak de la penat sgt pun...sebb banyak jaln je..barang2 berat dah tak der....
tetiba kakak cik puteri col...ada bad news...dia keguguran...baru tau sebb g jumpa doc petang tue....kandungan dia dah 6 weeks..tapi tak tau yg dia ngandung....tak apela, tak der rezeki dia lagi...mama n adik sebaik je dpt tau news tue....terus ke TM nk g amik kakak....hurm, mak mana nk senang hati kalu anak nyer sakit2 dok jauh2..sorang2 lak tue...abg ipar lak...ada exam selasa ni..so, tak dapat nk menghantar kakak balik kg...nk tunggu cik puteri balik kg...rabu mlm baru nk balik...sib baik la ada adik kat umah...dia dah cuti mid sem...uia kan....cuti nyer tak sama ngan u lain...

Tuesday, January 19, 2010

:: New xperience ::


semalam 18hb jan 2010..cik puteri n cik milia ke satu tempat yang rasenya semua wanita idamkan...ngeee...jeng jeng jeng...kitrg ke Slimming Sanctuary @ Puchong, selangor...around 5.30ptg..lepas waktu keja kitrg terus ke puchong...semangat n perasaan ingin mencuba membuatkan kitrg samapi ke tempat tue...jalan takla jem sgt...around 6pm kitrg da jumpa tapi kena pusing2 cari parking...last2 amik je la parking kat giant tue....cik puteri n milia dah berdebar..apa la yang nk dibuat nnt...jejak masuk je..sorang miss kat kaunter da kenal kitrg..sebbnya cik puteri da set appointment 2 hari lepas sebelum dtg...so, masuk bilik consultation...wat itu ini..bla..bla...then kitrg request tuk bilik 2 org..ye la..papehal tak la takut sgt sebb berdua...cuma yang segan nye...apa yang cik puteri nampak..cik milia pun nampak jugak le kannn...huhuhuhu...mula2 kitrg diminta untuk tukar pakaian..then ukuran badan diambil...serius part je la...then mula la program kitrg...cik puteri start ngan pe-3(ala2 pecah lemak)..part yang ada stubborn fat...sakitnye tuhan je yang tahu...mcm dicubit2...tapi nk try punya pasal...tanggung la kan...beauty is pain..huhuhu...cik milia ada jugak wat intensive program...tapi area lain..problem part kitrg tak sama...then da setel tue....baru la kitrg wat normal treatment...kitrg di lekatkan ngan pelekat yang disambung pada satu alat mesin tue...treatment ni selama 30 bersamaan dengan 200 kali sit-up...fuhhh...terbaring kitorg..hahaha...then badan disapu satu minyak..then diwrap ngan plastic..macm mana kiter tgk hp kat kedai kena wrap ngan plastic..mcm tu la cik puteri n milia...huhuh..then masuk bilik wap...15min kitrg kat dlm tue..panas..suhu around 48 celcius...lepas tu badan kitrg diukur balik...nk tgk if there is any perubahan....sementara kitrg mandi...tukar pakaian balik....diorg mengira la apa yang patut....atlast kesimpulan yang dapat dibuat...cik puteri susut 12cm n milia 15cm...tak berharap yang berat or ukurlilit akan susut...cuma nk try..at least once on my life..i had that experince...

cuma apa yng bole cik puteri ckp is..beauty centre ni tak la semahal beauty centre yang lain...paling murah yng ditawarkan pada cik puteri smlm is rm388 for 10 session...untuk keterangan lanjut..just click http://slimmingsanctuary.com.my. cik puteri tak der la amik any pakej...mana nk cari duit sebanyak itu...ukur baju di badan sendiri la yea....

