Wednesday, December 30, 2009

:: kerja ::

kerja...kerja...kerja.....hidup kena kerja...harap2 tahun 2010..kerja akan lagi baik...lebih rajin....

Monday, December 28, 2009

::hadiah hati::

"Cinta itu apabila kamu bertemu dan membuat pilihan yang tepat"



sumthing around my mind...dah almost 2 minggu mcm ni..ntah la...hati ni kekadang rase aman..kekadang rase cam nak mengamuk..tapi.....apa yang harus aku wat....???kekadang terpikir...dalam masa2 yang mcm ni..boleh ke....???satu persoalan yang tak der jawapan...aku buntu...actually, 2 minggu yang lepas ada sesuatu yang wat aku tak hepi sngt...sangat2...tapi..sebb nak pujuk hati sendiri n hati org lain..cik puteri just rilex n act like nothing happen....tapi dalam hati...apa yang bole aku buat??dah itu kehendaknya..terima je la..tapi yang lagi buntu..sikit pun tak der rasa bersalah n the most is tak der langsung secubit harapan yang cik puteri nampak apa yang dirancang akan menjadi realiti..namun,demi nak memujuk hati...cik puteri teruskan jugak hajat yang ntahla apa akhirnya...



krismas yang lepas...cik puteri setelkan ngan pihak lain yang secara tak langsung akan terlibat dengan apa yang telah dirancang..sedih nyer rasa hati ni..tapi itula hakikat yang patut diterima...
mungkin ini hadiah yang cik puteri dapat untuk hari lahir cik puteri...?




terus terang...hati ni dah tak der rasa teruja seperti 3 4 minggu yang lepas....rasa itu telah hilang...nak kata cik puteri buang...tak pulak..mungkin rasa tu terhakis dengan sikap yang menyakitkan hati....cuma satu..harapan agar tuhan kembalikan rasa dan kekuatan untuk ku hadapi hari2 yang bakal mendatang...ku ingin secebis BAHAGIA...



"Setiap orang punya rasa cinta. Tetapi tidak semua orang pernah merasai cinta. Setiap orang pernah bercinta tetapi tidak semua yang berpeluang mengecapi bahagia."

Thursday, December 24, 2009

:: Its My Besday Celebration ::

Sempena hari lahir cik puteri yang ke 26 tahun pada 23hb disember...ada la sikit upacara celebration bersama opis mate cik puteri...tgh hari kitrg lunch kat kenny rogers....


oleh kerana lunch tu da tak sempat nk beli kek...so, cik puteri n cik mila ke alamanda..nk makan kek kat secret recipe....kebetulan masa menunggu order kitrg smpi..ada jugak satu family yang celebrate besday anak nyer...urm..cik puteri makan kek choc strawberi ngan cappucino...cik mila makan kek cheese oreo n ice blended latte...then kitrg tambah lagi banana split..yum yum...kembung perut cik puteri hari ni makan banyak sgt..huhuhu..kunun besday girl kan...ha ha ha..akibatnya...perut cik puteri tak aman seharian besoknya..hu hu hu...






semua yang kitorg makan ni...dibelanja oleh cik milia...thanks ye!!!tahun depan belanja lagi yea...ki kikikiki....n sebelum balik kitrg jalan2 jap..cik millia kata nk tunjuk kat cik puteri kasut yang dia bekenan tue kat vincci..tapi ntah kenapa dia tak beli punnn...n untuk hadiah besday gurl ni..cik puteri kasut carlo rino sepasang...hadiah tuk diri sendiri..hu hu hu...dah tua2 ni kenala beli hadiah sendiri kan...then kitrg pulang dengan senyuman la..kuikuikuikui....

Wednesday, December 23, 2009

:: Malam Gemilang KKLW 2009 ::

Semalam berlangsung satu majlis Malam Gemilang KKLW 2009...annual dinner bagi kementerian cik puteri nie...cik puteri n cik milia ke Sime Darby Convention Centre jam 2 ptg lagi..sebb nak standby tuk rehearsal penerima anugerah MID petang tue..samapi sana jam 3 ptg..lepak2 dulu lam surau sebb rehearsal tak start lagi...jam 4 baru la rehearsal start kat ballroom 1 & 2..rehearsal berjalan lancar....

