Monday, March 7, 2011

:: HoNEymOOn, Day 2 ::

Hari nie...bangun awal..kakak dah sms..nak ke pulau plak hari nie...so, bangun mandi siap2...terus jalan2 lagi...sambil jalan2 dr waterfront tu..bergambar hinggala ke Jesselton Point...
jeti tuk ke pulau2 di sabah...sebelum tu saya n hubby sarapan di restoran kat belakang hotel je...baru tau, rupanya harga bilik tak termasuk sarapan...takpela, berjimat skit...paham2 je la makan kat hotel harga nya bape kann...tak kesah pun...janji ada makan nya...

jalan2....snap sana sini...samapi la kitrg di jeti..kakak n abg mat dah lama sampai...hehehe..lama dirag menunggu kami...dah samapi, rehat lagi..
sambil membeli apa yang patut..iyela, nak ke pulau kan...makanan ringan, drinks...n Topi!!!
en hubby belikan tuk saya....hihihi..sah siap membeli, berbincang nk ke bape pulau...then dah decide n kawan en suami pun dah samapi, so, beli tiket...
dah setel urusan tiket, terus nek bot ke pulau Sapi 1st....
perjalanan lebih kurang 30 min...okla ombak tak wat hal..hihihi...dah samapai pulau, saya tukar baju...then snokerling jea..tak lama pun..sebb dah panas...then jalan2 pusing pulau ngan en suami je...kitrg kat pulau tu lebih kurang 4jam..then baru ke pulau Manukan...
di pulau nie, ramai rakyat Mesia la berbanding di pulau sapi...di pulau manukan ni, kitrg sampai pun dah tengah hari...so, perut pun da lapar...en suami dah ajak cari makan..
mujur ada kedai makan di jual...walau agak mahal tapi ok la..kos diorg nk bawak ke pulau lagi...so, ok la..makan2...then lepak tgk je laut...panas terik kan..sape la yang nak mandi..tapi ada jugak la yg mandi time2 gitu..huhuhu...then, saya ngan en suami jalan2 lagi pusing pulau..
then dah tak tau mana nak p, kitrg tido je...bentang kain batik yg sya bawak tue...amik beg wat bantal...zzz...mujur ada topi..leh wat kaver muka...hihihi..then samapi masa, kitrg bersiap2 nk balik..huhuh..lega pun ada..dah tatau nk wat ape lagi dah kat pulau tue..mmg tak da aktiviti..selain mandi, snorkeling je...pada yang betul2 nk kosongkan minda...yoga pun bole...hihihi
otw balik tue, dpat plak driver boat (driver keee??, belasah je la)...suka drift..mak aih..nk tercabut jantung saya nek boat tue...rase jauh sgt perjalanan nak balik...giler ahhh...pakcik driver tu pecut + melambung2 kitrag lam bot tue...pening2...dah sampai ke jeti, rase lega sesangt..alhamdulillah..selamat sampai..
balik ke hotel, rehat + mandi...petang skit saya n en suami keluar jalan2 area dekat2 ngan hotel...mcm biasa..ke mall la..tgk apa yg bole dibeli lagi..hahahah...dah penat jalan, saya asik 'menguap' jeee...en suami tak de mood nk sopink...hahahahha...maaf ye bang...beli beger then balik makan kat bilik...mlm nya awal ktrag tido..penat seyyy...rasenya sebb boat drift tu yang memenatkan...huhuhu

0 comments:

:a: :b: :c: :d: :e: :f: :g: :h: :i: :j: :k: :l: :m: :n:

Post a Comment