Tuesday, December 28, 2010

::Balik Kg -v2::

25hb Dec

hari ni cik puteri n mama n kakak n abg ipar nk ke perlis..kenduri kawen 2 orang kawan cik puteri...so, kul 10pagi kitrg bertolak...kul 1 smapi ke rumah kawan cik puteri, Pn. Yati. rumah nyer dekat la jugak ngan rumah tok cik puteri kat jitra tue...tapi kawasan rumahnya dekat kodiang...so, takla sesat...ms cik puteri samapi, kawan kitrg cik intan dah samapi...siap jadi pengapit lagi..heheh..takpe intan, amik berkat yea...cantek cik puteri tgk kawan cik puteri..mekap nyer cantek..baju plak kaler merah cream..lagi la cantek kan...layan pic je la yea..
then, lepas makan, salam peluk cium pengantin...cik puteri mintak diri nk ke mata ayer, perlis plak...dekat jugak ekceli...n kitrg tak sesat sbb map nyer sgtla, membantu...ms cik puteri samapi, pengantin tengah makan...kawan cik puteri ni, kitrg bertentang mata semula selepas 10 tahun..huhuhu...hepi sgt..Tahniah ye puan Normi...cik puteri n family tak makan nasi, just amik bubur pulut itam..sedappp sgt...tapi cik puteri tak makan banyak la...dah kenyang..hihihihi
lepas tu, kitrg bertolak balik...dalam perjalanan mama nk ke kg. baharu...lalu tepi pantai..nk cari belacan katanya...kaw tu bnyk la kedai2 menjual laksa, abc, cendol yg sedap2..maklumla tepi laut..cik puteri tak lepaskan peluang la..makan laksa...bukan senang nk dpt laksa utara yg sedap kannnn....sambil kitrg makan+lepak+menghirup udara tepi pantai tue....tgkla ada beberapa penduduk tempatan dok mancing ikan...diorg pancing ikan air tawar kat sungai tepi warung tu...senang ja dpt...mungkin banyak ikan2 kat situ...geram je mama cik puteri tgk..nk beli, tapi diorg tak jual...nk wat pekasam katenya...
lepas makan, baru la kitrg ke kedai belacan...mama turun beli sornag je la...cik puteri tak da la nak ikut skali kannn...tak pandai pilih punnnn...mucuk ah..khekehkehkehk....lepas tu, singgah lagi...tempat org jual ikan, udang, sotong fresh...mama cik puteri beli udang besar xxl..murah je..sekilo bole dpt rm32 je...lepas beli, baru kitrg balik....dlm perjalanan tue, dok bincang ngan mama..nak singgah umah mak angkat cik puteri kat Pida3, jitra....sekali ujan lebat le plak...tak jadi la...umah mak angkat tu, kalau ujan susah skit..jalan tak berturap, lagi plak kalau selisih keta..susah nk jalan...sempit....takpela, mama cik puteri kate nk singgah lepas ni kalau berkesempatan...

pastu kitrg smpi pekan, kul 730mlm...akak cik puteri plak gatai nk singgah BAyu Inn..katenya ada agen hotel col dia, tuk dtg amik voucher free penginapan di hotel...cik puteri dah agak, ni semua taktik promotions...kunun nk dpt voucher, tapi syaratnya berbagai2...dia pun tau, strategi agen ni mcm mana...tapi ntah kenapa la, mcm org kena pukau...asik kata nk pegi jugak...takpela, kitrg ikut je la...dah sampi kat registration tue,cik puteri dah tak suka ngan layanan dirg...dengan ramai orang kat situ, semua diorg nk layan..nama kakak n mama cik puteri plak takde lam list...bila nk balik, diorg tahan...suh tunggu....sabaq2 katanya..huhuhu...rupenya, nk dpt kan voucher tu, kena dengar dulu diorg nyer presentation..huh, mama dah wat alasan mcm2 dah nk balik...mau tak balik, udang lam keta, sape nk makan kalau busuk???ha, jawab2...lepas bab mama, tapi alih2 cik puteri plak yang tak pasal2 kena ganti dia..huhuhu..banyak kali plak si agen2 tu ty...cikputeri ni cukup syarat ke??means, dah lepas 25tahun n dah bekerja...erk, muka cam dak sekolah ke????huhu..under estimate btoi a diorg nie...so, cik puteri dah mula buat muka tak suka, layan tak layan je la ngan diorg nie..kelam kabut semacam...isi form pun, cik puteri isi separuh je..len kakak yang tolg isikan..tak de mood...then tengah2 menunggu, ada la sorang pakcik nie...kecoh sket...bercakp hal kad kredit...dengan lantang nya dia ckp" saya tak da kat kredit nie..tak suka berhutang...saya beli kereta 3 bijik, CASH!!!!!!!" semua org kat situ..mcm dah pay anttention la kat dia...cik puteri tgk, pakai baju biasa je..mcm org masuk kebun..wife pun mcm malu2 ja nk keluarkan ic..(pendatang ke???maklumla, tempat cik puteri tu dekat ngan Thai...so, banyak dah org kita yang kawen ngan org sana)...ngehnegheneghengeh....pastu pakcik tu sambung lagi..." saya beli perdana v6, BMW..tapi saya tak mau, payah (dengan nada slow sket)..iyela, ckp jela ko tu tak mampu nk tanggung maintenance kannn....pastu dia sambung lagi..."lagi dua...viva ngan kancil" hah, puas hati cik puteri dengaq...mujurla, pakcik tu dok jauh sket ngan cik puteri..kalau dekat, mau tersepak kerusi dia...huh..wat suspen je..ingtakan cash tu, ngan keta mahai2....huhuhu..alih2 keta mesia tue jugak...mmg la bole cash...tapi hutang ngan bank kannnn....banyak duit pun lapaq jugak benda free..hahah..(itu kata kakak cik puteri la kann)

