Tuesday, September 15, 2009

:: tak dirancang ::

Ahad yang lepas, cik Puteri ngan cik A ke Tanjung Malim...saje je teringat nk jumpa junior cik puteri kat UUM dulu...mamat K ni dah cik puteri anggap macam adik angkat cik puteri dah...sejak kitorang kenal kat UUM dulu.....tiap kali raya dia mesti datang umah...n cik puteri slalu buat umah terbuka sebab dia yang request nk dtg umah...alih2 dia la slalu yang jadi tetamu penutup bila hari open house...tak ape la,janji datang...hehehehe...okla, berbalik pada hari ahad yang lepas...cik puteri ke tanjung malim...kakak cik puteri ada keje plak hari tue..kena menunggu bilik training kat pej dia hari tu..so, cik puteri terus je la ke pejabat kakak cik puteri tue....sambil menunggu mamat K datang....cik puteri tunjuk2 dulu jubah yang cik puteri nak jual kat kakak cik puteri...orang kata "sambil menyelam, minum air"...biar kakak cik puteri promote jubah tu kat UPSI plak...then, mamat K pun sampai....kitorang borak2 sampai la abis dak2 upsi abis training..then sambung plak ke Restoran Dusun Bay...terus lepak sambil menunggu waktu berbuka..kat restoran tue, ada buffet n ala carte...mamat K dah tempah buffet tuk 4 orang, n ala carte ikan 3 rasa n air apple asam boi satu jug...puas dapat makan kat situ...banyak variasi makanan ada kat situ...mahal tu tak la sangat...bagi cik puteri harganya berpatutan la......sebelum tiba waktu berbuka, cik puteri n cik A berposing dulu....kakak cik puteri dah tak senang duduk bila tengok tetiba satu bas yang penuh ngan budak2 sek sains mara turun..ramaila bebudak tue..nk kena beratur panjang la nnt....cik puteri ngan cik A dok bergambar...kakak cik puteri dah dok menjeling je kat meja makanan...hahahahahahah.......last2 dah penat bergambar...barula kitrg g amik makanan......alhamdulillah..makanan penuh meja kitrg amik.....n semua dapat rasa skit2....kenyang sangat2...erm....


lepas abis lepak, kitorg pun balik..tapi singgah jap umah kakak cik puteri..katanya ada buat puding koktel...singgah jap umah kakak..rasa skit puding dia wat...rehat2 kul 9.30 kitrg balik....tapi bukan balik terus ke putrajaya.....singgah kl jap..heheheheh..tetiba tingin plak nk tengok keadaan kat jalan tar memalam minggu akhir ramadhan nie...mesti havoc kan!!!!muahahahahah......kul 10 lbh kitrg dah sampai jalan tar..hehehehe...alamak,ramainya manusia.....bersesak la kitrg kat lam jalan tar tue.....erm...slow aje kete cik puteri bergerak lam kesesakan org ramai kat situ...last2 alhamdulillah, dapat parking baek punya!!!!tak jauh dari tempat jualan tue...okla, mula ngan barisan depan...terus je ke tempat tudung2 ala2 ariani...heheheh..pilih punya pilih...cik puteri dapat dua helai...cik A pun sama,.....then misi diteruskan lagi...singgah kedai tengok2 pilih2 belek2..tangkap lagi 2 helai bawal....satu bawal bermanik n satu lagi bawal bersulam...selesai dudah perjalanan kitrg selama 2 jam kat situ..tengok2 jam dah kul 12, apalagi..ajak le cik A balik..besok keja maaaa......so, itu je le catatan perjalanan cik puteri ngan cik A pada hari nie....masing2 tido sambil tersenyum je le..hehehheeh.....

0 comments:

:a: :b: :c: :d: :e: :f: :g: :h: :i: :j: :k: :l: :m: :n:

Post a Comment