Friday, August 5, 2011

:: warehouse sale ::

Salam semua...rasenya tak terlambat lagi untuk saya mengucapkan Salam Ramadhan pada semua...hr ni dah hari ke 5 berpuasa...alhamdulillah..saya masih lagi boleh menunaikan ibadah ini pada tahun ni..tapi berpuasa sebagai sorang isteri n bakal ibu..huhuu..dugaan nya lebih skit la dr tahun lepas...bersahur tu kena pk makan tuk berdua...tapi takle banyak sbb berat dah naik lebih le plak...huhuhu..

kali ni saya nk citer banyak perkara nie...1st thing 1st..igt lagi tak pasal entry lepas...yg saya citer pasal free sample tu kan...terbaru ni, saya ada dpt termometer dr dumex n pampers for new born satu kpg dr Pet Pet..jadi la kan..nama pun free, bole masuk lam beg bb tuk ke hospital nnt kot..takpe, tunggu lagi kot2 ada yang sudi nk poskan tuk saya...huhuhu

then, smlm ms saya nk ke puchong, tetiba masuk je kam keta, terkejut ada satu kertas kat atas cermin keta..dengan gelap2 n ujan renyai, adik saya try amik kertas tu...tau apa ditulis kat atas kad tu??ni ha......
n saya percaya, kalau tgk tulisan tu mcm tulisan budak2 sekolah...urm, budak sek skang sgtla advance..berani tulis benda2 mcm nie...geleng kepala je la...

nk tau kemana saya pegi mlm td?heheheh...saya ngan adik ke Bandar Bukit Puchong..nk ke warehouse sale brand Baby OK..tak jauh pun dr putrajaya...kalau tak sesat, rasenya 15min dah samapi....dengan berpandukan petua jalan nk ke sana dr Puan Aziyan, alhamdulillah, kitrg samapi tanpa sesat!!..hihihi...sampai je sana, adik dah gelak2..katenya, semua geng saya aka mak2 buyong nyer tempat je nih...hahahah...iyela, dah nama nya pun jualan barang bb..of course la ramai yang seperti saya ke sana kann...hurm, mmg berbaloi2 ke sana...baju2 nyer dari RM 1 hingga RM 5 je yang saya dapat..hasil dari korek, capai, pilih, masuk bakul...dapat la saya barang2 nie...so..watchout ya kengkawan..heheheh...( ni antara yg saya beli mlm td)
tak sampai sejam pun urusan pembelian ni...sbb amik tanpa berfikir panjang..tak de nak compare harga..mmg dah murah..huhuhu...lepas ni kalau ada lagi warehouse sale ni , bagitau saya ya!!!

n untuk pengetahuan semua, warehouse sale ni still lagi on...sampai ahad nie, 9hb Ogos 2011...silalah berkunjung ya....petua nya, kalau dr putrajaya...lepas tol rm 1.60...jalan terus je...sehingga selekoh yg kedua, belok kiri...terus je lagi..hingga tlight yg pertama, belok kiri (akan ada nmpk wall tulis Bandar Bukit Puchong n ada bunting sale nie)..terus je masuk depan skit dah sampi....

n minggu lepas saya ke Terengganu..balik jumpa suami la...hihihi...sempat jugak saya bersahur n berbuka dengan suami pada hr pertama berpuasa...tapi sebelum 1 Ramadhan tu, saya, suami n adik ipar ke bandar kuala terengganu..dekat je ngan umah PIL..kitrg jalan2 ..kate en suami, nk tebus balik rase bersalah dia ngan bb sebb hr tu dia ada beli jeans Levis n thirt kat Kuantan..pembelian yg tak dirancang..hihihihi...so, okla..mula2 kitrg ke Xiri Boutique...pilih2...tgk2 jugak harga..bincang itu ini...hasil nya barang2 ni la.....
then singgah makan plak..kat secret recipe je...ajak MIL skali yg hr tu dia kena g keje sbb ada kes kat hosp...lepas makan2..sembang2...perancangannya nk balik umah terus....tup2 en suami singgah plak kat butik Anakku..saje nk tgk2 katenya...at last kitrg kuar butik ngan beberapa pasng baju...huhuhu..ikutkan hati nk amik je semua, sbb cantik...tapi memikirkan bb ni cepat besar kan..so, berpada2 la membeli tue...

tak abis lagi journey n mood membeli kitrg..heheh..since ahad kat sana keje, en suami ajak keluar lagi...temankan dia pegi membayar bil2...then sebelah Tm point tu, ada plak mini market...masuk n terus ke bb department..huhuhu..tgk2 ada plak yg bekenan...en suami ckp, amik je...so apalagi..heheheheh.....dah selesai membeli, kitrg terus balik la...tapi sblm tu, singgah beli kepok losong jugak...nk makan petang..hihihi...yum yum..

0 comments:

:a: :b: :c: :d: :e: :f: :g: :h: :i: :j: :k: :l: :m: :n:

Post a Comment