Then kul 6 kitrg ke surau balik sebb nk solat n bersiap tuk malamnyer...kitrg tak der la siap apa sgt..just tukar baju n solat je...mekap nipis je...sebb bukan watak utama kan..hahahahha..just mlm tu nk enjoy2 makan jea....majlis dijadual start jam 8 tapi jam 9 lebih jugakle start..lambatnye la...standard majlis...tentatif ckp kul 8 maknanya sejam lepas tu la baru nk mula..

urm....cik puteri n other ICT staf amik meja belakang skali...nah, amik kau..time makan tu memang sakit hati je...semua yang kitrg dapat last2 jea...dah tu baru nk enjoy makan...si waiter tu dah nak angkat pinggan dah..marah la kitrg kannn.....majlis malam tu berjalan lancar...cuma tang bab makan amatla kureng memuaskan hati...lauk2nye semua keras..ikan pari masak asam pedas pun cik puteri tak le makan...ikannye ya ampunnnn..liat...hampeh tol!!!ngan udang nyer yang tak fresh...tapi nasib baik la desert nya ok...aiskrim ngan tapai pulut..buah sikit ngan puding jagung yang tak bape sedapla...urm...sabo je le..kunun nk enjoy la kan...
bakal besday gurl...tapi okla..dah 2 tahun berturut2 cik puteri pre-birthday celebration kat majlis makan malam macm nie..kuikuikui..okla tu kan..nk harap orang belanja candle light dinner...berhenti berharap la kan.....n cik puteri tak penah berharap pun...cuma doa cik puteri...semuga di usia yang baru nie..tuhan kabulkan permintaan cik puteri...nk bahagia hidup di dunia dan akhirat n dimurahkan rezeki....umo panjang ke pendek tak kesah le...yang pasti...cik puteri nk semua nya berjalan lancar....dapat bahagia kan diri cik puteri, mama..abah...kakak...abang ipar...n adik cik puteri yang sorang tu le...hi hi hi hi
pada orang yang pertama wish besday pada cik puteri...namanya perlu dirahsiakan..sebb kalu cik puteri ckp ni mau kontroversi dhonia ni...huhuhu....thanks a lot ye sebb ingat besday cik puteri..tak kesah la kalu friendster ke fb ke or mana2 sumber yang mengingatkan insan tersebut ttg besday cik puteri pada dia...yang penting dia ada inisiatif nk wish kan besday kat cik puteri isnin mlm yang lepas...
then second person yang wish..of course la cik milia...siap muah2 lagi..hu hu hu....pada en. sayang...pagi2 lagi ada wish besday..thanks yea sebb ingat besday cik puteri...

cik aziyan...thanks jugak...hantar mms lagi ngan mr bear yang gebbus tue..geram i tgk tau!!!

buat sis cute n abg montel..thanks for the card...siap ada lagu lagi...i liked!!!

n cik puteri sgt2 surprise..is kawan baik cik puteri dr kg..wish besday kat cik puteri...ingat jugak dia kat cik puteri...n now dia tngh pregnant..tak sabo nk jumpe dia balik kg krismas nnt..n lastly...buat ibu kpd baby cute Yumni...thanks ye kak ju..for da wish...heheheh..pada semua yang wish kat fb n friendster..thanks a lot ya!!!

Monday, December 21, 2009

:: Ujie Kawen ::

ahad lepas, cik puteri ngan sue n intan suhana ke majlis kawen kawan yang paling kitrg rapat masa kat kolej YPM dulu..even samapi sekarang pun kitrg still rapat...so, antara kitrg ber-7...2 dah selamat kawen...urm...who's next?

:: Majlis kawen lagi ::

sabtu yang lepas...cik puteri and family ke majlis sedara kat area shah alam...best nyer..sebb meriah ngan sedara mara kitrg je...



more pics at http://www.facebook.com/ctsalwa

:: Bengkel Blogger ::

Khamis yang lepas cik puteri, cik milia n sis ke satu bengkel tuk blogger2...tak ramai yang datang tapi okla sebb kebanyakan yang join x-uum student..mcm reunion plak rase..heheh...jam 7pg cik puteri n cik milia ke lokasi yang telah ditetapkan...jam 8 kitrg da sampi..sebelum bengkel start..kitorg di sediakan makan..sedap jugak nasi goreng...makan2..then masuk menunggu di bilik Jasmin..bengkel ni bermula jam 9.15pg...sesi demi sesi bermula dan jam 12 tgh hari akhirnya bengkel ni abis...banyak info yang cik puteri dpat...n yang best nye...blog cik puteri ni dapat ranking top 10 dari 22org bloggers yang lain..okla tu kan...heheheh.....













