Tuesday, April 14, 2009

:: BoSaN ::


Aku da Bosan..Aku da Bosan...adoiai...cik puteri rase bosan sgt hari nie...dari awal pagi lagi bangun tido kpl fenin2...datang keje ok ok jea...wat itu ini...then dpat plak bad news...umah kat kg penchurik bodo masuk plak...ntah apela yang special sgt umah family cik puteri tu pun tak tau la...suka sangat penchurik tu nak masuk..tapi ada jugak le yang ilang...barang2 kesayangan abah (camera) ilang, cash mama pun kena curik jugak...isk2..geram je cik puteri dengar tau..ni mesti keja budak2 dadah le nie..terdesak nak duit sebb dah gian benda tak elok tue...abis sumer umah orang jadi mangsa...bila la manusia mcm tu nak dimusnahkan kat muka bumi ni kan?En. Polis cepat le buat keja anda..siasat ke idak..sebb mcm tak der efek je sejak kes penchurik masuk umah dulu...tingkatkan rondaan..bila cik puteri balik kg, tak penah nampak polis meronda kat kawasan kg cik puteri tue..mmg patut la budak2 tak cerdik tu buat keje tak senonoh lagi...
Pas tue, tahap kebosanan cik puteri ni kurang sket sebb dok memikir nak g sabah minggu dpan..hooreyyy!!!dpat la ilangkan stress cik puteri sket...mutiara sabah, tunggu kedatangan cik puteri yea...hehehehe...
erm, lagi satu perkara yang buat cik puteri rase busan...ntahla, bila di pk2 mmg mcm dah tak sabar..tapi hati yang berkata "aku dah tak sabar, aku dah busan" tapi masih ada sesuatu yang buat cik puteri masih boleh memendam perasaan nie..sampai bila cik puteri nak simpan perasaan nie? cik puteri pun tak der jawapan tu..biarla tuhan yang tentukan...cik puteri cuma nak kan perhatian...mcm orang lain..tak der makna berkawan tapi tak bole nak share apa yang cik puteri rasa,apa yang cik puteri pikir...(sedey plak rase)..tapi takpela, hidup perlu diteruskan..dah selama 25 tahun cik puteri bole je berdikari..hidup tak bergantung pada insan yang bernama "kekasih" sangat pun..kenapa perlu nak mengharap pada orang lain...biarla masa yang menentukan bila cik puteri akan betul2 bahagia...cewah....ayat yang selalu buat cik puteri berfikir, "kita kan jauh"...iye mmg jauh, tapi bukan alasan yang kukuh utk nak buat cik puteri rasa apa yang cik puteri rasa skang nie...ntah la..bila kah masa nya perkataan "jauh" tu menjadi "dekat", cik puteri pun tak tau...

2 comments:

Cnidaria said...

hehe..comeynya kucing tuh..juz be cool...like dat kuciing!

Cahaya said...

jarak dan kejauhan bukan penghalang andai jodoh dah ditakdirkan.....Percayalah..

:a: :b: :c: :d: :e: :f: :g: :h: :i: :j: :k: :l: :m: :n:

Post a Comment