Monday, January 18, 2010

:: aktiviti dikala hujung minggu ::

sabtu yang lepas...cik puteri n hmates (maybe last week called hmates kot)..huhuhuh..sedey plak rase...okla, back to the stary...sehari sebelumnye...cik yan mengangkat barang2 bersama tunang tersayang la...cik puteri balik umah je...dah diangkat sumer barang yang besar2....tak sempat nk nolong la...tapi rasenya en pelangi tu dah cukup hero la kot angkat semua barangnye...hahahaha....
mlm jumaat tu..kitrg bertiga tido kat ruang tamu umah cik puteri....besok pagi...lepas semayang tido balik..ngeeee...hujung minggu kannn..ape nak wat..tengok yang len sama jea...so,,zzzzz...then jam 9...da bising2....orang astro nk dtg pasang astro kat umah cik zurina plaks...then kitrg pun bangun la beramai2...mandi2...then siap nek umah cik zurina...sementara tue...sarapan..ringkas je sarapan kitrg...air milo n ape2 makanan atas meja yang bole dimakan...huhhuhu..iyela...dapor masak cik yan dah angkat ke umah nye kan...so, ape la yang bole diamasak...makan je le biskut2 yang ada tu sekadar nk wat alas perut sementara nk g makan tengahari...huhhuhuu....kul 10 kitrg nek umah cik zurina....owh, lupa plak nk mention...umah cik zurina tingkat 6 jea..selang 3 tingkat ngan umah cik puteri...umah cik yan plak kat blok sebelah..so, tak la jauh sgt kan....lepas siap je astro dipasang....kitrg pun beransur la pulang ke umah cikputeri..siap2 pakai wangi2...then kuar la ke kedai makan..lapor sagt da ni kannnn...kitrg ke padang,serdang je...tmpt makan yg slalu kitrg g makan...then lepas makan...kitrg g kedai2 yang berdekatan...banyak le barang nk dicari kan...nak masuk umah...da abis round kat area tue....kitrg ke tesco kajang plak...lame jugak kat situ...n cik puteri just beli 2 3 item jea...tak der niat sgt nk membeli...cuma cik aziyan n zurina je yang membeli...lepas g tecso...g bangi plak...huhuuhu...cari2...tak juga ada barang yang dicari..tapi barang lain plak yang dibeli...huhuhuhu...
jam 4petang samapi umah...lepak2....semayang zohor(huhuh..da lewat sebenarnye..)..then lepak je ngan zurina kat umah....melayan citer kat tv...last2 dua2 tetido..kikikikiki...petangnyer cik puteri sorang2 je kat umah...ina ngan tunang kuar cari barang lagi...cik puteri wat ape?...lu pikir la sendiri..hahahahaha

ahad: hari awal sket cik puteri bangun...sebbnyer cik milia yang lapo...dikejutnye cik puteri...jam 8 pagi lak tuh...dia ajak g bekfast..urm..kecian...datingnyer hari ni tak jadi..maybe en.bodybuilder nyer cbuk...tak apela...bole jalan2 ngan kitrg kan....so, jam 9 kitrg jumpe kat mamak...makan2 then tetiba bukak citer ketidakpuasan hati cik zurina terhadap abg lori cavenzi yang telah merosakkan tv display cabinet nyer....so, dengan track suit je cik puteri melangkah bergaya drivekan diorg ke cavenzi balakong tuk nk complain hal tue....semangat nih memasing nk g marah ngan mr manager..huuhuu....sampi je kat cavenzi tu...ina terus sound ngan sorang mamat cavenzi tue la...siap ngan bukti lagi..sib baik la ada gbr lam hp nyer tuh...then dapatla ganti balik oleh cavenzi..alhamdulillah...menjadi jugakla perancangan diorg,..tapi ada sesuatu yang tak dirancang terjadi...nak tau ape?jeng..jeng..jeng....cik puteri terbeli almari kasut n satu almari baju...hahahahhaa.....melayang jugak le beberapa rat...gilos btoila....cik milia n zurina pun beli sama..tak padan ngan merah2 tadi..tetiba..i nk jugakla...hahahahaha.....

lepas setel pembayaran sumer...kitrg ke jusco plak...geram je tgk baner besar tulis SALE tu kan...awal pagi lagi...parking rooftop banyak lagi la yang kosong....datang ngan bonet keta cik puteri yang kosong,...tapi pulang bersama hasil tangkapan yang bole tahan jugak le banyaknye...hehehe..tapi tu semua cik zurina n aziyan je la yang membeli...cik puteri sekadar melihat..huhuhuhu.....

then g makan kat serdang..tempat semlam.....lepas makan baru la balik....fuhh...penat....panassss....cik puteri lepak je la kat umah...cuma malam nyer la kitrg beramai2 tido umah cik aziyan..saje..sekadar nk memeriahkan umah..ngeeee.......