Monday, December 14, 2009

:: counting ::


nak blaja wat peace!!!



n dak irdina ni dah pandai mengira....huhuhuhu...

:: majlis kawen ::

haaa....jumaat lepas cik puteri balik kg..saje sebb ada jemputan dari sahabat lama yang beria sgt nk cik puteri hadir ke majlis kawen dia...so, balikla cik puteri menumpang cik milia dari sini..sampai kat umah dia..mama abah cik puteri mai amik...

then besoknye, cik puteri ngemas bilik cik puteri dulu...lama tak ngemas bilik tue...dah banyak plak barang lam bilik tue..huhuhuhu..setel ngemas, cik puteri ngan mama n abah cik puteri ke satu majlis kenduri kat Taman Bersatu dulu...mula2 mama cik puteri dok sebut nama mak pengantin je..mana la kenal ngan mak pengantin kan...

then bila cik puteri tgk kad jemputan..laaaa...rupenya kawan sama sek cik puteri dulu...urm, dilla rupenya..mmg kenal la..takpe, pegila umah kenduri...bila kitrg smapi...pengantin lelaki pun baru sampai..so, dpaat la tgk 'live' pengantin...sebelum ni tgk pengantin lelaki tu lam friendster jea..kuikuikuikui..pengantin pakai set ijau..ijau lumut...cantik jugak..tapi kaler tu gelap skit...cik puteri makan2 then balik je la..segan lak nk p jumpa pengatin..tengah bersanding lam umah tue...

then, cik puteri ngan mama je ke umah kawan cik puteri nie...sampai je kat umah kenduri..ijau lagik..huhuhuhu...cik puteri g makan je la...sebb kawan cik puteri tu p amik pengatin pompuan tak balik2 lagi..panas sgt keadaan kat situ..tak larat nk tunggu lama...cikputeri pun kirim je la hadiah ngan mak kawan cik puteri @ pngantin lelaki...

petangnye, cik puteri lepak je ngan mama kat umah tokwan...then tetiba mak sedara cik puteri dari kuala kedah datang...nak menjemput ke majlis kawen anaknya @ cousin cik puteri pada 30hb nie..urm, hari keje mana la cik puteri nk bole attend kan...cousin cik puteri tue..sama umo ngan cik puteri tapi lelaki la..kawen ngan orang besut, tganu...tahniah ye bang chik!!!

Monday, December 7, 2009

:: outstation @ honeymoon ::

pada 2hb dec yang lepas cik puteri n cik amy outstation ke pahang n johor...

our journey starts at 8.30am from umah cik puteri, abg driver dtg menjemput...sehari seblm kitrg dah set time n tempat dia mai amik cik puteri n cik amy..so, seperti yang dijanjikan dia pun dtg la....first kitorg ke temerloh pahang dulu...perjalanan lebih kurang 3 jam...sampai je kat tempat MID tu..menunggu sorg lagi peg dari KETENGAH..lambat skit smapi..bos2..biasala..mesti rilek..kiter yang bwah2 ni..mesti menunggu dia..takkan dia nk menunggu kita plak kan...wokeh..dipendekkan cerita...tak lama lepas tu bila bos smpai...urusan rasmi dijalankan...hinggala jam 1 ptg...then kitrg terus bertolak nk ke kluang johor...perjalanan mengambil masa hampir 5jam...bangun tido tak sampai2 lagi..penat sangat..hari tu je ktrg da merentasi beberapa buah negeri....dari putrajaya lalu selangor lalu kuala lumpur lalu pahang then nk ke kluang tu lalu negeri 9 then baru la masuk johor...hah, kirela bape negeri kitrg lalu jari tue je?he he he he....

jam 8 mlm kitrg pun smpi la hotel Prime City...indah khabar dari rupe...mahal saje je..tapi hampeh..bilik buruk..ngan bau busuk nye...mmg tak disarankan langsung la...mlm nye tak kemana...dok lepak lam bilik je..ujan lebat siap ngan kilat guruh lagi...

