Friday, August 26, 2011

:: Salam AidilFitri ::

Salam semua,

Sebelum balik ke kg nak menyambut raya nie, saya dan suami mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri..Maaf Zahir Batin..Pulang dengan selamat yea...Ingat yang tersayang..cewah..iyela kan..mesti mak ayah sanak saudara menantikan kepulangan anda semua...saya plak tahun ni, pertama kali beraya sebagai seorang isteri dan bakal ibu..belom ibu lagi yea..tapi ala2 pra-ibu la..sbb membawak bb lam perot..bezanya cuma tak kutip duit raya tuk anak je lagi..;-)

hurm, jangan lupa bawak balik baju raya...kueh raya n duit raya yea...tetinggal barang2 tue..nangisla...bagi saya, balik kg kali ni ada beberapa barang tambahan lagi...beg2 persedian ibu dan anak ke hospital...jgan lupa buku merah yea!!hurm, saya dah nk cecah usia kandungan 30minggu...huhuhu..bila dah 30weeks nie, mula la berdebor hati nie...tak lama lagi dah tue...harap sangat la saya dipermudahkan segala2 nya...balik ni dah bole buat air selusuh la kot...sbb dah cecah usia 7 bulan..

bila bercerita ttg balik kg nie, terbayang la keadaan jalan raya yang akan sesak ngan kereta..saya plak balik besok..sabtu pagi...sure la banyak kete kat jalan kan...apa nk buat..terima la..dah memang adat musim2 perayaan ni kereta akan banyak..cmne la keadaaan nk duk berlama2 lam kete tue...huhuhu..

okla, selamat berhari raya....

Friday, August 5, 2011

:: Birthday celebrations ::

Lupa plak nk update citer ttg holiday saya bersama keluarga mertua ke Gambang WaterPark, Kuantan bulan Julai yg lepas...holiday ni bersempena en suami yang dapat tiket free ke Gambang WaterPark..jgn ty la mcm mana dia bole dpt free yea..ada la tu urusan dia ngan Gambang previously...sbgai compliment dr pihak Gambang resort...so, perjalanan nya begini...saya n suami samapi ke AMBS dr Putrajaya hr khamis..dah lewat dah kitrg samapi sana so, bermalam je la kat rumah sewa en suami..besoknya pagi2 lagi mama, adik2 bertolak dari Kuala terengganu ke AMBS..bila diorg samapi, terus kitrg transfer barang masuk satu keta je..n teruskan perjalanan..2jam lepas tu samapila kitrg di Gambang Resort..samapi pun dah jam 12 lebih, so terus je la check in..en suami request nk bilik pool view..n luckily tetiba bilik kitrg di upgrade ke family room..asalnya booking standard je...hihih..tuah besday boy kot...then masuk bilik..rehat, tukar baju, makan skit...
then terus ke Gambang Waterpark..sambil menunggu Trem antar kitrg ke sana, bergambar kejap..
then dah samapi sementara menuggu en suami amik batch tuk pakai sebagai gelang tangan....kitrg sempat lagi round2 n bergambar...dah setel...masuk waterpark...
asalnya saya tak bercadang nk mandi pun..risau jugak kot licin ke apa...urm, tak bole la..dah kat dalam tu, tgk air je keliling....best plak kalau dpt join mandi..mama pun tak menghalang...so, apalagi...mandi jugakkkkk!!!!
tapi still berhati2 la..igt jugak ngan budak kecik lam perut ni...tak sangka plak saya, ms seronok mandi tu, rase bb ni gerak aktif sgt..mcm dia plak yg enjoy mandi...huhuhu....dah puas mandi..perut plak lapar..
kat sini makanan luar tak dibenarkan bawak masuk, standard la kan..mana2 waterpark pun rasenya tak le wak masuk makanan...so, belilah kitrg kat dlm tu..apa yg rase nk makan...agak mahal la makanan kat dlm tu...tapi mahal pun, kalau dah lapar, tetap akan dibeli...dah itu je pilihan yang ada kannn....sebelum tu kitrg dah sewa satu pondok tuk letak beg n berehat....so okla..bole lepak2 rehat n makan kat situ....
hampir semua mainan yg ada kitrg main tapi saya takla...tgk jugak, kalau dah slide tu sah2 kena meniarap kan...camne saya nk meniarap???cuba habaq mai...heheheh....n slide2 tu pun saya tak join la...takut maaaaaa....tunggula si kecik nie dah kuar besok, baru berani kot...hihihi...
jam dah menunjukkan jam 5ptg..masing2 dah penat..nmpk tilam je kot..hihihi...so, balik la ke resort..tup2 en suami ajak ke pool plak...last chance nk mandi pool..
besok dah nk balik...tak sempat nk mandi dah..alang2 dah mandi, terjun lagi la kan...saya tak mandi jugak...penat td lom ilang lagi...tunggu n tgk je la diorg 2 beradik mandi...bila dah jam 6ptg, baru kitrg balik ke bilik..mandi tukar baju..rehat je la...en suami n adik2 keluar cari makan tuk diner kitrg..urm, agak susah la nk cari kedai kat luar tue..so apa yg ada je la....

mlm nya tak de aktiviti..msg2 dah penat...rehat je...besok jam 9 kitrg dah check out...balik terus ke Kuala Terengganu....
besoknya pagi2 lagi en suami antar saya ke airport..nk balik putrajaya dah,..huhuhuhu....bye2 besday boy!!!!

