Thursday, February 4, 2010

:: xtiviti dipetang hari ::

smlm..cik puteri n cik milia ada aktiviti baru nk dibuat dipetang hari...disebbkan gbr2 yg diambil da nmpk tak cantek sebb gumuks...n kata cik milia...suarnye ada yg da ketat skit..ha, kena wat sesuatu la ni kan...kitrg dah decided that we have to lose more weight!!!...so, sebagai langkah permulaan....n secara kebetulan..cik puteri dah ilang around 4kg sebb kan risau n emosi sblm nk bertunang itu hari...so, cik puteri da kurangkan makan....until now...sekali je sehari makan..huhuhu..kebetulan kat umah skang ni dok sorang..tak de peti ais...n dapor pun kecik je...cik puteri jadi malas lagi nk masak n makan kat umah...

buat permulaan....smlm kitrg balik keje..asalnya plan nk joging area umah cik puteri tu je..tapi ujan plak selebat2nya...kitrg pun aerobik je la kat umah...berpeluh n semput gakle...da lama tak lompat2 gitu...tapi enjoy sebb berpeluh....jam 6.30 ptg da abis aerobik...cik puteri ajak cik milia jalan2 kat area playground bawah umah tue...nk ilang kan panas2 n peluh....kitrg

jalan2...borak2...then pusing2 kat jalan tar...tetiba ada satu keta dtg dr belakang..heran gak nape keta tu lalu sebelah kiri cik puteri..patutnya sebelah kanan cik milia...rupenya cik zurina..bakal pengantin baru tak lama je lagi...dia baru lepas antar cik aziyan balik umah...sempat lagi mengajak kitrg tumpang keta dia...takmola kan..tengah bucuk2 ni..nnt tak pasal2 je bucuk ketenya jugak..hihihihih...perjalanan kitrg diteruskan...then ajak cik milia ke umah cik zurina..saje nk lepaks situ...dijamu nya kitrg ngan sunquick sejuk tanpa gula...pergh!!sedapnye..ilang stress...hikhikhikhikhik...tak lama lepas tu cik puteri mintak ijin nk balik umah le...nk mandi..bdn da gatal2 dek peluh tadi...
kul 11.30mlm baru cik milia balik umah dia...cik puteri kunun nk sambung tgk tv...alih2...tetido sampi jam 5pg baru tersedar cik puteri tetido atas sofa dengan tv tak off..lampu terang..huhuhu..akibat senam tadi la..penattttt......

0 comments:

:a: :b: :c: :d: :e: :f: :g: :h: :i: :j: :k: :l: :m: :n:

Post a Comment