Tuesday, June 16, 2009

:: MAKSPEN ::

fuhhh..penat sket hari nie....semalam cik puteri bersama cik A n cik Z ke jusco Taman maluri..sebenarnye tengah hepi2 nyanyi otw nak hantar sorang member balik selepas training kitorg tercakap nak g ampang...last2 pegi betul2...cik Z drive kete cik A ke ampang sebab cik A emosi tak stabil..(status "whatever" ngan en abg dia kot)...kitorang g makan dulu kat satu tempat yang kata cik Z tomyam nyer best...then kitorang pun makan2 le dulu..then baru g jusco kejap..sebenarnye nak cari track suit tuk team netball kklw...sempena MAKSPEN yang bakal menjelma tak lama lagi...cari punya cari..jumpa la jugak seluar nye.....tapi sebelum tue, petang semalam jugak cik puteri ada terima satu bungkusan...balik je tempat..SURPRISE!!!!!hahahah...parcel yang dinanti2 kan....2 pasang kurung batek sutera cik puteri dah siap!!!!!sukerla cik puteri kannn...ngan semua orang cik puteri tunjuk..hahahha...escpecially sis wana....saje nak jeleskan dia....saje cik puteri mintak tailor kat kedah tu siapkan cepat sebab malam penutup makspen nanti tema nya batek...so, tak der batik yang cantik @ baru dalam almari kat umah tue....alhamdulillah.....
hari nie plak..tetiba je lepas cik puteri balik dari cuci mug kat toilet..tetiba ramai je kat tempat Pn. N....isk2 apesal tue...hahahah..masing2 tersenyum jea...apa lagi laju je cik puteri ke tempat pn L...rupenya...baju yang ditempah dah siap....erk!!!!means, kurung batek cik puteri lagi sepasang da siap la....yang ni batek terengganu plak..sepasang je la..sebab mahai...kalu sponsor ok la 2 3 pasang....huhuhu...tapi ada satu yang kureng kat baju tu...tailor luper nak buat piping@lis kat baju...kain semua cantek dah jahit..last2 pk punya pk cik puteri bagi balik la kat tailor sebab tak cantek la tak der piping...tak menyerlah..huhuhuu...

cik puteri bersama pn L tengah jalan2 lepas makan...cik puteri yang baju ijau(pemberian mak angkat kat kelantan)

then lunch time tadi cik puteri bersama2 cik Z n cik A n Pn. L ke alamanda...temankan pn L cari barang tuk baby dia..alang2 kitorang dah ke sana, terus le makan kat situ...lepas makan, kitorang masuk kedai2 sebab nak cari travel bag...survey dulu..ada yang dah bekenan di hati tapi nantila...bila kewangan mengizinkan....then balik le..tapi sebelum tu pn L nak isi minyak kete dulu..haaaa..kat petrol station ni pun ada insiden yang buat semua orang yang nmpak kitorang gelak...biasala...cik Z kalu tak buat lawak sehari tak sah...ermmm....pn L pun sama jea...nak bukak pintu tangki minyak g bukak pintu kete..apalagi, terkeluarla bontot cik Z separuh...sib baik tak sempat jatuh sebab jerit dulu..kuat giler..adoiai....kelakar la..kecoh stesen minyak tue....
belum reda gelak kitorang, tetiba cik Z dapat panggilan dari tuan sponsor jersi kitorang plak..dia dah ada kat kedai al-ikhsan , alamanda...tak reti nak pilih jersi tuk kitorang plak...then, kitorang pun pegi la ke alamanda balik..pn L drop by je kitorang kat situ..nanti balik kitorang tumpang je tuan sponsor tue...hahahah..pilih punya pilih dapat la jersi biru sorang satu..itu je yang available berdasarkan syaratnya iaitu...rm50 kebawah..n cukup saiz tuk 14 orang....dah siap membeli balik le opis.....tersenyum kitorang sambil menjeleskan player2 lain yang tak dapat sponsor la..termasuk la bos kitorang...huhuhuhu.....

0 comments:

:a: :b: :c: :d: :e: :f: :g: :h: :i: :j: :k: :l: :m: :n:

Post a Comment