besok paginya, kitrg ke kopitiam yang paling famos kat kluang tue...minum kopi stesen ketapi dulu...lepas tu baru ke MID..selesai urusan terus ke batu pahat plak...ada lagi satu urusan keje kat situ...samapi batu pahat jam 1ptg...lps siap keje..pengurus tu bawak kitrg makan nasi ayam...then singgah beli kerepek yang dikirim oleh akak kat opis nih..cian dia..tak dapat kuar outstation..so, ktrg pun beli la buah tangan kat dia...then kitrg teruskan perjalanan terus ke kota tinggi plak..abis semua tempat area johor cik puteri pusing...dalam perjalanan ke kota tinggi tu..singgah pontian..sebb nk drop bos KETENGAH kat situ..ntah dia nk kemana ntah..cik puteri pun tak tau...tapi takpela, keja dia dah setel..cik puteri n cik amy ni ada lagi satu urusan besar kat KEJORA nun.....

perjalanan ni pun lama jugak...jam 7 baru sampai kejora...check in otel..kali ni kitrg mmg plan nk dok kat otel yang mcm disneyland tu..seblm ni ke sana, otel tu tak bukak lagi..still under construction...tapi kali ni...kitrg dapat jugak bermalam kat situ....yahooooo!!!

lepas je check in..masuk bilik..masing2 terpegun ngan stail bilik yang bagi kitrg len skit dr otel biasa...tapi rasenya kalu kat oversea dah banyak kot....round sana round sini..explore bilik..pastu kebosanan melanda..teringat tadi cik amy ada terbaca kupon welcome drink..apa lagi..cik puteri ajak la cik amy g lepak minum..sekali..bar nye menghadap laut...bestnya!!!! dah lama tak dok menghadap laut...macam nk nangis sbb soooooooo beautiful n peacefulll......mula la teringat seseorg..bestnye kalu dapat lepak sama2 kat tempat yang nyaman...cantek....angin pantai yang meniup2...dengar bunyi ombak...sambil2 tu diiringi lagu2 sentimental....asalnya nk minum je..tapi oleh kerana keadaan situ yang best..kitrg terorder makan..hu hu hu..cik puteri order sandwich je..sambil makan sambil borak2..lama kitrg kat situ....lepak....dok bilik pun tak der mende nk wat kan..sembang itu ini...erm...ada sorang anak mat salih dok berlari2 main kat pantai tue...chumel sgt!!!!mak ayah sesekali wat drama jugak kat situ...mcm tak der org len je kat situ..huh!!omputih ni kan jenis romantik tak kira tempat...tapi couple ni kire baik la...mungkin sebb da kawen kot....

jam 9 baru cik puteri n cik amy balik bilik..takle lelama...tak mandi lagik..hikhikhikhi..balik bilik..mewangikan diri...then kitrg lepak kat bawah..layan drama..then tetiba terdengar sayup2 sora cik amy panggil cik puteri bangun..ajak tido kat tingkat atas..huhuhu..tetido rupenya..biasala..penat...

besoknya, kitrg ke kejora..ada urusan temuduga calon pengurus nk diletakkan di mid2 area johor....ramai yang datang..cik puteri plak yang berdebar tgk diorg..hu hu hu... proses menemuduga berjalan dengan baik..dari jam 9 hinggala jam 3ptg..non stop!!!fuhhh..mcm2 perangai n gelagat orang dapt cik puteri tengok...tapi masa interview tu, kitrg tak der la serius sgt...saje tak nk bagi diorg stress...(baik tak kitrg nie..hurm..tapi still menilai diorg ni sesuai ke tak nk jadi pengurus...selagi boleh, cik puteri n cik milia akan tolong la...experience interview ni tak semua org akan dapat kan...so, kalu bole nk bagi yang terbaik..



petangnye lepas interview, kitrg terus ke jb..nak bermalam kat jb sebelum balik ke putrajaya...jam 7mlm kitrg sampai jb..terus cari otel nk tido mlm nnt...cari punya cari..singgah la naza otel...sekali ada man keedal plak kat situ..ada mini show dia n jual cd rm15 je..tak der la cik puteri nk beli kannn...bukan minat cik puteri muzik keras mcm tu..ha haha tapi abg driver ada la beli...n siap dapat bergambar n autograph lagik...erm...okla, lepas tu kitrg terus cari otel lagi kat area pandan city..kata cik milia..ada satu otel kat situ...try je jenguk..sekali bilik nya cantek n murah..kire ok la..puas ati...so, kitrg pun check in kat situ...lepak lam bilik mlm tu sambil tgk anugerah skrin...kul 10.30 mlm kitrg kuar makan n jlan...kitrg g makan mee rebus tulang kat belakaang jkr...then jalna2 kejap kat pandan city...pandan city tu kire mcm downtown jb la...jalan2 then 'ter'jumpa plak tudung...cik puteri beli tudung n dvd murah plak kat situ...he he eh ehehe

