Monday, August 3, 2009

:: Sesak ::

cik puteri nak cerita kejadian yang paling tak dapat dilupakan....sabtu yang lepas, cik puteri ada urusan kat batu caves..appointment start kul 2.30ptg..tapi pagi sebelum tu, kat umah cik puteri ada notis nak buat fogging jam 7 pagi..so, tido dah tak bole la.pikir nanti umah busuk...tepat jam 7 pagi, cik puteri n cik Z kuar umah..sarapan kat mamak..sementara diorang fogging umah..kitorang kuar le..lepak2 makan sambil sembang2...jam menunjukkan 9 pagi..baru kitorang balik...cik Y tak join sebab dia g wedding kawan kat pasir gudang..

so, balik umah, alhamdulillah..tak der bau sangat..sebab pintu tingkap semua dah ditutup...melanggar arahan sebenarnye...diorang suruh tutup semua pintu n tingkap kecuali pintu utama nak masuk umah..hehehhe...cik puteri plak, bukak sliding door je luas2...mana asap nak masuk kann..hahhahahah...okla, lepak2 kat umah pastu tengahhari cik Z kuar dulu...tinggal la cik puteri soang2 kat umah...jam 1 tgh hari baru cik puteri bersedia nak keluar..cik puteri drive macm biasa..tapi sambil2 tu memikir jugak jalan mana nak ikut ke batu caves nie....either highway sg besi or mrr2 aje..tapi macm dah bosan nak lalu mrr2..dah slalu sangat...tengah pikir2 tue..hampir2 nak salah jalan..nak amik jalan ke shah alam plak..isk2 nasib baik sempat brek...erm, apa nie..awal2 lagi dah petanda tak baik...perjalanan diteruskan.....sampai kat satu selekoh, ada plak eksiden...petanda apa nie...hati dah tak tenang...doa2 dalm hati semuga perjalan cik puteri lancar hari nie....then at last, cik puteri decided nak lalu ikut highway sg besi je la...masuk kl..tetiba samapi lepas tol aje...jalan dah start jem....ha, masak la macam nie....sempat ke tak nie....berpikir2 soang diri....jalan je...dah tak le nak patah balik..then tetiba kat jalan nak ke istana ditutup..banyak polis kat situ...apehal plak polis nie nak sekat jalan tetiba nie...dah la keta banyak..memang tawakal je la...cik puteri tak familiar banyak jalan kat kl nie..certain2 jalan yang biasa lalu jea cik puteri expert...

erm, dah disekat terpaksa la jalan ikut mana2 keta gerak..memang mengerikan pengalaman memandu time tue...semua jalan menuju ke pusat bandaraya ditutup!!!!cik puteri ikut jalan loke yew la..jalan imbi la...lalu depan puduraya la...then cross plak kat jalan aper tak sure....then cross lagi kat celah2 building kat tengah2 kl tue....at last tetiba nampak sogo...jalan tu pun ditutup...sebab musabab jadi mcm tue tak plak cik puteri tau lagi masa tue..kat radio langsung tak da news...so, sepanjang jalan tu berpikir2 je la...sambil tu bebel2 dalam hati ada la jugak..mau berbakul2 le...dengan minyak yang nak abis..memang menambah kemarahan la kannn...jam dah pukul 4 lbh..stil sangkut dalm jam di tengah kl tue....so, cik puteri bagtau je le kawan2 kat batu caves mmg cik puteri dah give up nak ke sana...mmg tak sempat...

cik puteri patah balik...amik jalan nak ke putrajaya..lalu plak highway jalan duta...tapi patah balik..ingat kan jalan tu tak jam, tapi jam jugak..sama je teruknya....then cross jalan ikut ke kl sentral...then amik jalan tun sambathan...isi minyak dulu...then jalan balik ikut mid valey...haaaa...baru bole pecut sket kat situ....kalu tak asik 60km je...kejap2 brek...tension btul...da balik, jam 5.30 baru dapat sampai umah....bayang kan 5 jam dok lam keta..kalu balik kedah, dah samapi dah...sampai umah jea...tak der sapa nak cik puteri citer...sib baik ada 'sumone' tempat cik meluah perasaan semua kat dia...thanks dear!!!dah lepas bercerita pengalaman tue, cik Z plak col...dia pun sama terperangkap kat highway sg. besi...erm...sama le nasib kiter..hahahahha...

0 comments:

:a: :b: :c: :d: :e: :f: :g: :h: :i: :j: :k: :l: :m: :n:

Post a Comment