:: warehouse sale ::

Salam semua...rasenya tak terlambat lagi untuk saya mengucapkan Salam Ramadhan pada semua...hr ni dah hari ke 5 berpuasa...alhamdulillah..saya masih lagi boleh menunaikan ibadah ini pada tahun ni..tapi berpuasa sebagai sorang isteri n bakal ibu..huhuu..dugaan nya lebih skit la dr tahun lepas...bersahur tu kena pk makan tuk berdua...tapi takle banyak sbb berat dah naik lebih le plak...huhuhu..

kali ni saya nk citer banyak perkara nie...1st thing 1st..igt lagi tak pasal entry lepas...yg saya citer pasal free sample tu kan...terbaru ni, saya ada dpt termometer dr dumex n pampers for new born satu kpg dr Pet Pet..jadi la kan..nama pun free, bole masuk lam beg bb tuk ke hospital nnt kot..takpe, tunggu lagi kot2 ada yang sudi nk poskan tuk saya...huhuhu

then, smlm ms saya nk ke puchong, tetiba masuk je kam keta, terkejut ada satu kertas kat atas cermin keta..dengan gelap2 n ujan renyai, adik saya try amik kertas tu...tau apa ditulis kat atas kad tu??ni ha......
n saya percaya, kalau tgk tulisan tu mcm tulisan budak2 sekolah...urm, budak sek skang sgtla advance..berani tulis benda2 mcm nie...geleng kepala je la...

nk tau kemana saya pegi mlm td?heheheh...saya ngan adik ke Bandar Bukit Puchong..nk ke warehouse sale brand Baby OK..tak jauh pun dr putrajaya...kalau tak sesat, rasenya 15min dah samapi....dengan berpandukan petua jalan nk ke sana dr Puan Aziyan, alhamdulillah, kitrg samapi tanpa sesat!!..hihihi...sampai je sana, adik dah gelak2..katenya, semua geng saya aka mak2 buyong nyer tempat je nih...hahahah...iyela, dah nama nya pun jualan barang bb..of course la ramai yang seperti saya ke sana kann...hurm, mmg berbaloi2 ke sana...baju2 nyer dari RM 1 hingga RM 5 je yang saya dapat..hasil dari korek, capai, pilih, masuk bakul...dapat la saya barang2 nie...so..watchout ya kengkawan..heheheh...( ni antara yg saya beli mlm td)
tak sampai sejam pun urusan pembelian ni...sbb amik tanpa berfikir panjang..tak de nak compare harga..mmg dah murah..huhuhu...lepas ni kalau ada lagi warehouse sale ni , bagitau saya ya!!!

n untuk pengetahuan semua, warehouse sale ni still lagi on...sampai ahad nie, 9hb Ogos 2011...silalah berkunjung ya....petua nya, kalau dr putrajaya...lepas tol rm 1.60...jalan terus je...sehingga selekoh yg kedua, belok kiri...terus je lagi..hingga tlight yg pertama, belok kiri (akan ada nmpk wall tulis Bandar Bukit Puchong n ada bunting sale nie)..terus je masuk depan skit dah sampi....

n minggu lepas saya ke Terengganu..balik jumpa suami la...hihihi...sempat jugak saya bersahur n berbuka dengan suami pada hr pertama berpuasa...tapi sebelum 1 Ramadhan tu, saya, suami n adik ipar ke bandar kuala terengganu..dekat je ngan umah PIL..kitrg jalan2 ..kate en suami, nk tebus balik rase bersalah dia ngan bb sebb hr tu dia ada beli jeans Levis n thirt kat Kuantan..pembelian yg tak dirancang..hihihihi...so, okla..mula2 kitrg ke Xiri Boutique...pilih2...tgk2 jugak harga..bincang itu ini...hasil nya barang2 ni la.....
then singgah makan plak..kat secret recipe je...ajak MIL skali yg hr tu dia kena g keje sbb ada kes kat hosp...lepas makan2..sembang2...perancangannya nk balik umah terus....tup2 en suami singgah plak kat butik Anakku..saje nk tgk2 katenya...at last kitrg kuar butik ngan beberapa pasng baju...huhuhu..ikutkan hati nk amik je semua, sbb cantik...tapi memikirkan bb ni cepat besar kan..so, berpada2 la membeli tue...

tak abis lagi journey n mood membeli kitrg..heheh..since ahad kat sana keje, en suami ajak keluar lagi...temankan dia pegi membayar bil2...then sebelah Tm point tu, ada plak mini market...masuk n terus ke bb department..huhuhu..tgk2 ada plak yg bekenan...en suami ckp, amik je...so apalagi..heheheheh.....dah selesai membeli, kitrg terus balik la...tapi sblm tu, singgah beli kepok losong jugak...nk makan petang..hihihi...yum yum..