jam 2pg baru kitrg balik bilik....tukar baju then bummm...tido le....besoknye nasib baik la ada org kejutkan cik puteri ngan msg dia...kalu tak ta tau la kul bapa cik puteri bangun..nak check out kul 10..jam 8 lbh baru terbangun...huuhuhu...siap2 semua...check out..last but not least...mesti wajib singgah g makan wantan dulu le...dekat ngan angsana..tapi bukan lam bangunan angsana...dekat2 ngan petronas selepas angsana...gitu la...cik puteri ta tau sangt nama tmpat tu..dengan bantuan cik zurina bagi direction kat abg driver tu yang bole jugak ktrg samapi kat kedai wantan tue...makan2 kat situ jap then lam kul 12 jugak la kitrg bertolak balik ke putrajya...jam 4ptg kitrg pun selamat sampai ke putrajaya..alhamdulillah...tamat la outstation@honeymoon trip cik puteri kali nie...he he he

Monday, November 30, 2009

:: WilL be BacK sooooN ::



hi uolls!!!sorila lama cik puteri tak update blog neh....sebb sepanjang hujung november till awal tahun 2010...cik puteri akan sibuk dengan macam2 perkara...hal keja..outstation..hal peribadi...nntla cik puteri citer yea...pada yang musim cuti sekolah ni..menjalinkan ikatan pertunangan..tahniah cik puteri ucapkan...n tak lupa pada kengkawan semua yang mendirikan masjid....alhamdulillah....tahniah!!!!cik puteri tumpang hepi n sori...tak semua majlis korang cik puteri dapat hadir..ni semua gara2 outstation...cik puteri ke penang la...johor la...n maybe terengganu or kelantan plak nnt..huhuhuhu....okla...daaaa....

Tuesday, November 10, 2009

:: Surprise Party ::

Hari ni kat pejabat cik puteri ada wat surprise party tuk sorang PTO yang nk bertukar ke Sarawak...so, masing2 membawa la hasil2 masakan masing2..kali ni cik puteri nak try wat sumthing new..asik2 bawak spageti n makaroni je..busan jugak...erm...cik puteri try wat agar2 koktel n sagu gula melaka...petang smlm balik keje...mandi2 then terus masuk dapur la....semangat ni nk try wat desert tue..tak penah cik puteri indipendent kat dapur wat desert tue...jam 6 petang..bermula la episod chef puteri...kuikuikuikui....

cik puteri mula dengan masak sagu dulu...confident je masak...sekali sagu dah jadi bubur da....asik dok kacau sagu tu...tak jugak nampak cam sagu yang dah masak...last2 cik puteri terpaksa la tepon master chef kat kg...dengan dapur sebelah lagi dok cairkan gula kabung@ gula melaka....fuhhh...peluh jugak le cik puteri wat sorang2...huhuhu...mama cik puteri gelak je...dia cakap "sagu hang dah jadi bubur la tue"...aduiiiii...sib baik ada lagi extra sagu kat umah tue...so, cik puteri cuba lagi wat...rendam dulu sagu tue.....then cuba next recipe plak....agar2 koktel...
mula2 masak agar2 dulu....pastu tepon cik milia jap..nk confirm bila nk masuk susu...telur..n buah....yela...tak nk la buat kesalahan lagi kan...membazir namanya tue...bila dah confirm dapat cara yang betul...cik puteri pun masak la dengan berhemah nya....akhirnya...menjadi jugak la agar2 koktel cik puteri...heheheh.....cuma banyak skit la agar2 tue...takpe, first time...tak reti nk agak lagi amaun nya...huhuhuhu....
lepas dah setel masak agar2 tue..baru masak sagu balik...kali ni Alhamdulillah...menjadi sagu cik puteri..huhuhuhuh......
dah tuang semua masuk lam bekas yang sepetutnya....barula lega hati nie....

so, hari nie..dengan hati yang senang cik puteri bawak semua hasil masakan cik puteri ke opis....alhamdulillah...abis semuanya..hihihihi...
tadaaa!!!
sedap....(berani ckp tak sedap kannnn)
potong nasi impit...
antara menu yang ada....
ni la cik Yong Hie Hee yang nk bertukat tue....
nak jugak....huhuhuh
en MC n wakil bos besar...