Monday, June 29, 2009

:: kisah ::

Salam !!!! sori lama cik puteri tak update blog..tak sempat sebab minggu lepas cik puteri outstation 4 hari ke johor..pagi sampai putrajaya, petang balik kampung plak...drive sampai kedah..penat jugak la..tapi sib baik ada kakak n abg ipar yang tak bole tido sebab abang ipar asik "tekan brek" je kat belakang tue..hahahah...cakap mak dia tekan brek tapi dia pun sama jerk!!!kehkehkehekhe....satu yang klakar, sepanjang jalan dari tanjung malim sampaila ke baling, abg mat asik mengunyah jer...mungkin sebab nak ilang kan "nervous" dia kot..cik puteri mana bole drive slow...lagi ngantuk nanti..so,rase cam bawak budak kecik pun ada...tak duduk diam dia kat blakang tue..hahahahah....takpela, penghibur tuk cik puteri n kakak...dook gelak je la kat dia...kuikuikui...

cik puteri balik kg sebab nak tengok tok wan cik puteri..dah 12 hari kat wad sebab sakit penat..dia tak bole bergerak sangat nanti tercungap2 sebab penat..mama cakap, paru2 dia tak function mcm orang yang normal...susah nak mengembang macm normal person...banyak sebab la kot...cik puteri tak tau la...tapi kesian je cik puteri tengok dia sebab tido pun tak lena sebab penat nak bernafas....tapi satu yang cik puteri perasan, hari ahad tu nampak keadaan tok wan dah ok banyak sebab anak tokwan yang sorang tu balik jenguk dia....walau tak lama, just datang jenguk sejam dua tapi bila dia nampak anak dia yang sorang tu picit2 kaki tokwan....terubat la segala rindu dihati tokwan....sedih plak bila pk hal nie....anak tok wan yang satu nie mmg susah nak balik..maklumla keja kat pejabat menuntut dia untuk lebih banyak berada di Putrajaya nie...pangkat besar tapi ntahla....sibuk plak...quality time with family pun tak der sangat....

perjalanan balik cik puteri pada hari ahad....kitorang bertolak lewat skit sebab mama nak masak dulu...cik puteri tengaok mama macm hepi je bila kakak n abg mat balik...nak buat itu nak buat ini...cik puteri ikut aje...hahahah....meriah la umah wekend hari tue...
pengantin lama tue...

hari sabtu lepas, kitorang pegi kenduri kawen jiran...konsep nya mewah la jugak..sebab iyela, umah pun besar...cik puteri n kakak masuk dalam umah nak tengok pelamin n jumpe pengantin...konsep nya merah n gold..guna fresh flowers...cantik!!!!!then kitorang pegi umah kenduri satu lagi..yang ni real kg nyer la...tuan umah tu ialah Ibrahim Libya...the one yang famous satu ketika dulu..cik puteri pun tak reti nak citer sejarah nie..sebab sejarah cik puteri fail...hahahahahah!!!!!yang kawen ni anak arwah Ibrahim Libya tu le...semuanya serba ijau....air ijau..goodies ijau...semangat ke'hijau"an btul!!!tapi yang pasti lauknyer sedap2...pure kg yang masak kannnn....

then kitorang jalan2 lagi..melawat tok2 sedara yang ada...adik(Tok Esah) n kakak(Tok Nab) arwah nenek cik puteri...dua2 diornag ni sakit...biasala orang tua...tapi yang kelakar lagi, Tok Nab tu pelupa orang nye...bayang kan dalam masa 10 minit dia ulang soklan yang sama...hahahah...mula2 dia dah tanya cik puteri kat sebelah dia nie..."ni Kak Salwa ke?"..cik puteri dah ngangguk....then dia sembang2....pas tu tengok lagi muka cik puteri tup tup "ni Kak Salwa kan?"....erk....terkejut cik puteri..."iye tok"....gelak je kitorang....baru la cik puteri tau...tok nab ni pelupa....

semalam pun ada kisah jugak...kitorang samapi tanjung malim, kul 8mlm....lepas transfer barang kakak masuk umah dia...cik puteri drive la sorang balik putrajaya....masuk highway perjalanan ok...tak der masalah..semua pecut, cik puteri pun apa lagi...pecut!!!!then cik puteri exit kl..sebab busan jalan ikut damansara..sunyi sket jalan tue....then bila da lepas tol jalan duta...cik puteri da konpius nak ikut jalan mana...ada dua simpang je...satu ke pusat bandaraya satu lagi jalan kuching...cik puteri amik jalan kuching..ingatkan jalan tu menghala ke pusat pentadbiran dekat ngan jalan duta...dengan yakin nya cik puteri drive...dengan kelajuan 130/km n fikiran yang kosong....drive....tengok jugak signboard tulis "ipoh"...terus jalan lagi...then tengok jalan sebelah sana...pasar borong la....sign board pasar borong "u turn"...cik puteri terus lagi..hinggalah mata cik puteri ternampak tanjung malim "terus"...ha!!!!!!!mana aku nak pegi nie?????ini jalan patah balik nak ke tanjung malim!!!!!!patutla dah rase lain macam jalan nyer environment tue....pucat seketika...dengan minyak yang satu bar je tinggal....menggelabah sorang2...cari u turn balik la....jauh baru jumpe...itu pun kat ngan selayang dah...ceh!!!buang minyak n buang masa je..kalu tak cik puteri da target kul 9 da samapi putrajaya....tak pasal2 jadi kul 10 baru samapi rumah...penat nyer!!!!!!!!

0 comments:

:a: :b: :c: :d: :e: :f: :g: :h: :i: :j: :k: :l: :m: :n:

Post a Comment