Monday, January 18, 2010

:: aktiviti dikala hujung minggu ::

sabtu yang lepas...cik puteri n hmates (maybe last week called hmates kot)..huhuhuh..sedey plak rase...okla, back to the stary...sehari sebelumnye...cik yan mengangkat barang2 bersama tunang tersayang la...cik puteri balik umah je...dah diangkat sumer barang yang besar2....tak sempat nk nolong la...tapi rasenya en pelangi tu dah cukup hero la kot angkat semua barangnye...hahahaha....
mlm jumaat tu..kitrg bertiga tido kat ruang tamu umah cik puteri....besok pagi...lepas semayang tido balik..ngeeee...hujung minggu kannn..ape nak wat..tengok yang len sama jea...so,,zzzzz...then jam 9...da bising2....orang astro nk dtg pasang astro kat umah cik zurina plaks...then kitrg pun bangun la beramai2...mandi2...then siap nek umah cik zurina...sementara tue...sarapan..ringkas je sarapan kitrg...air milo n ape2 makanan atas meja yang bole dimakan...huhhuhu..iyela...dapor masak cik yan dah angkat ke umah nye kan...so, ape la yang bole diamasak...makan je le biskut2 yang ada tu sekadar nk wat alas perut sementara nk g makan tengahari...huhhuhuu....kul 10 kitrg nek umah cik zurina....owh, lupa plak nk mention...umah cik zurina tingkat 6 jea..selang 3 tingkat ngan umah cik puteri...umah cik yan plak kat blok sebelah..so, tak la jauh sgt kan....lepas siap je astro dipasang....kitrg pun beransur la pulang ke umah cikputeri..siap2 pakai wangi2...then kuar la ke kedai makan..lapor sagt da ni kannnn...kitrg ke padang,serdang je...tmpt makan yg slalu kitrg g makan...then lepas makan...kitrg g kedai2 yang berdekatan...banyak le barang nk dicari kan...nak masuk umah...da abis round kat area tue....kitrg ke tesco kajang plak...lame jugak kat situ...n cik puteri just beli 2 3 item jea...tak der niat sgt nk membeli...cuma cik aziyan n zurina je yang membeli...lepas g tecso...g bangi plak...huhuuhu...cari2...tak juga ada barang yang dicari..tapi barang lain plak yang dibeli...huhuhuhu...
jam 4petang samapi umah...lepak2....semayang zohor(huhuh..da lewat sebenarnye..)..then lepak je ngan zurina kat umah....melayan citer kat tv...last2 dua2 tetido..kikikikiki...petangnyer cik puteri sorang2 je kat umah...ina ngan tunang kuar cari barang lagi...cik puteri wat ape?...lu pikir la sendiri..hahahahaha

ahad: hari awal sket cik puteri bangun...sebbnyer cik milia yang lapo...dikejutnye cik puteri...jam 8 pagi lak tuh...dia ajak g bekfast..urm..kecian...datingnyer hari ni tak jadi..maybe en.bodybuilder nyer cbuk...tak apela...bole jalan2 ngan kitrg kan....so, jam 9 kitrg jumpe kat mamak...makan2 then tetiba bukak citer ketidakpuasan hati cik zurina terhadap abg lori cavenzi yang telah merosakkan tv display cabinet nyer....so, dengan track suit je cik puteri melangkah bergaya drivekan diorg ke cavenzi balakong tuk nk complain hal tue....semangat nih memasing nk g marah ngan mr manager..huuhuu....sampi je kat cavenzi tu...ina terus sound ngan sorang mamat cavenzi tue la...siap ngan bukti lagi..sib baik la ada gbr lam hp nyer tuh...then dapatla ganti balik oleh cavenzi..alhamdulillah...menjadi jugakla perancangan diorg,..tapi ada sesuatu yang tak dirancang terjadi...nak tau ape?jeng..jeng..jeng....cik puteri terbeli almari kasut n satu almari baju...hahahahhaa.....melayang jugak le beberapa rat...gilos btoila....cik milia n zurina pun beli sama..tak padan ngan merah2 tadi..tetiba..i nk jugakla...hahahahaha.....

lepas setel pembayaran sumer...kitrg ke jusco plak...geram je tgk baner besar tulis SALE tu kan...awal pagi lagi...parking rooftop banyak lagi la yang kosong....datang ngan bonet keta cik puteri yang kosong,...tapi pulang bersama hasil tangkapan yang bole tahan jugak le banyaknye...hehehe..tapi tu semua cik zurina n aziyan je la yang membeli...cik puteri sekadar melihat..huhuhuhu.....

then g makan kat serdang..tempat semlam.....lepas makan baru la balik....fuhh...penat....panassss....cik puteri lepak je la kat umah...cuma malam nyer la kitrg beramai2 tido umah cik aziyan..saje..sekadar nk memeriahkan umah..ngeeee.......

0 comments:

:a: :b: :c: :d: :e: :f: :g: :h: :i: :j: :k: :l: :m: :n:

Post a Comment