Monday, January 25, 2010

:: Bad news..::



sabtu lepas, cik puteri n kakak n adik n abg ipar ke IKEA..pagi2 lagi cik puteri n kakak da masak nasi n lauk...nk makan awal..sebb hari ni nk jalan2...kakak cik puteri da beli lauk ikan n sayur..plan asalnyer nk mask2 je kat umah dia kat TM tue..alih2 diorg decided nk dtg tido umah cik puteri wekend ni...so, bawak le semua bahan2 tu..umahcik puteri plak tak der peti ais nk simpan benda2 tue..maklumkan...house mate baru je pindah..bawak kuar barang masing2..so, apa sgt la yang tinggal lam umah cik puteri tue...belum tepikir lagi nk beli barang2 besar tue..ada lagi yang lebih penting yang nk diguna skang nie kan....
lepas mandi siap2 n makan....kitrg bertolak ke IKEA....hari tu ikea tak ramai org....sebb lum gaji kan...so, best je jaln2....amik itu..tengok ini....dari jam 11 lbh jam 2ptg baru setel membayar..huhuhu..bayang kan bape lama kitrg jln2...sikit pun tak rase penat...hhahahah....seblm kuar..singgah makan karipap..ramai yg ckp sedap..nk jugak rase...bagi cik puteri..urm.just not bad la kot...ada la rase....dr tak der langsung kan....then dah siap makan...rilek...
kitrg sambung perjalanan.....ke the curve plak..kakak cik puteri cari kedai nama "DAISO"..kedai tu semua item rm5...barang2 dllm kedai tue....jenis yang barang dr china yang inovasu nyer barang...nk cari barang2 umah yang pelik2 tu mesti ada kat kedai ni...ha...apa lagi...dari tak der list...tetiba masa kuar tu 5 6 barg jugak la....
penuh bonet keta cik puteri ni..ngan barang kat ikea tadi lagi...huhuhuhu...banyak tul membeli..ilang stress cik puteri ..hahahhahaa....
jam 3 kitrg da bertolak kuar ke jalan duta...nk antar adik cik puteri balik kg...nek bas...lepas antar adik...cik puteri bergegas ke balakong plak..nk amik almari kasut yang cik puteri beli minggu lepas kat cavenzi tue...urm...sib baik la,,muat masuk lam keta...itupun ruang dah kecik je..ngan cik puteri sorng kat belakang tue...then balik putrajaya..kakak cik puteri nk makan....then terus ke warisan kat p16...mcm biasa..cik puteri makan sup2 tue la...itu je pilihan yng ada...lepas makan..terus balik...excited nk bukak barang2 yg dah dibeli....tetiba ingat..ada lagi barang yang takder nih..kena la cari kat mydin plak...lepas maghrib..kitrg kuar lagi....tetiba plak ujan lebat...tapi perjalanan tetap diteruskan..hihihih...masuk mydin...dari list 2 item..tetiba jadi 5 item..bawak duit ni ngam2 je..sib baik la...huhuhuhuu....then balik umah....
da smapi umah...tukar baju....terus start mengemas apa yang patut..mlm ni la baru cik puteri jumpa kotak yang cik puteri simpan kasut2 cik puteri sejak pindah masuk umah hr tue....da cukup setahun..kahkahkahakh...bila dah susun masuk lam almari..penuh!!!!dah tak bole nk tumpang kasut org len..huhuhuu..so, dah tak bole bali kasut dah la tahun nie...then pasang langsir yg dibeli tadi kat ikea...sib baik ada abg ipar..bole dia tolong...ngeee....da lewat mlm kan....jam 12 lbh cik puteri tido dalm kepenatan...huhuuhu

ahad pagi..kakak cik puteri kejutkan cik puteri..diorg da nk balik...tapi singgah bali sarapan tuk cik puteri dulu...pagi2 da bagi nasi lemak!!!!huhuhu...sebelum makan semangat berkobar2 nk mengemas umah..tapi lepas makan mata ngantuk je....malas2 je nk wat keja...tapi still wat la...jalan ke sana ke mari....tak nk duduk je.....makan dasat sgt...huhuuh...last2 ada citer best plak kat tv..(da tak ingat rancangan pe)...terus landing depan tv....samapi la jam 3ptg....tak le jadi ni...terus bangun mandi n start mengemas balik...dari area stor...dapur...ruang tamu....bilik....bilik....hasil dari operasi mengemas tue....2 kotak n 5 beg plastik sampah ada kat depan pintu umah cik puteri tunggu untuk dibuang...n satu jam dinding cik puteri pecah...kunun nk gantung...3x jatuh..berkecai le...dah tak der rupa jam lagi dah...huhuhuuh......operasi cik puteri selesai jam 9 mlm....cepat jugak kan..ngeee.....cik puteri lepak tgk tv je la...sambil2 nk menghilang kan penat...tapi tak de la penat sgt pun...sebb banyak jaln je..barang2 berat dah tak der....
tetiba kakak cik puteri col...ada bad news...dia keguguran...baru tau sebb g jumpa doc petang tue....kandungan dia dah 6 weeks..tapi tak tau yg dia ngandung....tak apela, tak der rezeki dia lagi...mama n adik sebaik je dpt tau news tue....terus ke TM nk g amik kakak....hurm, mak mana nk senang hati kalu anak nyer sakit2 dok jauh2..sorang2 lak tue...abg ipar lak...ada exam selasa ni..so, tak dapat nk menghantar kakak balik kg...nk tunggu cik puteri balik kg...rabu mlm baru nk balik...sib baik la ada adik kat umah...dia dah cuti mid sem...uia kan....cuti nyer tak sama ngan u lain...