Monday, September 28, 2009

:: AidilFitri..Day 4 ::

hari ni tetiba je mama gtau nk g penang...saje holiday yang sedara2 n family...so, apalagi...pagi2 lagi cik puteri kena g pasar ngan abah..belikan ikan n barang2 lain skit2..sebab kitrg nk piknik je kat penang...mama dah kelam kabut memasak...makcik2 pun masak jugak...sementara tu kakak sibuk melayan kawan2 dia yang datang umah...bila tengah hari..mama dah siap masak, kitrg bertolak dulu...cik puteri, mama, abah, adik n tok Silah (mak abah cik puteri) ke penang dulu naik keta cik puteri....kitrg bertolak kul 12.30...n kul 3 kitrg dah sampai batu feringghi...sewa apartment seri bayu kat batu peringghi...apartment tu dekat sangat ngan hotel hard rock yang baru bukak kat situ...
samapi je kat apartment tu...kitrg makan dulu...lagi 3 biji kereta still otw...dah lepas makan cik puteri lepak je....tunggu samapi la diorang semua datang...kul 5 ptg..mama ajak kuar g cari pasembor penang..rugila g penang kalu tak makan rojak pasembor kan.......otw nk cari tu...dok pk...semua yang datang tu tak bawak baju extra nk mandi kat swimming pool kat bawah apartment tue..so, apa lagi..lepas je beli pasembor..kitrg singgah la kat island plaza....ada metrojaya kat dalam plaza tue...apa lagi....mula ngan 1st floor..abis semua tempat la kitrg singgah..last2 cik puteri dapat sweater selai, suar tido selai, suar track selai...abah beli tshirt ngn suar pendek...kat adik pun dapat suar pendek..abg mat dapat thirt je..kakak, cik puteri tak sure...maybe tshirt je kot..hahahhaha....alang2 dah kat situ..cik puteri terus g level baby...cari set baju tuk anak kak ju yang baru lahir...cadangnya nk g tengok baby nnt....
ok, dah setel membeli belah...kitrg balik...rupenya masing2 dah kebulur nk makan..hahahha...mau tak kebulur...budak2 tu baru lepas mandi kat pool tue..mmg la lapar...hahahahha.... malam nya....cik puteri n semua rilek2 je lam umah sebab hujan lebat..cadangnya nk g jalan2 kat tepi jalan utama tue..ada jualan ala2 downtown.....bila cik puteri da ready nk tido jea..tup2 kakak datang kejut ajak nk kuar jalan2 .....terus lompat cik puteri dari katil double dec tue...tukar baju...n go!!! kitrg jalan2....jauh jugak le...sampai dahaga dibuat nya..heheheh..tapi barang2 yang dijual..walau pun mahal tapi ada jugak yang murah2..kena pandai tawar menawar la sebab kat situ barang2 dijual untuk pelancong....last2 cik puteri beli rantai kristal satu n skirt...cantek!!!!hihihihih....










lepas makan....dahaga nyer..makcik cik puteri dok nk cari teh ais yang sedap kat situ...so, kitrg pun cari le restoran mamak yang besar kat tepi jalan tue...asalnya nk minum bungkus aje..last2...'ter' order roti canai sorang satu..hahahhahaha..giler la....kul 12 tengah malam makan roti canai....perggh....confirm!!!! dah lepas makan...lepak2 kat umah..mana bole terus tido...dah makan kan tadi..main2 ngan hajar tue....irdina da tido...jam 1 lebih baru cik puteri dapat tido...

2 comments:

Cnidaria said...

kat island plaza tu....aku mana dapat@beli apa pon.......!!!!!

cikputeri9 said...

hahahahah..sapa suh tak membeli...

:a: :b: :c: :d: :e: :f: :g: :h: :i: :j: :k: :l: :m: :n:

Post a Comment