Wednesday, October 20, 2010

:: ekSideN ::

huhuhuhu...huwaaaaaaaa...mataku eksiden...hikhikhikhik..saje je topic wat gempak sket..heheheh..akceli mata cik puteri yang eksiden..abes semua cik puteri kaco mlm tadi ngan mms mata merah cik puteri...
kisah nya begini, cik puteri nak cuci ikan n udang...ikan dah ada lam sinki..cuma nk amik udang la...udang tu ada lam plastik je...so, langkah mudah n cepat, cik puteri rentap je plastik udang...tak pasan plak pintu ice box tu dibuka separuh, maybe sbb tu just nk rentap plastik udang tue...dah rentap tu, terkena plak ice cube...ice cube nk jatuh dr peti...cepat2 nak tunduk amik..mata ku terhantuk le pada bucu pintu tu...aduhhhhhhh....rase gelap mata sebelah..iyela, sbb cik puteri tutup mata tu ngan tangan cik puteri..hikhikhik...takut nak bukak, sbb masa tu jugak pk buatnya mata ni buta???huhuhu..simpang malaikat 44..alhamdulillah, lepas tu cik puteri cuba untuk melihat...masih terang..hehehehehe..tapi lepas tu air mata asik mengalir je...cik puteri tak nangis pun..sbb tak sakit..cuma rase skit anak mata tu mcm bengkak..cepat2 g tgk cermin...merahnyeee!!!!gerun tengok...apa lagi, cepat2 amik hp..snap 2 3 kali...hurm, pk..apa nak wat ngan pic nie...hehehehe..idea nakal dtg lagi....cik puteri cepat2 mms ke zaina(opismate) n en tunang la....sementara nak menunggu respon tue, cik puteri kol mama dulu..ty dia ok ke kalau mcm nie...katanya maybe terkena kat luar mata...lega cik puteri dengar..then sembang2 la kejap ngan cousins cilik cik puteri tue...mula2 cakap ngan hajar..then sapa lagi...kalau dia tgk si hajar becakap, dia pun mesti nak jugak...soklan dia mula2..."awa kat na nie?"heheheh..chumel nyer..geram rase...then cik puteri ckp balik ngan mama....bgtau dia, nnt mms gbr mata tue...bila dah dpt tue, mama tepon cik puteri balik...confirmkan, terkena kat luar mata je...patutla cik puteri tak sakit..heheheh..cuma merah je la.....then si irdina tu pun kalut la nk cakp..kata mama, dia dok simpati sgt ngan cik puteri bila dia dah tgk mms tue...bila ckp ngan cik puteri , soklan nyer " awa aceettt(sakit)?"...." awa leh awak(bawak) eta(keta) dak?"..n last soklan dia yang buat cik puteri rase nak terbang balik peluk cium dia is " awa p amik ubat naaaaa"hikhikhikhik..siap 2kali lagi dia ckp ngan cik puteri tau..huhuhuhu....

berbalik kepada mms yang cik antar kepada 2 insan tadi...seperti yang dijangkakan...masing2 terkejut tapi tak la sampi panic..cool la kunun..hikhikhik...cik puteri yang baik hati ini telah pun mengjelaskan hal yang sebenar...tup tup kena perli balik lagi ada..huhuhuhu..apa yang dapt cik puteri simpulkan disini, udang tu yang bersalah..buat cik puteri macm nie...dek kerana marah, cik puteri goreng udang tu pagi tadi...amik kau...hahahahahahha

keadaan mata cik puteri besoknye..dah ok skit..;-)

0 comments:

:a: :b: :c: :d: :e: :f: :g: :h: :i: :j: :k: :l: :m: :n:

Post a Comment