Monday, December 7, 2009

:: outstation @ honeymoon ::

pada 2hb dec yang lepas cik puteri n cik amy outstation ke pahang n johor...

our journey starts at 8.30am from umah cik puteri, abg driver dtg menjemput...sehari seblm kitrg dah set time n tempat dia mai amik cik puteri n cik amy..so, seperti yang dijanjikan dia pun dtg la....first kitorg ke temerloh pahang dulu...perjalanan lebih kurang 3 jam...sampai je kat tempat MID tu..menunggu sorg lagi peg dari KETENGAH..lambat skit smapi..bos2..biasala..mesti rilek..kiter yang bwah2 ni..mesti menunggu dia..takkan dia nk menunggu kita plak kan...wokeh..dipendekkan cerita...tak lama lepas tu bila bos smpai...urusan rasmi dijalankan...hinggala jam 1 ptg...then kitrg terus bertolak nk ke kluang johor...perjalanan mengambil masa hampir 5jam...bangun tido tak sampai2 lagi..penat sangat..hari tu je ktrg da merentasi beberapa buah negeri....dari putrajaya lalu selangor lalu kuala lumpur lalu pahang then nk ke kluang tu lalu negeri 9 then baru la masuk johor...hah, kirela bape negeri kitrg lalu jari tue je?he he he he....

jam 8 mlm kitrg pun smpi la hotel Prime City...indah khabar dari rupe...mahal saje je..tapi hampeh..bilik buruk..ngan bau busuk nye...mmg tak disarankan langsung la...mlm nye tak kemana...dok lepak lam bilik je..ujan lebat siap ngan kilat guruh lagi...

besok paginya, kitrg ke kopitiam yang paling famos kat kluang tue...minum kopi stesen ketapi dulu...lepas tu baru ke MID..selesai urusan terus ke batu pahat plak...ada lagi satu urusan keje kat situ...samapi batu pahat jam 1ptg...lps siap keje..pengurus tu bawak kitrg makan nasi ayam...then singgah beli kerepek yang dikirim oleh akak kat opis nih..cian dia..tak dapat kuar outstation..so, ktrg pun beli la buah tangan kat dia...then kitrg teruskan perjalanan terus ke kota tinggi plak..abis semua tempat area johor cik puteri pusing...dalam perjalanan ke kota tinggi tu..singgah pontian..sebb nk drop bos KETENGAH kat situ..ntah dia nk kemana ntah..cik puteri pun tak tau...tapi takpela, keja dia dah setel..cik puteri n cik amy ni ada lagi satu urusan besar kat KEJORA nun.....

perjalanan ni pun lama jugak...jam 7 baru sampai kejora...check in otel..kali ni kitrg mmg plan nk dok kat otel yang mcm disneyland tu..seblm ni ke sana, otel tu tak bukak lagi..still under construction...tapi kali ni...kitrg dapat jugak bermalam kat situ....yahooooo!!!

lepas je check in..masuk bilik..masing2 terpegun ngan stail bilik yang bagi kitrg len skit dr otel biasa...tapi rasenya kalu kat oversea dah banyak kot....round sana round sini..explore bilik..pastu kebosanan melanda..teringat tadi cik amy ada terbaca kupon welcome drink..apa lagi..cik puteri ajak la cik amy g lepak minum..sekali..bar nye menghadap laut...bestnya!!!! dah lama tak dok menghadap laut...macam nk nangis sbb soooooooo beautiful n peacefulll......mula la teringat seseorg..bestnye kalu dapat lepak sama2 kat tempat yang nyaman...cantek....angin pantai yang meniup2...dengar bunyi ombak...sambil2 tu diiringi lagu2 sentimental....asalnya nk minum je..tapi oleh kerana keadaan situ yang best..kitrg terorder makan..hu hu hu..cik puteri order sandwich je..sambil makan sambil borak2..lama kitrg kat situ....lepak....dok bilik pun tak der mende nk wat kan..sembang itu ini...erm...ada sorang anak mat salih dok berlari2 main kat pantai tue...chumel sgt!!!!mak ayah sesekali wat drama jugak kat situ...mcm tak der org len je kat situ..huh!!omputih ni kan jenis romantik tak kira tempat...tapi couple ni kire baik la...mungkin sebb da kawen kot....

jam 9 baru cik puteri n cik amy balik bilik..takle lelama...tak mandi lagik..hikhikhikhi..balik bilik..mewangikan diri...then kitrg lepak kat bawah..layan drama..then tetiba terdengar sayup2 sora cik amy panggil cik puteri bangun..ajak tido kat tingkat atas..huhuhu..tetido rupenya..biasala..penat...

besoknya, kitrg ke kejora..ada urusan temuduga calon pengurus nk diletakkan di mid2 area johor....ramai yang datang..cik puteri plak yang berdebar tgk diorg..hu hu hu... proses menemuduga berjalan dengan baik..dari jam 9 hinggala jam 3ptg..non stop!!!fuhhh..mcm2 perangai n gelagat orang dapt cik puteri tengok...tapi masa interview tu, kitrg tak der la serius sgt...saje tak nk bagi diorg stress...(baik tak kitrg nie..hurm..tapi still menilai diorg ni sesuai ke tak nk jadi pengurus...selagi boleh, cik puteri n cik milia akan tolong la...experience interview ni tak semua org akan dapat kan...so, kalu bole nk bagi yang terbaik..



petangnye lepas interview, kitrg terus ke jb..nak bermalam kat jb sebelum balik ke putrajaya...jam 7mlm kitrg sampai jb..terus cari otel nk tido mlm nnt...cari punya cari..singgah la naza otel...sekali ada man keedal plak kat situ..ada mini show dia n jual cd rm15 je..tak der la cik puteri nk beli kannn...bukan minat cik puteri muzik keras mcm tu..ha haha tapi abg driver ada la beli...n siap dapat bergambar n autograph lagik...erm...okla, lepas tu kitrg terus cari otel lagi kat area pandan city..kata cik milia..ada satu otel kat situ...try je jenguk..sekali bilik nya cantek n murah..kire ok la..puas ati...so, kitrg pun check in kat situ...lepak lam bilik mlm tu sambil tgk anugerah skrin...kul 10.30 mlm kitrg kuar makan n jlan...kitrg g makan mee rebus tulang kat belakaang jkr...then jalna2 kejap kat pandan city...pandan city tu kire mcm downtown jb la...jalan2 then 'ter'jumpa plak tudung...cik puteri beli tudung n dvd murah plak kat situ...he he eh ehehe

jam 2pg baru kitrg balik bilik....tukar baju then bummm...tido le....besoknye nasib baik la ada org kejutkan cik puteri ngan msg dia...kalu tak ta tau la kul bapa cik puteri bangun..nak check out kul 10..jam 8 lbh baru terbangun...huuhuhu...siap2 semua...check out..last but not least...mesti wajib singgah g makan wantan dulu le...dekat ngan angsana..tapi bukan lam bangunan angsana...dekat2 ngan petronas selepas angsana...gitu la...cik puteri ta tau sangt nama tmpat tu..dengan bantuan cik zurina bagi direction kat abg driver tu yang bole jugak ktrg samapi kat kedai wantan tue...makan2 kat situ jap then lam kul 12 jugak la kitrg bertolak balik ke putrajya...jam 4ptg kitrg pun selamat sampai ke putrajaya..alhamdulillah...tamat la outstation@honeymoon trip cik puteri kali nie...he he he

0 comments:

:a: :b: :c: :d: :e: :f: :g: :h: :i: :j: :k: :l: :m: :n:

Post a Comment