Monday, September 7, 2009

:: 6 Sept 09 (Ahad) ::

hari nie..cik puteri lepak sampai lepas zohor je then siap2 nk kuar ngan cik A n cik A.....kitorang bertolak kul 2 then kul 2.30 dah sampai klcc...jalan raya lancar jea...pastu, bila masuk je klcc terus mata tertangkap pada perkataan VINCCI...hahahahahah....apalagi, tiga2 terus masuk la...cari punya cari, cik puteri dapat sepasang...hehehehe..cik A tak dapat sebab tak da saiz n sorang lagi harga tak bekenan plak..huhuhu..then tetiba kawan cik A samapi..so tinggal la cik puteri ngan cik A berdua...sebab cik A sorang lagi nk g berborak ngan kawan dia....jalan2 lagi...then cik A ajak masuk ISETAN...ok, jalan2..banyak plak sale nyer..adoiai. rase cam nk semua jea..Sana SALE sini SALE...rambang mata cik puteri....erm....last dapat tshirt selai..heheheh.....bayar kat kaunter then terus keluar...then dah penat jalan, kitorg lepak je sembang2 kat fcourt....tak makan yea...duduk jea....masa tngah lepak tu la nmpk sorang mamat nie dengan bergayanya MAKAN dan MINUM di khalayak ramai...bodoh, ingat cik puteri tak nmpk ke walau cuba2 nk cover but still terang2an dia makan....malu ngan anak sendiri jea...sebb dia amik pop corn anak dia n sanggup g beli air tin soya tuk dia n anak....eeeiiiii...sungguh tak sopan.....

then dah kul 5, cik A ngan kawan dia nk g tengok wayang...so, cik puteri mula la memikir...takkan nk balik terus sorang2 nk berbuka kat umah?...erm, alang2 ada offer sebelum kuar tadi dari sumone nk ajak cik puteri berbuka ngan dia...so, cik puteri terus ajak dia kuar berbuka sama....sepantas kilat dia samapi dari kl...hahahaha....kul 6 dah sampai klcc..cik A sorang lagi pun dah balik ngan kawan dia sebb abah cik A dah bising2 kat umah sebb dari semlam kuar tak balik2 lagi....hahahahha....

lepas tu semua berpecah..ikut haluan masing2...hehehe...cik puteri n sumone ke sri hartamas..berbuka kat satu tempat tu..cik puteri tak ingat apa nm tempat tue..tapi yang pasti...food court yang ada stall mcm2 jenis makanan....ada italian food,thai food, chinese food,malay food,western food....meriah..sesuatu pemnadangan dan persekitaran yang baru bagi cik puteri...tapi baru2 pun, cik puteri tetap pilih "koew tiaw kungfu"..hahahahha...selera tak bapa ok sgt hari nie....maklumla...tu pun makan tak abis...muak...kawan cik puteri order spagethi carbonara...siap ada tiram la..udang la...n bau cheese yang buat cik puteri rasa semacam...adoiai...pastu dia order lagi dim sum....katanya nk bagi cik puteri makan makanan baru....kena rasa jugak....nak jadi businesswoman kena makan semua jenis makanan..."erk, ada kena mengena apa ek ngan bizwoman ngan makanan?"...hahhahah...whatever la kan....cik puteri bole makan satu biji je dim sum tue....lain semua makanan semua dia habiskan...hahahaha.....cik puteri jaga body beb....dah turun 4 kg tau bulan posa nie..hahahaha...target lagi 5 kg je lagi....tak sabar nk dapat berat masa cik puteri keje swasta dulu....huhuhuhu....

lepas makan, kitorg bergerak ke keta...nk pegi mana?..erm, tetiba ternmpk signboard iklan IKEA....terus ty, jauh tak ikea ngan sini...nk pegi ikea, bole....zassss, terus keta cik puteri ke IKEA..heheheh...best nyer dapat g ikea...erm....samapai ikea, cik puteri jalan2 jea...tengok2 apa yang patut..tapi tak beli pun.....tengok2 jea.....

pastu tetiba mata ngantuk...tapi perjalanan jauh lagi....mintak la nk g minum....terus kawan cik puteri bawak g mamak...sebab cik puteri request nk minum air nescafe yang sedap...hahahahah....dah minum2...balik la....hantar dulu kawan cik puteri balik umah dia then teus cik puteri balik putrajaya....tapi tak balik umah lagi, g amik cik A dulu kat umah dia..yerla, orang masih lagi tak der keta...kena la bantu apa yang patut....alang2 g keja sama kan.....tak kisahla tumpang kan dia kat umah...lagi meriah umah cik puteri..huhuhuhuh.....

2 comments:

Amelia said...

Huhu...tq Yang...
terharu u all sudi menjaga i di waktu keta i xde nih...i windu keta i nih..
nanti i bawak u all g makan kat william bile keta i siap yer...hehe :)

cikputeri9 said...

yezza...i tolong ikhlas u...tapi kalu u nk bawak g makan kat william tu...syukur alhamdulillah....heheheheheh

:a: :b: :c: :d: :e: :f: :g: :h: :i: :j: :k: :l: :m: :n:

Post a Comment