Thursday, December 9, 2010

:: PreParations ::

(pic from en google)

Menjelang hari raya....opsss..salah la..ape la cik puteri neh..nak raya lagi ke??cukup ler kan..raya tue...hehehe..sebenornye, cik puteri just nk luahkan skit ttg menjelang big-day cik puteri yang rasenya kurang lebih 43hari je lagi...huhuhu...mcm lambat lagi ke???hurm, apa yang cik puteri dah prepare??..ok2..tak yah nak tolong jawab la ek..ni cik puteri nak ceritakan sendiri...dari A tu Z...

first things first...mestila baju kan....hurm...takmola citer mcm nie..jap2 cik puteri susun balik cara penyampaian citer ni yea..

ok first..persiapan diri...

(pic taken from blog..sekadar hiasan)
1.ha, baju nikah..(cantekkan nie..)..cik puteri decided nk buat/ tempah je baju nie..now baju dah siap jahit..cuma beads je blom siap..kate si akak nie, tak tido malam memikirkan camne nak wat baju cik puteri nie..hihihi..cian akak ek...takpe kak, saya serahkan segalanya pada akak camne nk cantekkan baju saya tu yea...
2.then baju majlis kawen, cik puteri dah tempah pada satu butik nie...setakat ni confirmla baju tue..hahaha..tapi tatau la kalau last2 minit fitting sok, terbekenan ngan baju len??wawawawawa...
3.ttg aksesori nyer, utk hari nikah je yang belum cari lagi...tunggu bulan 1 la baru nk p cari...bila baju dah siap, baru bole cari tudung n veil kan...
(pic from en google...sekadar hiasan)
4. kasut, both for nikah n kawen..dah beli..cuma untuk kasut nikah, maybe nak add sumthing atas kasut tu..but kena nekad nak letak tue..mana tau lepas dah gam tetiba tak cantek???ha jawab2...huhuhu
(pic taken from blog..sekadar hiasan)
5.bunga tangan...lame dah tempah...buat simple2 je kat Rawang..murah sbb pakai bunga plastik je...umah cik puteri tu, kalau nk pakai bg idup..susah la...hurm, lupakan la hasrat tu ye cik puteri...
6.inai..hurm, cik puteri dah dikerah..wat sendri inai nnt..p cari kat kg..pastu tumbuk sendiri..huhuhu...anyone???

then..bab hantaran...
(pic taken from blog..sekadar hiasan)
so far, both bekas n isi hantaran dah setel..alhamdulillah...cik puteri wat sempoi2 je...rasenya kawen ni tak penting sgt kan hantaran nie...ala kadar je la...ikut kemampuan diri...

then..pre-wed...

1. nak nikah, mesti kena ikut prosedur kannn...so, far..sebelah en tunang semua dah setel...cuma borang sebelah cik puteri yang belum lagi..jgn isau, krismas nie cik puteri balik setel kan yea..
2. hiv test..alhamdulillah..takde masalah..
3. kursus kawen....cik puteri dah mention lam entry lepas kan...kitrg amik kursus asing2..n dah setel hal nie...
4. pre wed shoot...ini saje je..alang2 ada photographer free...gunakan je la peluang yang ada..n some pics tu cik puteri gunakan tuk wat baner n dot dot dot..cepriseeeee
(pic taken from blog..sekadar hiasan)
5. untk diri sendiri???any treatment pun cik puteri tak sempat nk wat lagi...nak mandi susu la, lulur la..facial la..even hair treatment pun tak buat lagi..hurm, kalau sempat je la cik puteri pegi..kalau tak, wat sendiri??bole caye ke??heheheheeh...kalau penyakit M tak datang..okla..hihihi
6. cuti..lom apply lagi..awai lagi kann...kalau bgtau bos skang..huhuhu..concern lebeh plak nnt..sampai masa, cik puteri apply n bos, approve la ek..pleeeeessseeeee....

then..kad jemputan...walaupun ada kisah disebalik kad jemputan nie..akan cik puteri ingat kisah nie samapi bila2..huhuhu..biasala..anak beranak..mesti la gaduh2 manja gitue...khekehkehek

1. proses menempah dah setel..n now dah siap pun...hihihi
2. cik puteri dah wat listing dah pun...cuma alamat la belum mintak lagi..kengkawan, get ready ngan alamat yea..
3. tagging n letak ribbon sket la...saje gatai tgn nk gam2 sket kat kad tue...cik puteri tak kreatif sgt pun...keras tgn lagi adoooo...yela, masa lapang banyak kat umah malam2..tangan tak le dok diam..must do sumthing...kalau tak, tido awal jee...
4. insyaAllah, jan 2011 nnt cik puteri edarkan kad...skang ni awal lagi..

then...untuk big day nyer...nikah le dulu kann...

