Wednesday, April 22, 2009

:: Sabah ::


Ahad 19/04/09

Hari ni cik puteri bangun awal..6.30 pg lagi cik puteri dah bangun..sebb nak packing bag..belum siap ape2 lagi nak ke sabah nie...bila da siap ngemas, cik Y da siapkan sarapan..sedapnye nasi goreng sardin+udang cik Y buat...kitorng sarapan then cik puteri pun bersiap2 la nak ke klia..kul 9 cik Y da antar cik puteri ke ERL station..kul 9.50 erl gerak ke klia..samapi je kat klia, kena g mas nyer opis dulu sebb nak re-ticket..asalnya flight cik puteri isnin, tapi bila dapat ofer dari Pn. Z suh cik puteri temankan dia g sabah awal skit, apalagi...peluang tak dtg selalu kann...lagipun cik puteri kalu bersedih hati nie, nak je ada luar dari putrajaya...ke mana saja yang bole cik puteri tenangkan pikiran...bila da setel hal tiket, cik puteri n Pn. Z pun check in...tunggu je la lepak sambil baca paper...tiba masa untuk berlepas..12tgh hari cik puteri terbang ke sabah....

dlm flight tu, busan nyer rasa..sib baik cik puteri da wat self check in tadi..bole la pilih seat..amik window seat la..tmpt kegemaran cik puteri..heheheh....tengok2 pemandangan...layan je sorang2...kapel kat sebelah tu asik berbisik aje...mcm baru kawin jea..tapi tak tau la kalu tak kawin lagi..sebb gaya perangai tu mcm org tengah hangat bercinta jea..hehehehe..mls cik puteri nak layan diorg..tengok awan..tengok laut...tengok pramugari tu wat keja..kejap kedepan kejap ke belakang...sibuk tul diorng nie...urm..baru nak terlelap, makanan di serve plak..cik puteri amik sate ayam ngan nasi goreng..tak sedap!!!tapi da itu je pilihan yang ada, terpaksa la jugak makan...urm...then da siap makan, cik puteri sambung lagi berangan..kahkahkaha...tak der la, itu la masa tuk cik puteri fokus apa yang cik puteri rasa selama nie...persoalan yang tak der jawapan smapi skang " kenapa dia sanggup wat aku mcm nie?"...apa salah cik puteri?..tapi mungkin ada hikmah disebalik kannn..g sabah ni pun cik puteri nak buang semua rasa yang selama nie cik puteri simpan...cik puteri nak campak dia jauh2 dari hati cik puteri...nak buang rasa tu kat laut sabah...pejam cik pejam celik, dah sampai pun KKIA...suasana sabah redup jea..mcm tau2 kedatangan cik puteri ni...angin sabah menyambut cik puteri...alhamdulillah, sampai jugak cik puteri kat bumi kota kinabalu nie...laut..laut..laut...bestnya!!!!

dari KKIA kitorg dihantar ke hotel...kitorg bermalam di Hotel Promenade..hotel ni cik puteri bole bagi 3 star je kot. sebb bilik yang mahal tapi tak cantik..n servis pun biasa2 jea..makan takla sedap sangat pun...cuma view lounge dia menghadap laut..bilik cik puteri duduk pun bole nampak laut...da lepas check in, masuk bilik..rehat jap then bersiap nak g "pasar philiphine"...apa lagi..kalu dah pompuan tu pompuan la kannn..shopping la!!!cik puteri terus dengan mision cik puteri..cari gelang!!!da jumpa yang bekenan, terus je beli..tawar menawar, bole la..dapatla harga yang murah...cik puteri beli gelang n t-shirt jea...ikan masin ke udang kering ke ikan bilis ke..semua cik puteri tak beli sebb cik puteri tak minat..heheheh...da abis membeli, cik puteri n geng jalan kaki je balik otel...penatnye tuhan je yang tau..fuhhh...da samapi otel, singgah evening coktail jap..tengah2 minum tue, ternampak ada meja outdoor lounge tue..dlm hati dah niat"besok aku nak sarapan kat luar tue jugak"..hehehe...then cik puteri balik bilik..siap2 nak kuar diner plak nnt..

thanks to staf FELCRA yang layan kitorng ngan baik skali..bawak kitorg ahli2 mesy nie , makan kat restoran terapung "Restoran nelayan"..makan kat situ bagi cik puteri tak sedap la..lauk nye seafood tapi cara masakan tu tak kena ngan selera cik puteri...ada persembahan tarian tradisi kaum2 di sabah..dalam hati rasa cam nak je ikut menari tapi pikir2..ramai yang mengenali cik puteri..so , hasrat tu terbatal la..kkehkhkeh....da lepas makan cik puteri balik tido..penat sey...

