Wednesday, March 2, 2011

:: HoNEymOOn, Day 1 ::

Salam readers...

urm, just nak share my experince berjalan2 makan angin last few days...pada yang dah penah sampai...mesti tak heran entry saya ni kan..tapi suka hati i la kan..kalau buhsan...sila close da page okkay!!! wahhh..tetiba emosi plak...hikhikhik...

kisahnya begini...mase sy di rumah mom in law...kakak saya mintak tolong belikan tiket dia dan suami ke kk...mujurla rumah mom in law ada internet..mudah keje saya...tolong la belikan...then kakak ajak saya dan suami ke sana jugak...setelah berbincang selama 2 min..kata putus dicapai...kitrg setuju nk pegi jugak...so, beli lah jugak tiket flight ke kk...tarikh yang sama cuma jadual flight kitrag tak sama...saya n hubby pegi dulu...amik flight kul 8pagi...

so, kisahnya bermula...jam 5pagi kitrg baru bangun...siap2 kejar masa jugak..cos nk amik train erl ke salak selatan kul 550pg...530 kitrg kuar umah...berlari2 anak ke erl station..heheheh..takot lambat kannn...then sempat pun kitrg sampai sblm train sampai...peluh ni tak yah ckp la...walaupun dalam subuh hari tue...tetap peluh...huhuhu...
sampai lcct, jam 630pg..keadaan kat lcct tu dah macm siang...ramai nya manusia...tapi okla...en hubby dah cek in kat kiosk...just drop luggage je la kat kaunter...dah setel urusan, kitrg jalan2 dulu lepak kat ala food court lcct..i makan pau n milo je..en hubby makna sandwich n milo jugak...alas perut...sbb nanti atas flight dah ada oder makan...tak sabar nk makan nasi lemak pak nasir..huhuu...dah jam 7, kitrg pun masuk la untuk cek in skali lagi ke departure hall...menunggu lagi kat dlama tu...then calling for AK... kitrg jalan lagi...jauhnye flight ni parking..jenuh jugak jalan....then dah selamat dpt tempat duduk..tetiba, ada announcement...system airasia shutdown..diorg kena manual...so secara otomatiknya..flight ktrg delay la pagi tue...huhu...bosannye..sbb dah dlm flight kan..kalau kat luar, at least bole merayau2 lagi...so, menuggu la kitrg selama 2 JAM yea..sanagt penat + bosan menungggu...jam 10 baru flight fly..

dah terbang tu...2 jam plak la kat dalam tue kan...lamenya menunggu nasi lemak...dah dapat nasi lemak, makannya kejap je..lapar kann..abis nasi tu kitrg makan...huhuhu...dah landing, alhamdulillah, selamat menjejaki bumi kenyalang buat kali kedua...tapi en hubby katenya dah 4 kali ke sabah tue...first things first samapi, lepas amik luggage...kitrg jalan2 dulu kat aport..then dah abis seround pusing, amik cab ke hotel...kitrg ke hotel yang kakak tempah dulu...katenya sebb dia samapai malam, takut bilik dah penuh..so, ktrg pegi amik kunci bilik kakak dulu...dah sampai tu, lepas bayar harga bilik..then terus ke hotel kitrg dah tempah...Cititel hotel..jalan kaki bawak beg...samapai la kitrg di hotel..cek in then terus ke bilik...huhuhu...bilik kecik tapi bersih..okla..rehat kejap...mandi, tukar baju..then terus keluar jalan2...kitrg round area bandar kk..
masuk pasaraya yang terdekat...jalan2...makan....samapai la dah gelap baru balik hotel...sementara tunggu kakak n husbennya samapi...kitrg rehat mandi dulu...agak2 kakak dah samapi, kitrg turun balik jalan kaki ke motel kakak..
bagi kunci kat dia then saya n hubby ke OneBorneo...one of the largest mall kat kk tue la...dalamannya lebey kurang cam alamanda je la...kitrg makan kat situ..then balik...zzzzzzz


0 comments:

:a: :b: :c: :d: :e: :f: :g: :h: :i: :j: :k: :l: :m: :n:

Post a Comment