Tuesday, August 18, 2009

:: Semalam ::

semalam, cik puteri rasa adalah satu hari yang memenatkan n seronok..dugaan orang yang berpuasa kot...sebabnya, pagi2 lagi opis tak ramai orang tapi keja banyak....sesekali rasa cam cik puteri ni P.A pun ada....orang tu col nak itu nk ini...jap g orang mana2 col nak itu ni...pesan itu ini....wah2...sibuknyer!!!!!tak sabar nk balik awal....then, petang nyer cik puteri amik perlepsan 2 jam awal dari biasa sebab ada urusan yang importante!!!jam 3 petang cik puteri bergegas balik putrajaya...mulanya singgah umah dulu amik buku bank...then pegi balik ke anjung....yang letihnya, dah dekat dah ngan simpang nak ke anjung tapi dek kerana on col...terlepas simpang ke anjung tue...terpaksa la pusing lagi sekali round about besar tue...adoiai....sekali lagi masalah parking plak.....pusing2 dapat la menempek sekejap kat tepi jalan tue...bergegas amik duit..then baru le dapat g amik "dia" yang menanti cik puteri kat bawah rumah cik puteri...huh!!!penatnyer....dah amik si dia tue..baru la terus ke mid valey...senang plak dapat parking kat mid valey tu sebab dah bawak orang yang kunun nya mid valey tu rumah ke-2 dia...erm, then terus mencari tempat mengambil barang kiriman mama tue....mujurla, ada dia...bole jugak tolong bawakkan barang cik puteri yang berat tue...heheheh....jalan balik..otw nk ke parking tue...berpk2 si dia sebab asalnya nak jumpa client kat shah alam....erm, tapi dia ni nak menuntut janji..janji cik puteri nak temankan dia tengok wayang...cik puteri on aje...tak kisah kemana2 pun...hahahah...pk punya pk...akhirnya kitorang g tengok dulu tiket wayang kul bape yang ada...muvie G.I Joe...tup2 ada plak muvie kul 5.10ptg...bergegas lagi kotrg masuk panggung....dia amik seat paling belakang...sbb confrim sempat punya dapat duduk sebelum start muvie..hahaha...sib baik sempatla..sebab iklan kat panggung tu mcm ape je banyak nya...cik puteri amik seat paling tepi sebab dalam hati ada niat nak tido..heheheh...penat seyy...dah la puasa..jalan lak jauh...erm....tapi best plak citer tue...tak jadi tido le....mata tak le pejam sebab tak nak miss satu scene pun....mmg kitrg cocentrate abisla tgk muvie tue...tak sembang langsung....suddenly.....henset cik puteri gggrrrrr...erk, saper lak kol nie?..mula2 tgk mama yang phone..biasala, nk update keadaan cik puteri sebab g amik barang mama kan...cik puteri tak pick up lerrr.....(mana nk dengar sore kann....)cik puteri msg je mama..."barang dah setel amik tadi"...ok, setel satu hal..kekheehkehekhek....then tetiba...erk, no opis plak col...apesal lak nie?dah risau tapi tak le pick up col....dah lepas time keja kannn...my leisure time mana bley ganggu....biar aje hp tue...then gegar lagi...sub col plak...ala, apa lagi dia nk nie.....biar aje....then tak puas ati...sms la cik A...ty ader tuan sub kol ke?...rupenya nk ty no pengurus jea...oohh..small matters je tue....lega ati...huhuhu...then layan muve sampai abis...

kuar panggung je dah kul 7.15..da dekat nk waktu berbuka...so, bergegas lagi mencari apa2 makanan sebelum nak makan yng berat sket....cadangnya nk g makan kat satu kedai makan nama "murni"...suker cik puteri dengar bila dia ajak g sana...tempat kenangan lama tue...hehehe..tempat kitorang lepak dulu2....tapi semalam kan, isnin..kedai tu tutup le plak...cik puteri beli kek secret recipe jea..posa kan...tingin macam2 la...pastu g jusco kejap....beli air...pastu terus naik keta ke shah alam....otw ke shah alam tu mama col lagi...tak puas ati agaknya tak dapat dengar sora cik puteri..kekhekhekhe...yela2 cik puteri pick up je la kol tue...citerla proses membeli barang kiriman mama tue..then, ,mama tetiba tanya..."hang kat mana nie?"erk...alamak,instint ibu daaaa....ngehngehngeh..."tak balik lagi la mama...jalan2 dulu....".."ngan sapa?ada kawan ka?".."cepat je jawab"adaaaa"...fuhhhh..lega....tak soal banyak....kehekhekhekhe....sampai kat SACC Mall jam 8mlm...menunggu je la client dia kejap..sambil2 tue pusing2 cari kedai makan...tak jumper yang menarik...ikut hati cik puteri, noodle station pun da ok...tapi dia tak nak...kununnya nk cari tempat yang makanannya banyak n sedap....layan je la...jalan lagi...jam 9 mlm, dia jumpa client jap then terus g uptown damansara...cik puteri ikut jea....da samapi situ, baru dapat makan..tapi cik puteri tak der rasa nak makan pun...sebab da lepas time makan...nmpk bantal je time tue..nk tido!!!!kek yang beli tadi ada je kat blakng keta tue...simpan je le...kat down town tue...2nd time cik sampai semlm...ngan orang yang berbeza..kisahnya, orang yang pegi ngan cik puteri dua2 dah jadi kenangan...huhuhuhu...frenz forever ya!!!cik puteri order fish n chip...beria2 dia nk cik puteri makan nasi..tapi bila ckp nk makan nasi goreng, wat muka tak puas ati...last2 amik fish n chip je la...tak sedap!!!!!tak abis la makan...da lepas makan, baru kitorang balik putrajaya....dekat2 nk sampai putrajaya, abah plak kol...."kat mana nie?"..."da kat putrajaya la abah".."ok"..itu je soklan abah slalu pun..bila dia tau cik puteri kat luar...heheheheh....kitorang samapi umah kul 11 mlm....cik puteri naik umah, dia pun balik le...tunggu apa lagi...da malam kannn...besok keje...."terima kasih,awak"...!!

4 comments:

guess who??? said...

siapakah si dia tu ye? mcm tau je.. jeng.. jeng.. jeng.. cinta berputik kembali ke?

cik puteri said...

siapa yea "guess who" nie?...macm tau je..jeng..jeng..jeng.

Anonymous said...

sape wei..???

Anonymous said...

sape..?? sape..?? sape..??

:a: :b: :c: :d: :e: :f: :g: :h: :i: :j: :k: :l: :m: :n:

Post a Comment