1. cik puteri, insyaAllah..akan dinikahkan di masjid..dekat je ngan umah cik puteri..hurm, nk jalan kaki..pk banyak kali la kan..buat nyer tergedebuk masa nk ke masjid tue..tak pasal je kan..maklumla..nebes..huhuhu..rasenya yg nak jadi pak supir tu ramai kot nnt..hehehe
(pic taken from blog..sekadar hiasan)
2. ha..bab ini yang tak bape nk hepi nie...cincin..tak beli lagi nie...bila nk beli???ntahla...yg tu kena en tunang yang decide..dia skang ni sibuk...so, cik puteri dok diam je la..tapi rasenya en tunang cik puteri dah tau saiz cincin..tunang ritue pun pandai je dia beli sendiri..muat je ngan jari gumuks cik puteri neh..kehkehkehekeh

3. make-up, cik puteri dah tempah akak yang sama masa tunang cik puteri dulu..kitrg mmg setia ngan akak nie..dia ada butik pengantin..ramai dah anak dara kat kaw cik puteri cantek dia mekapkan...cewahhhhhh....tak hengat!!!kikikiki...risau jugak...camne la rupa cik puteri nnt...cantek ke???wallahhua'lam...
4. cadang2 cik puteri nk outdoor photoshoot lepas akad nikah..dah bgtau ngan en tunang...katenya, insyaAllah kalau sempat...huhuhu...tak kira, cik puteri nk jugak bergambar tau..!!

then...my big day..huhuhu..debor..debor...

1. caterer...semua nya so far, beres..deal..mostly mama n abah cik puteri la yang decide n deal ngan katerer nieh...cuma 24hb nnt, cik puteri akan jumpa ngan katerer, nk deal sket hal khemah n meja makan pengantin nnt...menu pun dah dibereskan...kaler tema, akan final nnt..n centrepiece...nnt la diskusi lagi...fenin..fenin..(pic taken from blog..sekadar hiasan)

(pic taken from blog..sekadar hiasan)
2. bunga manggar n bunting...n signange..belom siap lagi...
3. ajk bertugas...ha??ada ajk ke??takde la..saje je cik puteri letak ajk nie...sebenarnya, kan lam majlis kenduri..akan ada sorang yang dilantik tuk jaga satu2 perkara..such as, tukang jaga lauk kenduri..make sure lauk cukup..semua tetamu dpt makan...n tuk majlis cik puteri nie, hasil dr mesyuarat family yg lepas, kitrg dah lantik ketua2 bah. neh...
4. door gift...hurm, kire setel la kot..ngehngehngeh
(pic taken from blog..sekadar hiasan)
5. pelamin n arch...huhuu...ini yang part paling ssh cik puteri nk decide..amik masa berbulan nk decide..hasilnya nnt...huhuhu..Allah saje yang tahu mcm mane perasaan cik puteri skang nie..tawakal je la..dengan nk pilih bentuk nye, kaler..semua nya buat cik puteri tak le nk tido..tapi skang ni, cik puteri dah bole tido dah..at last, cik puteri setuju aje ngan pilihan mama...mujur la en tunang tak kisah..
(pic taken from blog..sekadar hiasan)
6. pengapit...ha, yang ni mama ck puteri yang pilih..cik puteri ikut aje...
(pic taken from blog..sekadar hiasan)
7. outdoor photoshoot...bab ni, cik puteri serahkan pada adik cik puteri..dia yang nak shoot kitrg, so, dia kenala cari tempat cantek...so far, katenya dah jumpa...
8. make-up...still akak yg sama...setia pada yg satu..hikhikhikhi
(pic taken from blog..sekadar hiasan)
9. kek..hurm, lom decide lagi...so far ada 2 3 pilihan..kena decide cepat neh..but, apa2 pun...still kena bincang ngan mem besar n bakery la...
(pic taken from blog..sekadar hiasan)
10. deko bilik cik puteri..simple2 aje...dah ada idea la nk design sendiri...cuma few things tak beli lagi..tak penting sgt pun...

hurm, i think that's all for now...doakan semuga semua berjalan lancar la yea...

(heheh..cayang en tunang tau...jangan marah aaaa...)

1 comments:

cik puteri said...

test

:a: :b: :c: :d: :e: :f: :g: :h: :i: :j: :k: :l: :m: :n:

Post a Comment