tak lama lepas tue, cik puteri pun dipanggil la untuk dengaq apa yang diorg nk kelentong...cik puteri masuk dengan sehelai sepinggang..hand bag lam keta..so, mmg tak de apa2 ngan cik puteri..dah masuk, hurm, agen..mamat muda..dlm hati ckp, ok...aku bole handle mamat nie...ngehnegheegh...muka, stay in character...serius...cik puteri dibawka ke satu meja kosng..rupenya dalm tu rami nya la org...semua tgh berbincang la kot..tatau la dah bape yang terpedaya...kalalu dipikrkan logik, mana ada org kg yang slalu ke hotel..nk2 plak voucher yg diorg nk bagi tu, ada beberapa syarat..1.hanya boleh diguakan oleh nama yang register ngan diorg..(yg isi lam form tadi)..2. valid digunakan pada hari bekerja SHJ!!..3. di hotel2 terpilih shj. 4. voucher valid within 3 months only..hurm, itu yg diberitahu ms kitrg kat kaunter tadi..itu pun sebb kakak cik puteri dah ty dia siang2...ok, beralih pd kisah cik puteri nie, bila mamat tu, suh cik puteri duduk n tunggu dia...huh, menunggu lagi...mmg wasting my time!!!tetiba manager nyer dtg..ty cik puteri, tak nk masuk lam blk satu lagi...ada acond..dengan lantang nyer cik puteri jawab, "mana saya tahu, saya dibawak ke sini!"ambik kau..muka manager tu dah lain...hahahah..terus ajak ke bilik acond..duduk je..mamat tu stat...mukadimah je" sblm saya bagi voucher, akak kena dengar presentation saya 45minit". "hah!!, 45minit???!!" tak bole pendek lagi ke???dah malam nie, saya tak samapi rumah lagi,...dah la saya kuar awal pagi, skang ni tak sampi umah lagi..tambah plak ngan awak nye ni 45min..pastu kakak sya lagi tak dipanggil...kul bapa saya nk sampai umah???" amik kau..soklan bertubi2..haahhahaha...tercengang mamat tue...terus panggil manager nyer lagi..huh, bosan....manager dtg...terus la cik puteri ckp" bole tak cakp as fast as u can...kira bole consider lagi la cik puteri nie....manager tu ty cik puteri...u aspect bape minit? "20 mins"...ok, why not u tambah lagi 10mins..."kakak sy knp tak dipanggil2 lagi??" mana kakak u?.."kat luar la, apa salah nya panggil dia masuk dengar skali, tak salah kan??"boleh, tapi voucher jd satu la..."hah, mana bole, dah isi form dua..dualah!!"..ok, bole la...dia suh mamat tu p panggil...rupenya kakak cik puteri dah dgr..diorg ckp tetap nk jadikan satu voucher..apa lagi, ngamuk la kakak cik puteri kannn...dia terus blah kuar dr otel...budak2 agen tu semua larikkk..khakahkahakhak...takut seh, kalau Siti munirah mengamuk...bila mamat tu dtg, dia ckp kakak cik puteri tak nka join...aik, heran2...cik puteri pelik...pastu manager tu suh cik puteri kuar panggey kakak...bila kuar, cari dia..baru tau hal sebenar..apa lagi, peluang depan mata....chow chin chow..biar la diorg menunggu kitrg kat dlm tue...hahahahahhahahahahahah.....

0 comments:

:a: :b: :c: :d: :e: :f: :g: :h: :i: :j: :k: :l: :m: :n:

Post a Comment