Friday, August 5, 2011

:: Birthday celebrations ::

Lupa plak nk update citer ttg holiday saya bersama keluarga mertua ke Gambang WaterPark, Kuantan bulan Julai yg lepas...holiday ni bersempena en suami yang dapat tiket free ke Gambang WaterPark..jgn ty la mcm mana dia bole dpt free yea..ada la tu urusan dia ngan Gambang previously...sbgai compliment dr pihak Gambang resort...so, perjalanan nya begini...saya n suami samapi ke AMBS dr Putrajaya hr khamis..dah lewat dah kitrg samapi sana so, bermalam je la kat rumah sewa en suami..besoknya pagi2 lagi mama, adik2 bertolak dari Kuala terengganu ke AMBS..bila diorg samapi, terus kitrg transfer barang masuk satu keta je..n teruskan perjalanan..2jam lepas tu samapila kitrg di Gambang Resort..samapi pun dah jam 12 lebih, so terus je la check in..en suami request nk bilik pool view..n luckily tetiba bilik kitrg di upgrade ke family room..asalnya booking standard je...hihih..tuah besday boy kot...then masuk bilik..rehat, tukar baju, makan skit...
then terus ke Gambang Waterpark..sambil menunggu Trem antar kitrg ke sana, bergambar kejap..
then dah samapi sementara menuggu en suami amik batch tuk pakai sebagai gelang tangan....kitrg sempat lagi round2 n bergambar...dah setel...masuk waterpark...
asalnya saya tak bercadang nk mandi pun..risau jugak kot licin ke apa...urm, tak bole la..dah kat dalam tu, tgk air je keliling....best plak kalau dpt join mandi..mama pun tak menghalang...so, apalagi...mandi jugakkkkk!!!!
tapi still berhati2 la..igt jugak ngan budak kecik lam perut ni...tak sangka plak saya, ms seronok mandi tu, rase bb ni gerak aktif sgt..mcm dia plak yg enjoy mandi...huhuhu....dah puas mandi..perut plak lapar..
kat sini makanan luar tak dibenarkan bawak masuk, standard la kan..mana2 waterpark pun rasenya tak le wak masuk makanan...so, belilah kitrg kat dlm tu..apa yg rase nk makan...agak mahal la makanan kat dlm tu...tapi mahal pun, kalau dah lapar, tetap akan dibeli...dah itu je pilihan yang ada kannn....sebelum tu kitrg dah sewa satu pondok tuk letak beg n berehat....so okla..bole lepak2 rehat n makan kat situ....
hampir semua mainan yg ada kitrg main tapi saya takla...tgk jugak, kalau dah slide tu sah2 kena meniarap kan...camne saya nk meniarap???cuba habaq mai...heheheh....n slide2 tu pun saya tak join la...takut maaaaaa....tunggula si kecik nie dah kuar besok, baru berani kot...hihihi...
jam dah menunjukkan jam 5ptg..masing2 dah penat..nmpk tilam je kot..hihihi...so, balik la ke resort..tup2 en suami ajak ke pool plak...last chance nk mandi pool..
besok dah nk balik...tak sempat nk mandi dah..alang2 dah mandi, terjun lagi la kan...saya tak mandi jugak...penat td lom ilang lagi...tunggu n tgk je la diorg 2 beradik mandi...bila dah jam 6ptg, baru kitrg balik ke bilik..mandi tukar baju..rehat je la...en suami n adik2 keluar cari makan tuk diner kitrg..urm, agak susah la nk cari kedai kat luar tue..so apa yg ada je la....

mlm nya tak de aktiviti..msg2 dah penat...rehat je...besok jam 9 kitrg dah check out...balik terus ke Kuala Terengganu....
besoknya pagi2 lagi en suami antar saya ke airport..nk balik putrajaya dah,..huhuhuhu....bye2 besday boy!!!!

0 comments:

:a: :b: :c: :d: :e: :f: :g: :h: :i: :j: :k: :l: :m: :n:

Post a Comment