Tuesday, January 5, 2010

:: Update stock ::

sila ke link ini untuk maklumat lanjut...

:: artf | studio ::


haaaa...ni satu lagi kebanggaan cik puteri ni..tak sia2 mama abah antaq bagi mengaji..balaja pandai2 nooo.....adik cik puteri skang ni da ada interest baru..selain becinta..hikhikhikhik....dia dah beli camera ala photographer tue..pas tu skit2 dia tambah beli aksesori camera dia tue...n ni la hasil salah satu kerja seni yang dia wat....bagus dik!!teruskan usaha menghasilkan keja2 seni ni...n jagn lupa praktis ya!!tuk aku nnt la..huhuhuhuhu....bila dah exepert...kita bukak company..aku jadi akauntan ya!!!ngeeee....dak milo kan dah ada...sapa lagi kalu bukan tuuuutttt..(insan tu..jgn mare..kuikuikui..hang kan dah experience ritue..ms sesi photoshoot tudungs tue)khakahkahkahak

:: teman terulung a.k.a cinta sejati? ::

urm...cik puteri just nk kongsikan apa yang cik puteri rasa....hari ni bila dok tgk2 gbr facebook kengkawan..mata cik puteri terhenti pada satu gbr profile kawan cik puteri...bahagia sgt rasenya bila tgk pic nie...argghhhh...cik puteri akan dapat ke perasaan bahagia mcm pasangan nie..huuhuhuhu...jawapan nya..hanya tuhan yang tahu....doa je la..moga2 kebahagiaan tu akan jadi milik cik puteri kelak...buat pasangan ira n husband..semuga bahagia menjadi milik korang selamanya...

Bila bertaut senyuman,
Mata berlirikan,
Memancarkan keluhuran,
Cerah kesederhanaan mu,
Seindah kejujuran mu.

Detik seia sejiwa,
Terungkap setia,
Tiada upaya sepi,
Mata kudup penantianku,
Hadirnya teman sejati.

Melangkah kita menjejak mimpi,
Bahgia berdiri dengan mu di sisi,
Harapan kita meniti hari,
Sentiasa seiring.

c/o
Paling agung teman terulung,
Tenunan emas sayap hidup ku
Tak ingin ku undur bertamu,
Bertakhta teguh,
Ke akhir waktu

Monday, January 4, 2010

:: terpegun ::

sabtu yang lepas, cik puteri, adik cik puteri dan cik sue ke satu majlis perkahwinan salah sorang kawan baik kitrg sejak dari zaman diploma dulu hinggala sekarang....Skang ni dah kena panggil dia Pn. Intan...firstly congrats ye Intan...dah selamat pun....urm, umah intan ni dekat je ngan umah cik puteri kat putrajaya nie...kat desa pinggiran...tapi itula first time cik puteri jejak desa pinggiran..sebelum ni dengar2 je orang ramai do kat desa pinggiran tue...urm, bila sampai je kat kawasan perumahan tue....sunyi je...tapi ada la nmpk keta banyak2...so, kitrg pun melangkah la dengan penuh yakin..cari2 umah no 11..yezza...da jumpe...mintak ijin nk masuk dlm umah..nk jumpe pengantin...nenek intan ckp, dia tengah bersiap kat dlm bilik..so, kitrg pun masuk le....urm...cantik nye pengantin...walaupun baru 90%siap...dah nmpk seri pengantin tue..huhuhu...cik puteri n sue then keluar makan...tengah makan2 tue..pengantin lelaki sampai...so, kitrg tengok je la pengantin berarak dari jauh...khemah makan nyer cantik...simple tapi nmpk la ala garden wedding nyer....semua nya cantik2 n cik puteri suka tengok!!!tak tau nk describe apa yang cik puteri tengok n rasa...but i liked it so much!!!sesuai la ngan ilmu multimedia yang dipelajari selama 2 tahun setengah tu kan....everything looks perfect!