Tuesday, June 9, 2009

:: Masalah ::

Semalam cik puteri ada training netball lagi...lain skit rasa sbab da seminggu miss training..nak start balik nie...adoi stress!!!!sepanjang game yang cik puteri dapat "GS..itu..GS..ini..GS..bla..bla.."time rehat, coach cakap " hari nie saya nak marah GS"...mak aih...kenapa cik puteri sensitip sangat nie..."dalam hati nak je cakap " ok, i QUIT!!"..tapi sabar2....akhirnya, at last coach buat syarat selagi tak dapat 1 goal, tak bole balik...cepat dah nak balik nie..zass..terus masuk goal!!!!..hahahah..semua gelak ngan cik puteri..."GS ni kena cakap nak balik baru bole dapat shoot.."..ala, gimik je tue..sekali sekali kena wat gimik gak kan...hahahha..(nak menyedapkan hati)....kuikuikuikui...

balik umah, kawan2 cik puteri masa kat uum dulu datang..diorng sampai putrajaya nie kul 5ptg..tapi dek kerana latihan netball tue...tinggal jap diorang kat umah cik puteri.."kawan2..buatla macam umah sendiri yea"...hahahha...balik umah sembang tak hengat la kan...maghrib, mandi2 siap2 sebab nak antar adik cik puteri ke pudu..cari tiket nak balik kedah..cik puteri calling2 gak kawan cik puteri lagi sorang..nak cukupkan forum...baru best nak 'gebang'..hahahah...dah amik cik 'S'..kitorang pun menuju la ke puduraya....otw nak ke kl tu...sembang mcm2 gosip la kuar..sampai adik cik puteri mencelah, "ni baru 3 orang,abis separuh kolej gosip keluar"..hahaha..kitorang ni kalu berkumpul memang kecoh..that's why cik puteri happy kalu jumpa dak2 ikhlas-4 nie...harap persahabatan ni berkekalan selamanya la yea....

da sampai pudu..kire commercial break la kejap...setelkan urusan adik cik puteri nak balik dulu..duduk kat pudu jea sampai kul 11 lebih..kena biar confirm adik tu dapat seat n bas da gerak baru cik puteri senang hati nak balik umah...bas plak,biasa la..jadual 10.30 malam tapi 11 lebih baru nak samapi..tapi cik puteri lega skit la..puduraya skang ni lebih bersih...sedap mata memandang....orang pun tak ramai maybe weekdays..

dalam perjalanan balik, sambung balik citer kitorg..tapi kali ni..topic cik puteri yang jadi tajuk perbualan...macm2 soklan hangit kuar...tapi ngan diorang ni cik puteri tak kesah share citer..my life's story...sedey ke hapy ke...at least ada respon...tapi mlm tadi hari yang paling blurr bagi cik 'A'...mungkin sebab dia tengah berfikir kan 'sesuatu'...sabar ye cik 'A'...dugaan masa bertunang kot....

citer punya citer sampai putrajaya kul 12 mlm...cian cik 'A'..da lapar sangat...cik puteri decide nak bawak dia makan kat mamak je la..itu je yang ok kot kat putrajaya memalam gitu...singgah mamak, ramai rupanya manusia yang belom tido..yang kelakarnya...cik 'A' bila dapat je mee goreng mamak tue..terus makan tak ingat donia...bila dah selesai baru la back to the real world..hahahh....yang cik 'S' asik gelakkan cik 'A' jea....last2 cakap "cikgu..mcm tu la ekk"...hahahahah....

da setel makan, antar cik 'S' balik dulu..then baru la kitrg balik umah..samapi umah..tak terus tido...cik 'A' mula bukak story the morry...dari A to Z kitorang bersembang...cik puteri tak bole nak menolong tapi bole jadi pendengar...setakat yang termampu..tapi kes cik 'A' ni...common but sumthing different...apa yang bole cik puteri simpulkan..."masih belum terlambat..n hanya diri sendiri yang bole merubah segalanya asalkan hati dah tekad n bulat untuk bertindak"..kiter perlu jadi tabah dlm kes yang mcm nie...ok cik 'A'..go go gurlz!!at last kul 3 pagi kitorang tido..tapi cik puteri tak le tido...kaki sakit!!!!!!!ni semua gara2 "GS"...huhuhhu...

0 comments:

:a: :b: :c: :d: :e: :f: :g: :h: :i: :j: :k: :l: :m: :n:

Post a Comment