Wednesday, May 20, 2009

:: Injured ::


maaf semua...cik puteri tak update blog nie ada sebab nya...cik puteri injured!!adoiai...excited sgt main sampai bengkak jari cik puteri nie...jumaat lepas la...main tepis bola sampai jari yang jadi mangsa..salah teknik kot...malam nya balik kg..seksa sakit tu cik puteri tanggung soang2 la...sebab tak mo la nak menyusahkan makngah cik puteri..tahan je sakit tue..dah sampai umah, terus cik puteri tunjuk kat mama...diorang rilek lagi..balik kg, sebab nak pegi kenduri sedara cik puteri kawin..tapi sakit punya pasal, cik puteri dok umah je la.....petangnya, saje ikut mama pegi jugak umah kenduri, konon nya nk pegi tolong basuh pinggan ke...tapi semua nya da beres kat umah tue...so, lepak je la...tunggu mama sembang2...hahah..sambil2 tu tunjuk jugakla jari bengkak cik puteri nie...ada yang cakap, ni teruk nie...patah nie...terseliuh nie..macam2 la..nak takut cik puteri..so, mama n cik puteri pegi la hospital..kebetulan abah cik puteri pun tengah keje..cal dulu..abah wat kad pesakit dulu..g sana, check je sebb da petang..staf nak xray dah tak der..so, balut n 'splint' dulu..nak rehatkan jari manis cik puteri nie..so, bermula la episod 'manja' cik puteri..hahahaha..balik, mama yang drive kan kete...heheh..tapi sempat lagi kitorng singgah umah sedara...nak tengok baby baru...sedara tu umo sama cik puteri tapi dah da anak satu pun...takpe2, rezeki n jodoh dia awal kan..apa nak buat..semua nya ketentuan tuhan..baby nya nama 'puteri balkish'..ada keturunan raja ke?setahu cik puteri tak der pun...hahah..nak ikut cik puteri la kan...heheh..da lewat petang, kitorang pun balik le umah...cik puteri rehat je..tak buat apa pun kat umah..'sakit'la katakan..huhuhuh...

ahad(17hb)

bangun pagi,abah cik puteri yang kejutkan...katanya nak pegi xray...bila cik puteri bangun je, adoai..sakitnye!!!!mgkin sebb sejuk sgt mlm tue...menangis cik puteri..panik semua orang..hahahah..panik ke?takla,mama abah dah biasa..hehehe..cepat2 bukak splint tue...mandi2 siap..terus g sepital...suspen jugak nak tau patah ke idak..kalu patah, wah 3 minggu cik puteri lepak kat umah...tapi alhamdulillah, cantek je tulang2 cik puteri..dalam keadaan yang elok...doc kata maybe soft tissue jari cik puteri yang cedera...so, alhamdulillah la...dapat mc 2 hari jea...


isnin (18hb)
cik puteri n family pegi balik kg jap..antar nenek cik puteri..da lama dia kat umah cik puteri sebab tak sihat..demam teruk da seminggu lebih..tapi hari nie dia dah ok sikit..nak balik umah katanya..so, kitorang pun antar la dia balik...then lepas antar, kitorang pegi tesco kat alor setar..mama nak lekat batu 'merelit' kat baju plak..lepas siap urusan baju nak pakai kat kelantan nanti..(kenduri kawen kakak cik puteri), kitorang rushed ke pacific plak..eh2, sebelum tu mama nak makan pizza..so, singgah jap kat 'pondok pizza'...hajat di hati nak try pizza baru yang ada udang tue, tapi frust nyer, sebab staf pizza tu cakap udang tak cukup nak wat pizza baru tue..tapi kalu spagetti baru yang ada udang bola la...apa punya pesen tue?pelik kan?kena la perli sebijik dua ngan cik puteri..hahah...bengang je akak pizza tue.kahkahaahkah...da siap makan baru kitorang pegi pacific...abah cik puteri nak beli hp baru!!!wah2..da sampai pun kul 9mlm lebih..banyak kedai yang dah nak tutup..so, sampai je satu kedai hp, tengok2..abah bekenan, terus je beli..mmg tak sempat nak survey dulu...dah lepas tu ingat nak terus balik, abah singgah plak kedai camera..nak beli camera lagi?cik puteri ingat kan da beli hp Nokia Express Music tu dah tak nak beli camera..tup2 nak beli jugak camera..tak apala, mama cakap keja teruk2 bila lagi nak guna duit2 tue..hahahah..kata2 motivasi seorang isteri..kuikuikui..dapat la camera olympus sebiji...mlm tu abah senyum je la..hahahahha...

1 comments:

Cahaya said...

oittt i bagi u mc,bukan suh u g makan pizza ok!!!:-p

:a: :b: :c: :d: :e: :f: :g: :h: :i: :j: :k: :l: :m: :n:

Post a Comment