Wednesday, November 10, 2010

:: tak suka..tak best.. ::

Actually cik puteri skang ni dalam mood yang tersangat la tak best..punca dr smlm lagi..it happens..mmg instinct cik puteri, sumthing will happen..yang akan buat cik puteri ilang mood nak keje..hurm, aper cik puteri merepek ni kan...musti buat semua readers konpius!!

citer nyer gini, cik puteri ditugaskan untuk buat keje luar minggu nie..everything was planned not just with the colleague but with the other party..for me, kalau at least one day before kalau nak cancel tu ok la...ni mmg last minit sgt2...but few days before, cik puteri ada gtau mama n abah..seperti yang dijangkan, diorg musti akan risau n mula la soal itu ini..sbb cik puteri nak ke sebelah pantai timur dengan kenderaan sendiri..sejak cik puteri bgtau diorg, kejap mama kol kejap lagi abah kol...cik puteri tahan je sabar bercakap selembut yang bole..tak nak hati diorg terasa ngan jawapan cik puteri....puas jugak la bagi jawapan..uhuk..nak memaham kan diorang dengan situasi keje cik puteri nie...sblm ni bukan tak penah outstation pun, cuma sblm ni..kalau tak dengan kenderaan pejabat, cik puteri akan naik flight..then ada dah org yang akan amik dan hantar cik puteri ke tempat yang nk buat keje tue...but this time,evething kena sendiri..bukannya cik puteri pegi sorang pun...bertiga dr putrajaya nie..tapi ntah la..terlalu risau ngan anak nya nie...cik puteri bole berdikari sendiri..even sumtimes tingin sagt nk travel..tapi tak dapek la...risau mama abah ni, boleh dikata 'overprotected' kot..(maaf kalau ada yang tak puas hati).kehkehekhe...tapi itula rasa hati cik puteri...itu la salah satu instint cik puteri yang mengatakan travel for outstation cik puteri ni tak akan menjadi..

then, secondly is...before cik puteri start travel, kena masuk opis dulu...coz ada meting penting..n salah satu agenda meting tu adalah berkenaan kerja yang memerlukan cik puteri outstation nie la...but there are several member meting yang tidak berpuas hati dengan apa yang telah direncanakan...so, discuss itu ini..bertekak itu ini...separuh masa meting hanyalah untuk isu itu sahaja...n cik puteri dah mula sms en tunang yang dah menunggu kat sana...bgtau dia mcm tak jadi je outstation cik puteri kali nie...n dia pun dah tepon...just nk confirmkan keputusan meting tue...kalau tak jadi, banyak perkara la kena cancel...hurm...lebih kurang lagi 20 min meting dah nak abis..cik puteri dah chow chin chow dah..malas lagi nk dok lam bilik panas tue...lepak makan lagi bagus...(hikhikhik..patutla tak kurus2)..ngehngehngeh...bila dah abis meting, tanya member yang stay lam meting tu, diorg ckp..mmg kena rombak balik..n tak dapek la nk outstation...so, instict cik puteri betul lagi skali...

penat tadi pagi mengusung beg n baju n also barang untuk hantaran cik puteri..kunun nya nk pegi tukar la ngan en tunang...en tunang pun dah bertungkus lumus siap kan keje..sbb nk free kan masanya ke tempat cik puteri besoknya...tetapi hampa...semuanya tak seperti yang dirancang....huhuhu..redho je la..

mungkin ada hikmah disebaliknya....n yang pasti, tak perlu la cik puteri nak kena menjawab kat mana lokasi cik puteri sepanjang perjalanan nak kesana tue...n en tunang pun, terpaksa la kitrg plan n set time untuk dia ke sini plak...jumpa cik puteri..(bab ni cik puteri sukerla..hikhikhik)

n semlm jugak, cik puteri dapat news...kawan cik puteri lost her bb..bb nyer meninggal dalam perut...buat aziyan dan suami, tabah yea..tuhan lebih sayang kan anak korang...lepas nie, cuba lagi yea..mana tau,twins ke???




0 comments:

:a: :b: :c: :d: :e: :f: :g: :h: :i: :j: :k: :l: :m: :n:

Post a Comment