Friday, June 5, 2009

:: BerCuTi ::

hye semua!!lama nyer tak update blog nie..cik puteri cuti seminggu..ni pun update kat KFC jea..free wifi..

ok, cik puteri nak citer trip cik puteri ke Kelantan baru2 nie...

31hb mei - cik puteri n 8 lagi kereta sedara mara cik puteri berkumpul kat perkarangan rumah sebelum bertolak...around 11 am semua dah ready..cik puteri n kakak sibuk skit memanjat semua kereta2 sebab nak lekat reben konvoi kitorg..heheh..dengan panas2 terik tu, cik puteri gagahkan jugak sebab takkan nak suh kakak yang lekat..heheh..paham le kan..adik cik puteri lagi la tak gemar wat keja cam tue..lagi2 kalu cik puteri yang suruh..menyakitkan hati jea..baik buat sendiri..ha, dah siap semua...

tok wan kat dalam umah lead tuk baca doa sebelum bertolak..semuga semua perjalanan kami selamat sampai ke destinasi.....masa dalam perjalanan, keta cik puteri yang terakhir...saje tak nak lead..heheheh....singgah jap kat petronas Pengkalan hulu..keta abah nak di isi minyak...sementara menunggu, adik cik puteri nak beli air plak..kitorg patah balik beli kat kedai belakang..bila dah setel, tengok2 semua kete tadi dah hilang??...sampai hati diorang jalan dulu tak tunggu kiitorag..apa lagi, pecutla..heheheh

sepanjang perjalanan..semua ok..tak der masalah..cuma singgah makan kat satu hentian rehat..cik puteri tak ingat apa nama tempat tue..makanan memang banyak..tiap satu keta bawak makanan masing2..so, bayangkan la...tapi bihun goreng jugak yang menarik perhatian cik puteri..heheheh...ramai yang senior2 tu makan nasi la...ada gulai la, ulam-ulaman la..masak itu masak ini...ntahla..banyak sangat...

samabil makan, ada monkey 2 3 ekor yang dibela kat situ...jadi bahan tontonan la..babies lagi suka la tengok binatang tue..siap nak bagi makan lagi kat monkey tue..lebih kurang 1 jam lebih kitog benti kat situ..sebab ada yang nak solat dulu...berasap dulu..sebab dalam keta, NO SMOKING!!...itu untuk keta family cik puteri la...kete orang lain cik puteri tak tau le....kitorang sampai Machang jam 4.30ptg...

kat sana, family mertua kakak dah sediakan homestay tuk kitorg...rumah 2 tingkat..ada a-cond..astro ada tapi tak der card...so, sama mcm tak der la kan..hahhaha...

malam nya sedara-mara yang lain ke Wakaf Che Yeh..baru sunyi umah tue..kalu idak, macam2 bunyi ada..maklumla, kanak2 ramai...mak-mak pun yang 'pitching' tinggi pun ramai..adoai..sabor je la...

malam tengah cik puteri tido, ada lagi satu biji keta samapi..sedara2 sebelah mama...bertambah lagi komuniti kitorng...

1hb jun- cik puteri bangun awai n bersiap awal sebab nak temankan kakak g mekap...lama menunggu...satu2 nak kena menunggu..memang orang kelantan kali ni menguji kesabaran cik puteri...

tengahari nya bila semua dah siap sedia nak ke rumah sebelah pengantin lelaki, kitorang bertolak jam 1. jalan raya plak sibuk sanagt2..so, konvoi pun mcm tak konvoi sgt la...da samapi kat depan umah pengantin, kena menunggu lagi..ntah kenapa la diorang biar kitorang menunggu lama sangat...bila dah panas2 tu, keluar jugak la ayat power cik puteri..tak tau la dengar ke tak ngan family sebelah sana..hahaha..anggap je la cik puteri gurau hari tue..ngeh ngeh ngeh..

akhirnya dapat jugak masuk dalam umah diorang..makan lebey kurang...yang bestnya, cik puteri syok je menyedok kuah kkari daging n umbut kelapa..ingtkan umbut tu rebung..elok da nak abis makan, baru mama cik puteri remind..jangan makan..sebab cik puteri ni ada masalah sensitif ngan makanan yang 'angin'...nanti menggelabah cari minyak panas+ tukang urut..hahahah...da mama remind, terus stop makan la..sib baik sempat da kenyang..hehehe....

then sesi bergambar pengantin...amik gbr sekeping dua...menunggu mcm hape..sementara nak balik tue..kakak cik puteri dah nangis2 dah..tengok orang kedah semua nak balik..tinggal dia sorang dok situ...cik puteri ni dah gelisah la...tak bole tngok orang nangis..tapi last2 bila salam tue..huwaaaaa......

malamnya cik puteri n family stay kat reinassane kb. yang lain2 ada yang ke terengganu, pahang, balik kedah pun ada....

selesai sudah majlis kakak...who's next???...we'll see...hahahahah

0 comments:

:a: :b: :c: :d: :e: :f: :g: :h: :i: :j: :k: :l: :m: :n:

Post a Comment