Isnin (20/04/09)

cik puteri terjaga sebb Pn. Z, mcm kelam kabut he siap2 pagi tue..dia dah kuar, ingt kan terus g meting rupenya baru g sarapan..tetiba je ada yang ting tong kat bilik cik puteri..Pn. Z baru nak amik fail g meting..lepas je dia kuar, cik puteri sambung tido balik..hehehe..bukan selalu dapat bangun lmbat kann...kepala pun pening2 lagi..then kul 8lbh da bangun la..tengokla muvie apa yang best..kul 9 cik puteri baru ke lounge tuk sarapan..tak ramai yang ada..dapat la cik puteri menunaikan hasrat cik puteri semlm..nak bekfast kat luar lounge tue..dapat menghadap laut...dapat tengok kapal terbang nak landing...flight tu lalu betul2 atas kepala cik puteri..rendah jugak la..tapi takla dekat ngan hotel tue...cik puteri enjoy je dapat tgk..heheheh...sejam jugak la cik puteri lepak kat situ...rileks je..sorang2 tak der yang ganggu...agak da panas sket, cik puteri balik bilik..sambung tgk apa yang ada kat tv tue..then busan nyer...cik puteri amik gbr gelang2 yang da dibeli tue...heheh...kul 1 Pn. Z da balik..dia ajak cik puteri cik ikut lawatan ke Projek Ternakan Ikan, FELCRA. kat Tuaran..jauh gak la nak ke situ..da samapi , kitog diberi taklimat n dia bawa untuk melihat ikan2 yang dibela..pengalaman baru bagi cik puteri berjalan atas kolam terapung tu..mecabar jugak le sebb cik puteri pakai kasut bertumit!!!




Balik dari situ, kitorg singgah minum air kelapa bakar kat gerai tepi jalan nak balik ke KK..cik puteri n Pn.Z share aje makan puding kelapa..sedap puding tue..then sambung balik perjalanan ke Pasar philipine lagi...masih tak cukup lagi nk shopping..cik puteri ngan Pn. Z jalan2 cari gelang lagi..heheheh..kali ni belikan untuk kawan2 yang kirim ngan cik puteri...da setel membeli-belah, kitrg jln kaki lagi balik ke hotel...da samapi otel, kitorg evening cocktail kat lounge..cik puteri ajak Pn.Z minum outdoor tapi dia tak nak..panas katanya?urm, takpela..layan je la...lama kitorng borak2 kat situ...kul 7 baru balik bilik sebb nak siap2 g diner...
mlm tu kitorg diner kat Restoran Rahayu kat Tanjung Aru..restrn tu betul2 dekat ngan laut..dengar bunyi ombak menghempas pantai..cik puteri nak je pegi kat pantai tu tapi ada insan yang melarang..huhuuh...tak dapat la nak tengok laut diwaktu mlm...makanan mlm tu ok sket dari yang mlm lepas..walau simple tapi kena ngan selera cik puteri...tapi ntah kenapa tetiba kenyang je rasa..cik puteri tak abiskan pun nasi tue...just makan lauk ikan ngan sayur..sedapp....

asik dok bersembang,kena la balik otel..da lewat tapi jam masih awal..oyela kat sana kan malam awal...dah samapi otel kitorng bertiga sambung borak2..cik puteri, Pn. Z, n kak S...kitorg kalu dah sembang mmg tak ingat dunia..samapi kul 12 kitrg borak..topic mestila hangat...at last cik puteri dpat apa yang dihajatkan..niat cik puteri nak clearkan apa yang terbuku n menyemak kat pikiran cik puteri terlaksana sudah..mlm tu kitrg bertiga membicarakan ttg masalah cik puteri..lega rasa di hati bila dah tau hal yang sebenar...ada insan yang cik puteri perlu mintak maaf..Pn.A, cik puteri mintak maaf sesangat..salah paham cik puteri buat kita tak bertegur sapa selama nie..ini semua angkara si dia..mmg melampau la apa yang dia dah buat pada perasaan cik puteri nie..cik puteri doakan semuga tuhan akan balas apa yang dia dah buat..mlm tu cik puteri tak dapat tido..geram + marah pada apa yang da berlaku..baru skang cik puteri dapat tau...kul bapa cik puteri tetido pun tak tau...;-)

Selasa (21/04/09)

hari nie cik puteri dapat lagi sarapan kat outdoor lounge tue..ngan Pn.Z, Pn.S n En.R...bestnye dapat santai mcm tue..kul 7.30pg kitorg da gerak ke Pej Persekutuan Negeri Sabah..menyuarat kat sana sampai tgh hari..otw nak ke tempat meting, cik puteri sempat call daddy..."Abah, hepi besday!!"..muahks!! ptgnya kitorg pegi melawat ke MID Darau laut..kul 4lbh kitorg da kat airport...sepatutnya flight cik puteri kul 7.15pm tapi disebbkan kitorg sampai awal, tukar flight kul 5.30ptg..dpat flight airbus yang baru..dah la tak ramai penumpang...enjoys je kitorng nie...heheheh...berlari2 cik puteri kat KLIA sebab nak kejar erl kul 8.22mlm...sempat la kann tapi penatnye...cik puteri sampai umah 8.45mlm.sekian, untuk kali ini...


p/s: Untuk tatapan, gambar-gambar cik puteri kat Sabah, bole tengok kat cni..http://profiles.friendster.com/2457308

0 comments:

:a: :b: :c: :d: :e: :f: :g: :h: :i: :j: :k: :l: :m: :n:

Post a Comment