Tuesday, March 8, 2011

:: HoNEymOOn, Day 3 ::

kena bangun awal...sbb nk ke Kundasang..kaki Gunung Kinabalu..bangun, mandi, siap2 then terus check out hotel..
singgah breakfast dulu di restoran belakang hotel..then kitrg jalan kaki ke hotel kakak...by the time kitrg sampi di lobi hotel, kereta sewa pun samapi...so, terus masuk beg lam keta then owner keta tu bawak ke mana ntah sbb nk drop dia dulu..then baru abg mat drive ke GAYA MARKET @ SUNDAY MARKET..pasar ni mmg famos la kat kk...semua orag dr pelusuk sabah akan turun ke pasar ni untuk aktiviti jual beli..so, nk tgk barang2 unik, murah..datangla ke pasar nie yea...pasar nie bukak pagi je..hingga jam 1 petang..kalau tak salah saya laa..kitrg berjalan2 sambil membeli belah..tak banyak pun kitrg membeli...just thsirt, frigde magnet, brooch, etc..dah abis pusing semua kedai..
jam pun dah pukul 12..so, kitrg bertolak dari pasar ke kundasang..kali ni en suami take turn drive...perjalanan dari bandar kk ke kundasang mengambil masa 2 jam...dengan berpandukan GAMBIT (saya + map + en driver yang cekap laaa...kredit to en suami sket) bukan GPS yea....hihihi...perjalanaan tak sesat......alhamdulillah....selamat samapi ke kundasang...tapi dalam perjalanan tu, kitrg singgah di Jambatan Tamparuli, pekan Nabalu, National Park (kaki gunung tuk pendaki nk mendaki Gnung Kinabalu) n Kundasang war memorial ...
bila dah samapi di hotel yang dah dibooking...terus check in..transfer beg...then rehat kejap...terus keluar
..nk makan...dah petang pun kann...so, kitrg terus ke pekan Ranau..di sana, banyak kedai2...
lepas makan...kitrg terus berjalan ke Poring Hot Spring...jauh jugak la nak ke situ..keadaan pun dah nk gelap..sana kan malam awal...so, cepat2 kitrg mencari tempat air panas tue...dah samapi, katenya jam 6 dah nnk tutup..tapi masa kitrg kat sana, ramai lagi yang masih mandi manda kat situ..biasa je la keadaan nya kat sana...air nya pun tak panas sgt...
bila dah gelap tue, kitrg balik ke hotel..makan malam disediakan oleh pihak hotel..rupanya kakak ada wat kan surprise untuk hubby nyer...suprise kek besday...so, saya n suami la yang menjadi ahli pakatan untuk surprise kan abg mat...tengah makan malam tue, staf hotel bawak keluar kek yang dah kakak tempah awal2 lagi ngan diorg tuk malm tue...abg mat mmg terkejut la...hurm, menjadi la surprise kakak malm tue..hikhikhik..saya???reti ke nk surprise2 en suami nnt??ooopppss....'biarlah rahsia'...khekehkehkeehk
lepas makan, kitrg lepak2 je la...sementara nk mengantuk...berjalan2 di sekitar hotel...sejukkkk sgt....huhuhu..then balik bilik...zzzzzz....

0 comments:

:a: :b: :c: :d: :e: :f: :g: :h: :i: :j: :k: :l: :m: :n:

Post a Comment