Friday, June 5, 2009

:: SanTai ::

masa kat kelantan, cik puteri, mama adik n cousin ada pegi menghantar pak cik yang ada event kat sekolah teknik pengkalan chepa..malam selepas kenduri kakak tue, dari hotel berpusing2 kitorang kat kb tue..cari jalan nak pengkalan chepa...tak jumpa..sign board tak cukup..pihak berwajib, sila la tambah skit signboard kat area kb tue..jangan assume semua oarng tau jalan2 kat area kb tue ekkk....
dah puas kitorang 'makan langsat'...lapar le plak..singgah makan kat satu kedai nie..nampak mcm menarik..nampak macm yang famous kat situ, satay malaysia..order plak, ada pakej..tuk 3 orang 25 cucuk...then order lagi masakan panas..cik puteri order tomyam..tapi tak sdp..last2 tinggal gitu aje....sate kat cini unik..ada roti kembung tue..first time cik puteri jumpa sate makan ngan roti selain yang biasa tu nasi impit...da kenyang makan, satay yang lebey pun wak balik kat abah n tokwan kat hotel..cian diorang..tak sihat nak jalan2..hhuhuhu....
lepas antar makanan tue, cik puteri n semua yang tadi g wakaf che yeh..nak tengok apa yang ada..famous kan tempat tue..suasana sibuk+panas sangat kat situ..jalan pun tak semua tempat cik puteri pegi...cari batek sutera...bila hati dah bekenan...mahal plak...tapi ada la sehelai dua yang cik puteri bekenan..apa lgi beli la..hahahah...itu je yang kitotg beli...mama ada la beli kaftan 4 helai...cantik jugak...

dah balik hotel, cik puteri n adik singgah kat tingkat 8..nak tengok swimming pool diorang..macm menarik jea..tengok dari bilik petang tadi, air tu mcm memanggil2 cik puteri..hahhahah....ikut hati mlm tu jugak nak mandi..tapi mama plak tak bagi..takpela, sabar je la.....
besoknya pagi2 lagi cik puteri bangun. tapi abah adik tak bangun lagi...heheheh...akal jahat cik puteri datang lagi...cik puteri col bilik sebelah..hahahah..abah pick up col..."abah, jomla bangun..g sarapan!!"..secara automatiknya abah n geng bangun..hehehhe..yes!! berjaya...
kitorang g sarapan dulu..then mama bagi green light mandi kat swimming pool...jom mandi!!!!

0 comments:

:a: :b: :c: :d: :e: :f: :g: :h: :i: :j: :k: :l: :m: :n:

Post a Comment