Wednesday, July 29, 2009

:: Tak jadi ::


antara yang cik puteri dapat beli kat Romantika


Semalam cik puteri n geng lepas balik keje kitorang ke shah alam...asalnya cik Y ada urusan nak ke rumah kakak, alang2 ke sana, cik puteri berbuka je kat Gelas Besar depan Plaza Alam Sentral..sebelum berbuka, jalan2 dalam plaza dulu..baru je nak start tuor, handbag cik puteri wat hal...tali handbag putus!!!ish, geramnyer, sib baik ada tali spare..kena cari handbag baru ke?..jengjengjeng....then, masuk the store kot2 ada yang sesuai untuk wat hadiah..last, benda lain yang cik puteri beli..hand mixer tuk wat kek..dah lama nak cari actually..tapi semalam baru jumpa yang ok...then kitorang lalu depan kedai Romantika..."takpe2, jap g lepas makan n solat kiter singgah sini yea"..

..dah jalan2, kul 7 kitorang ke Gelas Besar..order n then bila dah tiba waktu berbuka..semua makan sama2...alhamdulillah....selesai..terus naik solat kat tingkat 5...then apalagi, misi yang belum selesai...round2 romantika..."beli je la hadiah kat sini"...erm, pusing2 satu kedai...ada la yang berkenan di hati....untuk hadiah cik Y n cik Z yang cari...kitorang beli lampu tido...best kedai tu...semua barang2 ala2 english style ada kat sini...naik gila cik puteri menengok....satu2 cik puteri belek2....barang2 seramik pun banyak..bentuknya unik...so, tangkap la 4 5 barang...murah jea...jangan risau..heheheh...hari ni decorate tempat keje cik puteri la.....heheheh....

.:luahan perasaan:...masa otw ke shah alam, cik puteri terpikir kan sesuatu...sumting serius...n this thing is only me n myself yang kena decide...tak tau la nak citer mcm mana...banyak benda nak kena pikir...urm....


ni gambar hiasan..tapi seakan2 ginila kek cik puteri..kehkehekhekhe

ok, sambung balik citer tadi.....dah balik umah, around 10..kitorang terus bergegas ke dapur...nak memasak skit tuk sahur pagi tadi...cik Y menyiang ikan...cik puteri masak nasi...cik Z mandi dulu...dia amik part sebelum sahur...goreng sayur n telur...heheheh...dah tengah memasak tu, cik puteri nak test la hand mixer yang baru beli tue....tengok2 dalam almari dapur tue, ada lagi kotak kek tunggu masa je nak dibakar...heheheh..apalagi, wak kuar semua bahan n bekas....so, tuan2 dan puan..begini cara untuk membuat kek yea...heheheh...tapi ada citer kelakar nie..haaaaaa....bila dah siap pukul mentega n gula hingga kembang...dah siap masuk telur 5 biji..sekali nak masuk tepung...tepung tu macam dah tak ok...alamak!!!!panik cik puteri..apa nak buat nie???!!!!then ternampak plak tepung kek cik Z yang da kat atas oven tue..apalagi, knock knock...minta ijin nak pinjam tepung ni bole??...hahahah...kecoh la dapur bujang kitorang..nak begger kek tue..sukatan jangan tanya la..dah memang lari jauh dah..main agak jea..belasah aje!!!...dah siap gaul2 semua..masuk dalam loyang...ok, tiba masa untuk membakar kek......cik puteri tawakal abisla...takda langsung instint yang kek tu akan cantik..tapi at least bole makan tu kire ok la.....erm, sambil membakar tu, cik puteri mandi n basuh kain dulu la....dah setengah jam membakar...kek dah melimpah keluar dari loyang....sib baik sempat letak tray kat bawah...dah tak cantik dah kek tue...dalam hati, takpela, rugi skit.....pas tu dah nak dekat sejam, still tak masak2 tepung tue...jam dah kul 1...kek tak jadi lagi nie....ke hulu hilir sorang2...tambah lagi masa...bila dah sejam lebih masak..macm tak der harapan kek tu nak sembuh oopppsss masak jea...apa yang cik puteri buat...erm, turunkan suhu oven..then set balik time lagi sejam...ha lantak le apa nak jadi...besok pagi je la tengok...dah ngantuk sangat da nie....CSI n ER pun dah abis..kul 2 pagi beb...mana bole tahan lagi mata nie..nanti nak sahur lagi...so, gud nite!!

..bangun nak sahur, terus g dapur dulu, tengok apa dah jadi ngan kek..hahahahah..hampeh..tak jadi....rasenya terlebih gula kot..tu yang pelik je rupe tue..dah jadi mcm cookies besar...hahahhahah!!!...so, maybe petang ni tamatla riwayat kek tue....1st time wat kek yang tak jadi..so, cik puteri learn from mistakes yea!!!....

0 comments:

:a: :b: :c: :d: :e: :f: :g: :h: :i: :j: :k: :l: :m: :n:

Post a Comment