Tuesday, January 19, 2010

:: New xperience ::


semalam 18hb jan 2010..cik puteri n cik milia ke satu tempat yang rasenya semua wanita idamkan...ngeee...jeng jeng jeng...kitrg ke Slimming Sanctuary @ Puchong, selangor...around 5.30ptg..lepas waktu keja kitrg terus ke puchong...semangat n perasaan ingin mencuba membuatkan kitrg samapi ke tempat tue...jalan takla jem sgt...around 6pm kitrg da jumpa tapi kena pusing2 cari parking...last2 amik je la parking kat giant tue....cik puteri n milia dah berdebar..apa la yang nk dibuat nnt...jejak masuk je..sorang miss kat kaunter da kenal kitrg..sebbnya cik puteri da set appointment 2 hari lepas sebelum dtg...so, masuk bilik consultation...wat itu ini..bla..bla...then kitrg request tuk bilik 2 org..ye la..papehal tak la takut sgt sebb berdua...cuma yang segan nye...apa yang cik puteri nampak..cik milia pun nampak jugak le kannn...huhuhuhu...mula2 kitrg diminta untuk tukar pakaian..then ukuran badan diambil...serius part je la...then mula la program kitrg...cik puteri start ngan pe-3(ala2 pecah lemak)..part yang ada stubborn fat...sakitnye tuhan je yang tahu...mcm dicubit2...tapi nk try punya pasal...tanggung la kan...beauty is pain..huhuhu...cik milia ada jugak wat intensive program...tapi area lain..problem part kitrg tak sama...then da setel tue....baru la kitrg wat normal treatment...kitrg di lekatkan ngan pelekat yang disambung pada satu alat mesin tue...treatment ni selama 30 bersamaan dengan 200 kali sit-up...fuhhh...terbaring kitorg..hahaha...then badan disapu satu minyak..then diwrap ngan plastic..macm mana kiter tgk hp kat kedai kena wrap ngan plastic..mcm tu la cik puteri n milia...huhuh..then masuk bilik wap...15min kitrg kat dlm tue..panas..suhu around 48 celcius...lepas tu badan kitrg diukur balik...nk tgk if there is any perubahan....sementara kitrg mandi...tukar pakaian balik....diorg mengira la apa yang patut....atlast kesimpulan yang dapat dibuat...cik puteri susut 12cm n milia 15cm...tak berharap yang berat or ukurlilit akan susut...cuma nk try..at least once on my life..i had that experince...

cuma apa yng bole cik puteri ckp is..beauty centre ni tak la semahal beauty centre yang lain...paling murah yng ditawarkan pada cik puteri smlm is rm388 for 10 session...untuk keterangan lanjut..just click http://slimmingsanctuary.com.my. cik puteri tak der la amik any pakej...mana nk cari duit sebanyak itu...ukur baju di badan sendiri la yea....

2 comments:

ina said...

biar btl wawa.. 12 cm? separuh pembaris pjg tu?

cik puteri said...

total ukur lilit la ina....dia amik ukuran satu badan...tapi i banyak susut kat peha(backtight)...mau tak turun...2 hari tak ilang bekas mcm kena cubit nie...huhuhuhu

:a: :b: :c: :d: :e: :f: :g: :h: :i: :j: :k: :l: :m: :n:

Post a Comment