Tuesday, March 2, 2010

:: TenTang SesEorang ::

Hari ni, fuhh..penat bejalan but i'm so happy sebb dapat spend my time with my lovely family..
alkisahnya bermula begini mlm lepas (ahad malm), tetiba akak cik puteri anta msg ckp dia otw ke umah cik puteri...
urm...pelik jugak tetiba nk datg...tapi da dpt agak da....takpela, just menunggu je dia dtg....
then at 10pm...sampai la dia n hubby....kunun berdua...wat muka tahan @ cover rahsia..nk belakun la kunun...teng teng teng...
mama n abah cik puteri dok menyorok disebalik tiang depan umah cik puteri...surpriseeee!!!!!hahahaha...
cik puteri nyer instinct betull!!!!...da dpt agak dah...so, tak der la tekejut sgt kannn...hahahahahaha...
saje je mama n abah cik puteri mai sini..hajat mama katanya nk dtg tukar kain psg yg dia beli hari tue kat jalan tar(lokasi wajib)...
okla, takpela....tak kisah..janji...meriah hidup cik puteri..hikhikhikhik
sembang itu ini kejap..jam 1pg kitrg pun tido...

besoknye..awai2 lagi abah dok perli..."org tu best nye tidoq...tak p opis ka?"...hahahaha...apa lagi..dah diorg dtg kannn..jauh2 dtg..
takkan cik puteri nak p keja plak...urm...mana mau....so, secara automatisnya..cik puteri cuti...hihihi...
pagi nya..sarapan dulu..sembang lagi..surfing internet jap..nk tunjuk banyak benda la kat abah mama....nk try survey tiket air asia...
nk cari rumah kitrg kat kg tu lam google map la....facebook la..ha, mama abah cik puteri pun da ada akaun fb tau..
just lihat je la perkembangan diorg ngan fb tu nnt..hahahah..jam 10pg ktrg baru siap2..seblm kuar,
plan dulu mana nak pegi dulu then ke mana until la balik mlm nie..hurm, mcm biasa mama abah kalu mai sni, aktiviti mesti padat punyerla..
ok, jam 11 pg kitrg kuar..cik puteri drive ke petronas dulu...nk beli tiket balik ngan bas mlm ni..actually,
mama abah ikut kakak n abg ke sini dr kg..kakak n abg balik kg cuti baru2 nie..ok, then bila dah dpt tiket....
ke shell..isi minyak keta penuh2 dulu..baru best jalan....then ke kedai tyre..keta cik puteri kena wat balancing...
bila dah smpi kedai bukan nyer tayar yg tak ok,siap kena tukar tyre la...chamber la..itu ini..terbang 5rat jugak..huhuhu...

da tgh hari tu g makan dulu...then ke jalan tar...tapi, sblm tu singgah jap kat muzium negara...nk singgah solat..
lepas tu baru ke jalan tar...itu ini kat situ...lepak jap kat kopitiam..nk hilangkan dahaga..penat jalan..banyak cakp...kita minum dulu!!!...
lepas tu baru ke low yat..nk cari laptop kat mama plak...saje abah kata nk hadiahkan mama laptop...utk besday mama bulan depan...
hahahah..ni kira hadiah bagi awai2 la...tahun lepas mama dapat jam tangan..fuhhh...best nyer la kan...tiap2 tahun dapat hadiah..
urm, sape tak syag isteri kannn....takpela, janji hepi!!!...ha, masa kat low yatt tu la, abg jurujual laptop tu mengingatkan cik puteri pada seseorg...
bukan pe, cara ckp nyer tu...wahhhh..hebat sgt...semua benda dia ada...tak der yg dia takder..pendek kata tak mo kalah la...
sampikan katanya dia wat sound system kat umah dia mcm studio la...pastu awai2 lagi bgtau dia g umrah..so what???!!!!...
cik puteri dulu2 dah biasa ngan karenah org ckp gini...setahun lebih jugak menghadap ngan org gini..so, tadi tau la gumana nk handle..
awai2 lagi cik puteri da perli2 dia...hahahahah...geram beb...tapi papepun, mashuk jugak poket dia...takpela, rezeki dia petang tadi...

bila kuar low yatt tu, da mlm...so, terus je la ke jalan duta...sementara nk menunggu kul 10.30mlm..kitrg lepak makan n solat dulu...
pastu menunggu la lam keta..sebb kakak cik puteri nk mengajar mama mcm mana nk handle laptop...nk on, nk shut down, nk guna internet...
mcm2 la..hahahah..cik puteri?dok menelek hp acer abah..tak puas hati sebb nk cari cara mudah nk send msg n mcm2 la..last2,
game yg cik puteri excepert..hahahahah takpe, abah da bagi pinjam hp dia tue..suh cik puteri explore abis2..
nnt da dpt caranya, baru ajar abah balik..huhuhu..so, besok jugak cik puteri nk surfing cari info tu semua....

lepas antar mama abah naik bas, cik puteri n kakak pun balik..tapi singgah upm jap..amik keta kakak kat abg...
mula2 planning akak nk tido je kat umah cik puterii, tup2..terus balik TM..takapela, ada husband...ikut je la kemana pun...
cik puteri tetapla kena balik umah...tido...bye!!!

0 comments:

:a: :b: :c: :d: :e: :f: :g: :h: :i: :j: :k: :l: :m: :n:

Post a Comment